BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-13-2008, 09:30 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2007
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Youtube and TMobile

Please Login to Remove!

Based on a review of previous threads, it appears that it may just be that TMobile (U.S.) does not support the viewing of Youtube videos directly at m.youtube.com using OS 4.5. (This, even though a number of users on AT&T and perhaps other carriers report being able to watch the videos at that site using OS 4.5.)

This thread does not seek a work-around, such as going to a different site to access the videos through a different server or after they have been converted to a different format. No, this thread seeks information from TMobile (U.S.) users about whether and when direct m.youtube.com access starts working for you---and perhaps to let TMobile (U.S.) know, if it is at fault, that it should address this.

Any successful TMO (U.S.) users accessing videos successfully directly at m.youtube.com? If so, please share your settings (OS, BES-or-BIS, TCP settings, BB model #, etc.). If not, pleast post to let us know that you're having trouble as well.

Cheers!
Offline  
Old 08-13-2008, 10:12 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
g4rr3tt's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Model: 8320
Carrier: T-Mobile
Posts: 53
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

8320 os 4.5.0.69 on BIS and m.youtube.com works swimmingly for me. ive been able to view youtube vidoes ever since i upgraded to an earlier beta os in march. dont know why it's not working for you..
Offline  
Old 08-13-2008, 10:19 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8320
PIN: 244279FB
Carrier: TMobile
Posts: 76
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It's not painfully choppy for you? I tried viewing videos while on wifi but it won't let me and throws errors.
Offline  
Old 08-13-2008, 10:25 AM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2005
Location: North East
Model: 8320
OS: V4.5.0.93
Carrier: T-Mobile
Posts: 34
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

youtube video is been working on my 8320 ever since I installed OS 4.5 and I'm on BES with the usual TCP setting for TMO.
Offline  
Old 08-13-2008, 11:48 AM   #5 (permalink)
New Member
 
MrPerez's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Rhode Island
Model: 8320
OS: 4.5.0.69
PIN: 24317468
Carrier: T-Mobile
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am on 4.5.0.69 and i can watch youtube videos sometimes it does get choppy but thats all on signal quality. But i have been able to watch most of the videos without any problems at all.
Offline  
Old 08-13-2008, 11:51 AM   #6 (permalink)
Latino Hasta La Muerte
 
Join Date: Jan 2005
Location: Denville, NJ.
Model: 7250
OS: 4.1
PIN: G!!!
Carrier: Verizon
Posts: 9,040
Post Thanks: 51
Thanked 305 Times in 293 Posts
Default

On a related not, using T-Mobile my buddy was able to stream a Yankees game over SlingBox onto his Blackjack and it was very good. So EDGE is acceptable for streaming. Good news for T-Mobile users.
Offline  
Old 08-13-2008, 01:18 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Hampsha', ayuh!
Model: 8320
OS: 4.5.0.188
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 43
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Is the key to watching YouTube wi-fi? Because I don't use wi-fi and I cannot stream anything from YouTube with a five-bar EDGE signal. The videos try like heck to download but they get all bitmapped and then end up locking up.
Offline  
Old 08-13-2008, 02:15 PM   #8 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
MajSingh's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South FL
Model: 8900
PIN: 24b2b982
Carrier: ATT
Posts: 201
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I can't get any youtube vids to work on my 8320 with 4.5 on TMO. I even have the correct TCP settings but no go..
__________________
73's
AJ4VS
Offline  
Old 08-13-2008, 02:27 PM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 49
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No issues with Tmobile and 4.5 with youtube here. I've had (almost) every BETA on my phone that's out (with the exception of the .37 that fried TMO cards), and have never had any streaming issues.

I'm curious, what's your file free at? (for those of you having issues)
Offline  
Old 08-13-2008, 02:40 PM   #10 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2006
Model: 8320
Carrier: TMO
Posts: 132
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My youtube works great on 4.5
Offline  
Old 08-13-2008, 06:51 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Can you use youtube on an 8320 using just wifi?
Offline  
Old 08-13-2008, 07:07 PM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Ricky-Ray's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Monterey Park, CA
Model: 9700
OS: 5.0.0.330
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 190
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm on T-Mobile and I have an 8320 and I've recently upgraded to 4.5 OS and I can view youtube without any problems. Wifi or EDGE I have no problems.
Offline  
Old 08-13-2008, 07:19 PM   #13 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2008
Location: NY/LI
Model: BOLD
PIN: 249F7DCD
Carrier: AT&T
Posts: 164
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (8310 Curve)

I am on ATT and I have problems plus after I try to watch and close it my phone re boots or tries and I have to do a batt pull.

