BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-31-2008, 11:11 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Alltel
Posts: 45
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation To return or not to return...almost giving up.

Please Login to Remove!

I am having a dickens of time with my 8330 curve and it's cooperation with our BES network. My carrier (alltel) says their half is fine, my IT guys says he has done all he could do. Ahhhhhhhhh! I am going to bring together my alltel person and my IT peson to talk.

Alltel says because: Options>Security>General Settings (scroll down to) IT POLICY Name: Default

That means that I am somehow hooked up to my work BES system. Does that ring a bell to any of you guys/gals?

I thought this was going to be easier...
Offline  
Old 07-31-2008, 11:14 AM   #2 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,796
Post Thanks: 33
Thanked 441 Times in 381 Posts
Default

Need a bit more information here. WHat problems are you having?
Offline  
Old 07-31-2008, 11:16 AM   #3 (permalink)
Cisco Engineer
 
mckinneycm's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Ventura, California
Model: 9700
OS: 5.0.0.421
PIN: 100001011001011000001100111011
Carrier: AT&T
Posts: 3,388
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, if it shows that you have a 'Default' IT Policy, then the device is connected to a BES. I'm not quite sure how to deactivate it from the BES, but you are connected to one.
__________________
Corey McKinney

www.coreymckinney.com
Offline  
Old 07-31-2008, 11:57 AM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Alltel
Posts: 45
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks.

The problem I am having is that alltel says the problem is not on their end and my IT guy says it isn't on his end. I cannot access BES. I was able to when I first set up but it just stopped working day before yesterday. I wiped out my curve and for a bit wasn't even able to access BIS, I have that now but activation for BES repeatedly fails.

Could it be a hardware problem? I mean if all of my peers BB is working fine on the BES, isn't that helpful info?

I appreciate your thoughts...
Offline  
Old 07-31-2008, 12:02 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Alltel
Posts: 45
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Default IT Policy

Quote:
Originally Posted by mckinneycm View Post
Yes, if it shows that you have a 'Default' IT Policy, then the device is connected to a BES. I'm not quite sure how to deactivate it from the BES, but you are connected to one.
Does anyone know hwo to deactivate this or restore it to factory setting?
Offline  
Old 07-31-2008, 12:08 PM   #6 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
TXLady's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: San Antonio, TX
Model: 9650
Carrier: Sprint
Posts: 1,067
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You may want to review the Blackberry FAQs (see link on menu bar at top). Specifically, under Internet and Email FAQs, General FAQs, Remove IT policy.
Offline  
Old 07-31-2008, 02:55 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Alltel
Posts: 45
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Finally, we got it fixed. It required going through alltel first person, alltel "expert" bb person, and then finally a transfer to RIM themselves in Canada. What seemed to fix it was a BES restart (router, plus two other things - I don't recall). But now my theme which is Today, my calendar is not working (e.g. my appointments are not showing on the 'desktop'). BUT I don't dare trouble my IT guy with this...just yet. Anyone have thoughts? Thanks!
Offline  
Old 07-31-2008, 03:40 PM   #8 (permalink)
Cisco Engineer
 
mckinneycm's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Ventura, California
Model: 9700
OS: 5.0.0.421
PIN: 100001011001011000001100111011
Carrier: AT&T
Posts: 3,388
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sounds like you need to re-sync with the BES server.
__________________
Corey McKinney

www.coreymckinney.com
Offline  
Old 08-01-2008, 08:07 AM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Alltel
Posts: 45
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Last evening the calendar sync started working. Thanks a bunch and TGIF!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.