BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-03-2008, 01:52 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2007
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Blackberry won't charge.

Please Login to Remove!

Got a company curve that doesn't appear to charge anymore.
Was told that it would no longer charge by USB cable or wall charger, and I can't seem to get it to charge anymore as well.
When I plug it in, it shows a battery icon with a lighting bolt through it, but has had that for about 20mins. now and won't turn. Tried another battery and still have the problem.
When I first given the phone it did turn on just enough to say battery depleted turning handset off.
It has also been dropped a numerous amount of times.
Any thoughts on the problem and how to fix it?
Offline  
Old 07-03-2008, 01:59 PM   #2 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
fireboy's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: North West Indiana
Model: 8330
Carrier: Sprint
Posts: 32
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

When you tried the new battery did you attempt to charge that first?
Offline  
Old 07-03-2008, 02:03 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2007
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by fireboy View Post
When you tried the new battery did you attempt to charge that first?
Its not actually a new battery but a battery that I borrowed from someone else who has a curve.
Offline  
Old 07-03-2008, 02:08 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
fireboy's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: North West Indiana
Model: 8330
Carrier: Sprint
Posts: 32
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Okay, try these basic things. Try another usb port on your pc. If that doesn't work look at the cable itself, is it in good condition? I ran one over with my chair once and it wouldn't connect. Have you tried another cable? Finally look at the curve usb port, is it clean-nothing in it?

With it being droped a few times it really could be anything, right now I am just attempting the basics.

Also does your company have a protection plan?
Offline  
Old 07-03-2008, 02:17 PM   #5 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Before anything drastic... let it sit and charge for one hour plus. Then attempt to turn it on or pull the battery to reboot. On these devices, 20-30 minutes won't get much of a charge to boot.
Offline  
Old 07-03-2008, 02:41 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2007
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by fireboy View Post
Okay, try these basic things. Try another usb port on your pc. If that doesn't work look at the cable itself, is it in good condition? I ran one over with my chair once and it wouldn't connect. Have you tried another cable? Finally look at the curve usb port, is it clean-nothing in it?

With it being droped a few times it really could be anything, right now I am just attempting the basics.

Also does your company have a protection plan?
Tried that. Got it charging off a wall charger right now. Been close to an hour but still nothing.
We do have insurance but I am not sure they would replace it, but I don't see why they wouldn't.

Quote:
Originally Posted by JSanders View Post
Before anything drastic... let it sit and charge for one hour plus. Then attempt to turn it on or pull the battery to reboot. On these devices, 20-30 minutes won't get much of a charge to boot.
I will let it charge alittle longer and then see what happens, if not I guess I will have to call tmobile and see what they. I hate going through there blackberry testing.
Offline  
Old 07-03-2008, 02:43 PM   #7 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Try also to plug in the charge with NO battery present. See if the screen lights up and gives you the no battery icon. This will help to determine if its the phone itself.

Also, check the liquid damage indicators, if either (one on the battery one under the battery on the device) are pink/washed out, your device has been exposed to liquid and warranty will not replace it.
Offline  
Old 07-03-2008, 03:35 PM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2007
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Sith_Apprentice View Post
Try also to plug in the charge with NO battery present. See if the screen lights up and gives you the no battery icon. This will help to determine if its the phone itself.

Also, check the liquid damage indicators, if either (one on the battery one under the battery on the device) are pink/washed out, your device has been exposed to liquid and warranty will not replace it.
Screen does light up with a battery that has a red line through it.
The water indicator on the phone is still white. the indicator on the bottom of the battery has pink X's on it.
Offline  
Old 07-03-2008, 03:44 PM   #9 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

The water indicators are good then, no prob.

Give the charge MORE time.
Offline  
Old 07-03-2008, 03:52 PM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2007
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JSanders View Post
The water indicators are good then, no prob.

Give the charge MORE time.
I think there might be a problem with the phone because the guy who uses it said he tried for abit to charge it off the computer and wall charger.

Also I did try uses a battery from another curve that was working and the phone wouldn't turn on.

Last edited by K092084 : 07-03-2008 at 03:53 PM.
Offline  
Old 07-03-2008, 04:52 PM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2007
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just called them and getting it replaced.
They seem to think that the usb charger has come lose.
Offline  
Old 07-04-2008, 01:11 AM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
nahsik's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: att
Posts: 17
Post Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i had the same problem... the usb port on the phone was broken... gonna get it replaced
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.