I am starting with 25xxxxxx of mem free
__________________
Never forget my Brothers & Sisters who gave their lives on 09-11-01. FDNY/EMS/NYPD/PAPD
Offline  
Old 08-13-2008, 09:30 PM   #14 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: May 2007
Location: New Mexico
Model: 8320
OS: 4.5.0.55
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,461
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Since upgrading to 4.5 on my 8320 with T-Mobile I've watched YouTube videos over Wi-Fi and EDGE with no issues. The very first time I tried the phone did reboot, but not since then.

To the folks saying it doesn't work, can you post more detail? Simply saying it doesn't work really doesn't help anyone to help you.

Dave
Offline  
Old 08-13-2008, 09:47 PM   #15 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
MajSingh's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South FL
Model: 8900
PIN: 24b2b982
Carrier: ATT
Posts: 201
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sgtcasey View Post
Since upgrading to 4.5 on my 8320 with T-Mobile I've watched YouTube videos over Wi-Fi and EDGE with no issues. The very first time I tried the phone did reboot, but not since then.

To the folks saying it doesn't work, can you post more detail? Simply saying it doesn't work really doesn't help anyone to help you.

Dave
Check out my post above, what other info would u like/need? I'm out of guesses on what else to possibly look at. (i've tried via EDGE and Wifi) on both BB browser as well as Opera Mini 4.1
__________________
73's
AJ4VS
Offline  
Old 08-13-2008, 09:49 PM   #16 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: May 2007
Location: New Mexico
Model: 8320
OS: 4.5.0.55
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,461
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by MajSingh View Post
Check out my post above, what other info would u like/need? I'm out of guesses on what else to possibly look at. (i've tried via EDGE and Wifi) on both BB browser as well as Opera Mini 4.1
The only other post I see is:

Quote:
I can't get any youtube vids to work on my 8320 with 4.5 on TMO. I even have the correct TCP settings but no go..
What happens when they don't work?

Dave
Offline  
Old 08-13-2008, 10:00 PM   #17 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
MajSingh's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South FL
Model: 8900
PIN: 24b2b982
Carrier: ATT
Posts: 201
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey Dave,

Everything seems to work fine all the way up to when the vid starts/tries to load. The media player just gets stuck with the green "loading" bar on the top right corner. After a few minutes I just give up and stop the player before it drains all resources and battery. Any ideas? This is with WIFI as well as EDGE
__________________
73's
AJ4VS
Offline  
Old 08-13-2008, 10:01 PM   #18 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2007
Location: Philadelphia (burbs), PA
Model: 9700
OS: 5.0.0.680
PIN: N/A
Carrier: TMO
Posts: 109
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rambo47 View Post
On a related not, using T-Mobile my buddy was able to stream a Yankees game over SlingBox onto his Blackjack and it was very good. So EDGE is acceptable for streaming. Good news for T-Mobile users.
For a minute my heart skipped a beat becasue I thought you said slinging on his blackberry... Then I re-read and you said blackjack. I was wondering where the hell I've been if there's been a Slingplayer for blackberry out there in the wilds that I didn't know about. It's still vaporware as far as I know...
Offline  
Old 08-13-2008, 10:22 PM   #19 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: May 2007
Location: New Mexico
Model: 8320
OS: 4.5.0.55
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,461
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by MajSingh View Post
Hey Dave,

Everything seems to work fine all the way up to when the vid starts/tries to load. The media player just gets stuck with the green "loading" bar on the top right corner. After a few minutes I just give up and stop the player before it drains all resources and battery. Any ideas? This is with WIFI as well as EDGE
Either it's taking a while to download the video to your device or you should reload the OS.

How much free memory do you have and how long is the video you're trying to view?

Dave
Offline  
Old 08-13-2008, 11:19 PM   #20 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
MajSingh's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South FL
Model: 8900
PIN: 24b2b982
Carrier: ATT
Posts: 201
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

File Free = 11859066 Bytes I've tried only small vids....most under 1 minute in length. I just tried one that is 20 seconds. I'd hate to reload the OS but if I must, I must.... any other ideas first?
__________________
73's
AJ4VS
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.