BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-30-2008, 03:25 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: fido
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Error 507 Can't fix it!!

Please Login to Remove!

Hi all,
I have a blackberry 8310 curve and I keep getting the 507 error page. I tried wiping it with JL_CMDR and then installing the new 4.5 OS in it with no success. In the middle of the operation, a fatal error pops up and error JVM 547 appears on the screen. When I try loading the new OS directly with Apploader, the same thing happens.
One more thing, the phone does not appear connected under desktop manager but is recognized by the computer.

I could use some help
Offline  
Old 07-30-2008, 05:53 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Liquidlink's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Chicago, Illinois
Model: 9000
PIN: 20E220C5
Carrier: AT&T
Posts: 70
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have experienced that same problem when trying to upgrade to the new OS. I would love to find out how so many people have upgraded but my device just will not take it. After about 8 different attempts I gave it.
Offline  
Old 07-30-2008, 06:05 PM   #3 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

507 simply means no OS on the device and that it's ready to load a new OS. Most of the issues you describe are computer/USB port issues. Try a different port. Do NOT use a hub but connect directly to the PC. Disconnect any other USB devices you may be using, i.e. printers, scanners, mice, etc. Then try again. If all else fails, try a different computer.
Offline  
Old 07-31-2008, 10:58 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: fido
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I tried it on another computer and the same thing happens except that the process goes further and then stops by telling me there's a fatal error. On ething that I noticed is that I hear the beep sound that confirms your connection to the USB port several times during the loading of the new OS, is this a sign that the connection port on the BB is messed up and not giving a good connection to the wire?
Offline  
Old 08-01-2008, 08:08 AM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Liquidlink's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Chicago, Illinois
Model: 9000
PIN: 20E220C5
Carrier: AT&T
Posts: 70
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by John Clark View Post
507 simply means no OS on the device and that it's ready to load a new OS. Most of the issues you describe are computer/USB port issues. Try a different port. Do NOT use a hub but connect directly to the PC. Disconnect any other USB devices you may be using, i.e. printers, scanners, mice, etc. Then try again. If all else fails, try a different computer.
Thanks John, I will try that this coming weekend. I hope it works. Thank you again
Offline  
Old 12-01-2008, 05:38 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: rogers
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

my desktop manager won't detect..... my phone.. what can i do
Offline  
Old 12-02-2008, 07:56 AM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
kensing65's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: SE Florida
Model: Bold
Carrier: ATT
Posts: 77
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by vully View Post
my desktop manager won't detect..... my phone.. what can i do
Try changing USB ports or try a new cable?
Offline  
Old 04-20-2009, 09:19 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 507 and not connecting

So i was tring to update my 8320 but in the process my freaking laptop dies. Well it had deleted everything off my blackberry. Now i get the 507 error. I have tried to do all the above remedies; however, when i plug in my blackberry to the computer it will reconize it in desktop manager but when i go to update and install apps it will not connect. I have never put in a password into my blackberry and it asks for one but if i don't put anything it will skip it.....anyone?
Offline  
Old 04-20-2009, 09:25 AM   #9 (permalink)
New Member
 
jsconyers's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: In a van down by the river.
Model: NOTE2
OS: 4.1
PIN: <- Where do I find this?
Carrier: Sprint
Posts: 15,069
Post Thanks: 138
Thanked 139 Times in 120 Posts
Default

Welcome to the forums.

Try going to c:\program files\common files\research in motion\apploader and clicking on Loader.exe.
__________________
The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.
When you take things for granted, the things you are granted, get taken.
Even a mosquito doesn't get a pat on the back until it starts to work.
Too many people miss the silver lining because they're expecting gold.
[BES 5.0.3 / GroupWise 2012 HP2]

Last edited by jsconyers : 04-20-2009 at 09:29 AM.
Offline  
Old 04-20-2009, 09:27 AM   #10 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

Wirelessly posted (BB 11020)

If it asks for a keystore password you can skip it or enter whatever you want. I always use "blackberry" for the keystore password if it ever asks. Using loader.exe should bypass the keystore password request. If its a device password you'll need to know that one.
Offline  
Old 04-20-2009, 10:08 AM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2007
Location: Chile
Model: 9380
OS: 7.1.0
PIN: ********
Carrier: Movistar
Posts: 62
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hi, I had this problem twice, one due to usb problem, rebooting the computer solved it. the other time I installed the previous OS version (of blackberry, not windows ). Then I reinstalled the new one.

So stop sweating, calm and good luck. try installing your previous OS.


Caribe95
Offline  
Old 04-20-2009, 12:22 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default now i am gettin frustrated

Ok i did go to the app loader and went through everything. well it is still sayin that it cannot connect. It says desktop loader is unable to connect to the device you may need to enter the password on the device. ummm i cant do anything with the device...anything?
Offline  
Old 04-21-2009, 12:31 AM   #13 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Feb 2009
Location: Canada
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: Rogers Canada
Posts: 267
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

enter pass wrong 10 times
Offline  
Old 04-30-2009, 07:27 PM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: none
PIN: N/A
Carrier: at&t
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 507 not showing connected

when the device gets a 507 error it will not show connected on the bbdm and if you get the error you may need to enter pw and try again...unplug device from pc...remove battery...plug back into pc without battery and start update/reload over...when task in progress box gets to connecting/reconnecting to jvm reinsert battery and let finish with update/reload...if it looks like the progress bar is not moving when connecting to device at end of update...leave it be and do not cancel because it will look like it is frozen but give it 3-5 mins bc it will move to end and should finish successfully

~If ignorance is so bliss, why aren't more people happy???~
Offline  
Old 05-10-2009, 07:02 PM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 7258
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry Error 507

I have the same error code 507 with a box that has a square, circle and triangle in it the box has a circle with a line through it around it. I know that someone was trying to get into my phone and it said wrong password entered. So I am not sure what to do now. I see other people have had problems with this, but I need to resolve it..
Offline  
Old 05-10-2009, 07:05 PM   #16 (permalink)
New Member
 
jsconyers's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: In a van down by the river.
Model: NOTE2
OS: 4.1
PIN: <- Where do I find this?
Carrier: Sprint
Posts: 15,069
Post Thanks: 138
Thanked 139 Times in 120 Posts
Default

Welcome to the forums.

You need to reload the OS on your device and hope you have a backup. I am not familiar with the 7258 model. What device do you have?
__________________
The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.
When you take things for granted, the things you are granted, get taken.
Even a mosquito doesn't get a pat on the back until it starts to work.
Too many people miss the silver lining because they're expecting gold.
[BES 5.0.3 / GroupWise 2012 HP2]
Offline  
Old 05-10-2009, 07:05 PM   #17 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

Wirelessly posted (BB 11020)

Simply reload the OS using loader.exe as outlined in the OS sticky threads. In 20-30 mins you'll have your device back. Hope you had a backup.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.