BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-03-2008, 04:06 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: Cellular One
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Blackberry Curve 8310 - Not making sound when receiving an email

Please Login to Remove!

Hello,

First, I would like to consider myself an "advanced" BlackBerry user, which is why I find this problem to be somewhat frustrating.

I just bought a new Curve 8310 (GPS model) and I have found that on any setting, Loud, Normal, etc., that the phone doesn't Vibrate or play a tune when an email is received. The phone is out of the holster, and is set to "Vibrate + Tone."

Volume is set to high, and it's set to vibrate twice before playing the tone. And yet, it neither vibrates or plays the default blackberry tone.

Quite frustrating, and it's nice to know when I receive an email!

OS V 4.2.2.170

Thanks in advance!
Offline  
Old 08-03-2008, 04:12 PM   #2 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Welcome to the BBForums.

First, look AT the profile you have selected > menu > edit and "messages" to make sure you have an actual alert set for your email.

If still a problem, I would recommend (with the BB powered on) remove the battery, hold a minute, replace and reboot the BB.
Offline  
Old 08-03-2008, 04:35 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: Cellular One
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Did all that just now.

Problem still not fixed.

Thanks for the suggestion though!
Offline  
Old 08-03-2008, 04:38 PM   #4 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Well then I think you need to offer more information as to your setup... what alert is it, how long is the alert, file size, is the alert on your Device Mem or Media Card (and if on the Media Card, is the BB plugged into the USB/PC)

Did this alert ever work for the messages?

AND, do you have the alert configured for each and ever email address on your BB? Did you accidentally miss one?

What else can you offer?
Offline  
Old 08-03-2008, 04:51 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: Cellular One
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The alert I have selected (set to the same for every one of my email inboxes) is Notifier_Nymph, a standard blackberry notification.

The blackberry goes off (Vibrates twice and then does the tone three times, as it's set to) with SMS, and for a phone call, so it's unique to my email.

Doesn't give the notification for any of the inboxes. Also tried used Notifier_Eager to see if that would fix the problem.

Any other ideas?
Offline  
Old 08-03-2008, 04:54 PM   #6 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Since you didn't say, do you have the setting for BOTH in and out of holster in the profile settings?
Offline  
Old 08-03-2008, 04:59 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: Cellular One
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry, I wasn't specific on that.

Yes, the settings are the same for both in AND out of holster.
Offline  
Old 08-03-2008, 06:18 PM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
bushako's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Dubai, UAE
Model: 8310
OS: 4.5.xx.55
PIN: 1,2 buckle my shoe
Carrier: etisalat
Posts: 31
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by unknownman_007 View Post
Sorry, I wasn't specific on that.

Yes, the settings are the same for both in AND out of holster.
look im not so sure but you can try a trial and error mthod for the time being.
Setup another email account, assign a tone for it and see if th problem still persists..
If it works than try deleting your current email account on your bb and set it up again.

Finally if this dosnt work either, you always have a chanc to upgrade to the latest bb 8310 firmware..might fix that issue..
Hope this helps you out...
__________________
"This is a mans world, but it aint nuthin without a woman and a blackberry "
BB Curve 8310..beta testing 4.5.0.69
Carrier (ETISALAT) Dubai, UAE
Offline  
Old 08-04-2008, 11:36 AM   #9 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
takeshi's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Houston
Model: 8310
Carrier: at&t
Posts: 7,741
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'd recommend deleting the email account and setting it up again -- assuming that you're on BIS. You have a separate alert for the email account in question under each profile?
Offline  
Old 08-04-2008, 09:55 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: Cellular One
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just updated the BB to the latest firmware - and the issue is still there!

Every other notification works, EXCEPT email. Very frustrating.

It also says emails are received from the account "unknown," so it isn't even capturing what email it's coming from... grrrr.....

Any ideas?
Offline  
Old 08-04-2008, 10:22 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: Cellular One
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Found out this issue and my "Received from: Unknown" issue were related.

A simple resending of the service books solved this issue...

Who knew!?
Offline  
Old 08-04-2008, 10:44 PM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Spawneh's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Auckland, NZ
Model: 9700
Carrier: Vodafone NZ
Posts: 156
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

haha.. it happens and most of the time Blackberry's like to compound there issues :D
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.