BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-03-2008, 09:54 PM   #1 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern Virginia
Model: 8830
OS: 4.5.0.138
Carrier: Verizon
Posts: 680
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Backup error

Please Login to Remove!

I'm having a problem trying to do a backup of my 8320. My PC's power supply recently fried so I'm using my laptop until my replacement power supply comes in. My Curve has 4.5.0.55 and it's also installed in my laptop which has 4.5 DM. When I go to backup, it goes through the process but when it gets to backing up random things it stops and it says "Error backing up database(s)"

Any ideas what this could be? I uninstalled 4.5 DM and reinstalled it just in case.
__________________
xyrcncp | BB8830 | BES
BlackBerry FAQs

Last edited by xyrcncp : 08-03-2008 at 09:56 PM.
Offline  
Old 08-03-2008, 10:01 PM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

Do you know what database it's hanging up on? If so, you may need to clear that database and then do the backup.
Offline  
Old 08-03-2008, 10:14 PM   #3 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern Virginia
Model: 8830
OS: 4.5.0.138
Carrier: Verizon
Posts: 680
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It's a different one, for example a bit ago it was hanging on Browser Channels. I have Push Weather on the phone so I removed it and tried the backup again. It's now hanging on Camera Options.

edit: tried Advanced Backup and selected all and left Camera Options unselected, the backup process hung up on Browser Bookmarks.
__________________
xyrcncp | BB8830 | BES
BlackBerry FAQs

Last edited by xyrcncp : 08-03-2008 at 10:21 PM.
Offline  
Old 08-04-2008, 12:24 PM   #4 (permalink)
cfp
New Member
 
Join Date: Aug 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've been having the same problem on my Curve with 4.5.0.52 OS and 4.5 DM, but just upgraded my wife's identical Curve over the weekend and haven't experienced any problems backing hers up.

I'm thinking therefore that it might have something to do with one or more 3rd party apps that I have on my phone.

These include:

beyond411
Google mobile apps suite
KeePassBB
LogicMail
Opera Mini

Trying a clean reinstall of DM now to see if this corrects the problem.

Last edited by cfp : 08-04-2008 at 12:44 PM. Reason: edited for clarity
Offline  
Old 08-04-2008, 01:58 PM   #5 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern Virginia
Model: 8830
OS: 4.5.0.138
Carrier: Verizon
Posts: 680
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I did a clean reinstall of DM and still the same. Weird thing is that I have not changed any 3rd party apps since the last backup in my laptop, which was on 6/08 using 4.2 SP2 DM.

I should be getting my new PC power supply by at the latest Wednesday and I'll see what happens.
__________________
xyrcncp | BB8830 | BES
BlackBerry FAQs
Offline  
Old 08-04-2008, 09:20 PM   #6 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern Virginia
Model: 8830
OS: 4.5.0.138
Carrier: Verizon
Posts: 680
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well, it was the Browser Content Cache. I cleared the browser cache on the device, ran DM, failed. Then went to Advanced and the database still had 4 entries, cleared it and ran backup again and it worked fine. Wow. =P
__________________
xyrcncp | BB8830 | BES
BlackBerry FAQs
Offline  
Old 08-05-2008, 09:16 AM   #7 (permalink)
cfp
New Member
 
Join Date: Aug 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Good to know. Last night my BB crashed with one of the famous 'error 523 reset' death spirals that might or might not have had something to do with the sync problem, so I ended up having to rebuild the whole thing from scratch. So far I haven't reinstalled any 3rd party apps and the thing has been working fine and cooperating with DM. I'm planning to proceed deliberately from this point forward.

Were you able to determine anything about the content on the four problematic cache entries?
Offline  
Old 08-05-2008, 08:04 PM   #8 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern Virginia
Model: 8830
OS: 4.5.0.138
Carrier: Verizon
Posts: 680
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Not at all, I could not tell what the 4 were. I would've thought that after clearing all the cache on the device that all the entries would've been gone, but nope, they had to go by clearing them with DM.

As for sync, are you talking about Google Sync? or syncing of your calendar?
__________________
xyrcncp | BB8830 | BES
BlackBerry FAQs
Offline  
Old 08-21-2008, 03:28 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: cincinnati bell
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Can someone help me with this one. Backup fails on phone options. On the advanced screen, phone options is grayed out........May reload OS on the BB?
Offline  
Old 01-02-2009, 08:01 AM   #10 (permalink)
New Member
 
prashsoni9's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8900
OS: 4.6.1.133
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Error backing up Database Theme Settings

Quote:
Originally Posted by John Clark View Post
Do you know what database it's hanging up on? If so, you may need to clear that database and then do the backup.
Mine hangs up on Theme Settings database although it has no entries in the first place. DM is 4.7. Cant find a solution anywhere. What is the closest solution besides going in Advanced and doing Clear for the stuck Database or backing up the rest of the database lines except the corrupt Theme Settings database? My issue is still not resolved yet.
Offline  
Old 01-02-2009, 10:45 AM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
niteqwill's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Orange County, CA
Model: 8900
OS: 4.6.1.250
Carrier: T-Mobile
Posts: 141
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had the same exact problem.

Clear your Browser Cache.
Offline  
Old 04-18-2009, 05:27 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: rogers
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Messages

mine gets hung up on messages....it passes my sms and all that jazz but it gets to the end and the error comes up on Messages...i got no idea what im supposed to clear nor how.....help??
Offline  
Old 05-10-2009, 07:42 PM   #13 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Baggman's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Hill Country, TX
Model: 9800
PIN: 7-10 split
Carrier: AT&T Mobility
Posts: 241
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by xyrcncp View Post
Well, it was the Browser Content Cache. I cleared the browser cache on the device, ran DM, failed. Then went to Advanced and the database still had 4 entries, cleared it and ran backup again and it worked fine. Wow. =P

Same here and it worked! Nutty!!
__________________
Baggman 9800 now; 9700, 9000, 8300, 8700g, 7105t, & 7100t past
Offline  
Old 06-17-2009, 02:20 PM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by xyrcncp View Post
Well, it was the Browser Content Cache. I cleared the browser cache on the device, ran DM, failed. Then went to Advanced and the database still had 4 entries, cleared it and ran backup again and it worked fine. Wow. =P
Ditto.
Offline  
Old 10-24-2009, 05:07 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Model: 8700g
Carrier: att
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well I finally solved my Camera Options backup problem (it's been months...) and *of course* it had nothing to do with the Camera!
I cleared Camera Options multiple times, but to no help - there was only one record and after I cleared it there was... still one record! So I restored Camera Options from the last working backup - STILL failed. Hmmm... could it be that Camera Options isn't the problem??
In Advanced, I progressively backed up each database until I found one that wouldn't back up - Browser Messages. This is NOT one that I'd had problems with before.
Continuing the selective backup, I was able to b/u every d/b but that one - including the troublesome Camera Options.
Cleared Browser Messages, then tested it with a selective backup of that d/b - success!
Then did a complete b/u of all d/b's - SUCCESS! First full backup I've done in months.

Hope this might help others who are battling the same enigma.
Offline  
Old 10-24-2009, 09:16 AM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Model: 8700g
Carrier: att
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

[FOLLOWUP TO PREVIOUS MESSAGE]
It seems my failed backups were somehow related to saving web pages in my email. I now realize I began having backup problems about the same time I began using the SAVE feature for webpages. After the successful backup, all my saved pages were deleted - obviously that's what you're deleting when you clear Browser Messages.
I tried saving a page and seeing if that caused the backup to error out, but it worked OK - so it's more complicated than just having a webpage saved.
But next time I can't back up, I'm going to manually delete saved webpages to see if I can discern a pattern.
Staty tuned...
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.