BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-12-2008, 04:41 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: sprint
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Going back to 4.3

Please Login to Remove!

I have the 8330 with 4.5 and its ok but i think 4.3 worked better. For one, i can no longer have my phone on roam constantly like i did with 4.3. Its harder to sent picture messages and the web browser doesnt work as well. ANd im pretty sure i dont get as good signal. Maybe thats because before i had it on roam all the time. Finally rim put there softwares back on there site. I thought i was going to be stuck with 4.5.
Offline  
Old 09-12-2008, 04:56 PM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
clevebb's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Cleveland
Model: 9650
OS: 6
Carrier: Sprint always
Posts: 487
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just like the forum group - Beta you than me
Offline  
Old 09-12-2008, 05:32 PM   #3 (permalink)
iPhone Convert
 
juwaack68's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tulip City - MI
Model: iP5
OS: 6.0.2
PIN: to beans
Carrier: I'm not
Posts: 13,876
Post Thanks: 3
Thanked 75 Times in 56 Posts
Default

I went all the way to 4.5.0.77, and downgraded to 4.3 just the other day.

My biggest gripe was 'clumping'. I would be somewhere with a great signal (like at my desk, where we have Sprint repeaters in the building and I'd have 5 bars with 1XEV) and would all of a sudden get several emails and a bunch of BBMessenger conversations.

This device is BIS only (never been on BES). Since it's more than just email affected, I don't believe it's email related.

Since I went back to 4.3 it's been just fine.
__________________
No longer a BES Admin, but it was fun while it lasted!
Offline  
Old 09-13-2008, 10:08 AM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Dodge DeBoulet's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: New England
Model: 9530
Carrier: Verizon
Posts: 335
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by juwaack68 View Post
I went all the way to 4.5.0.77, and downgraded to 4.3 just the other day.

My biggest gripe was 'clumping'. I would be somewhere with a great signal (like at my desk, where we have Sprint repeaters in the building and I'd have 5 bars with 1XEV) and would all of a sudden get several emails and a bunch of BBMessenger conversations.

This device is BIS only (never been on BES). Since it's more than just email affected, I don't believe it's email related.

Since I went back to 4.3 it's been just fine.
I haven't seen the "clumping" problem with 4.5.0.77, but then again I'm on Verizon.
Offline  
Old 09-13-2008, 11:00 AM   #5 (permalink)
BlackBerry Blooded
 
jsntrenkler's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Tucson Arizona
Model: 9630
OS: 4.7.1.40
PIN: ????
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 1,271
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have not experienced the "clumping" either .. I am on Verizon as well.
Offline  
Old 09-13-2008, 11:46 AM   #6 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
dhendriksen's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Lehi, UT
Model: 9530
OS: 4.7.0.75
Carrier: Verizon
Posts: 373
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the latest beta (I think its 4.5.0.101) with VZW and it works flawlessly. I never used the phone on 4.3 so I can compare signal strength. I was using 4.5 on T-Mo, so when I switched to VZW the first thing out of the box was the 4.5 upgrade. I cant live without docs to go!
__________________
Dan Hendriksen
Offline  
Old 09-13-2008, 11:58 AM   #7 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2006
Location: NewJersey
Model: 9900
OS: 7.1.0.284
PIN: 294E926C
Carrier: T-MOBILE
Posts: 640
Post Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default hmm

Quote:
Originally Posted by jwolfe77 View Post
I have the 8330 with 4.5 and its ok but i think 4.3 worked better. For one, i can no longer have my phone on roam constantly like i did with 4.3. Its harder to sent picture messages and the web browser doesnt work as well. ANd im pretty sure i dont get as good signal. Maybe thats because before i had it on roam all the time. Finally rim put there softwares back on there site. I thought i was going to be stuck with 4.5.
i have to say that one thing i did notice that 4.5 did was drain my battery and some programs did not work with 4.5 yet. i went back to my stock ATT 4.2 and my battery last so much longer.
__________________
MY Collection:--8300,8700,8800,9000,9300,9500,9520,9700,9800,9860, 9900
Offline  
Old 09-13-2008, 02:22 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Interesting. I have been considering this myself. Had .77, then went back to .66. I have had issues getting consistent EVDO signal since I put .77 on. I can be sitting still, only moving my finger to type and navigate, and my signal will go from EV to 1x, and stay at 1x. It is a little better since I went back down to .66, but still not great. Browser seems to "like" to go to 1x, which is frustratingly slow. Anyone else seen this?

I got a replacement device from VZW just to see if this is a hardware issue, but it has the same issues. Maybe it is verizon. I just know that my wife's vzw lg 8300 will get the consistent EVDO signal while my 8330 is in the same room and keeps losing the faster connection.

I would be curious for anyone with vzw 8330 on 4.3, if you get consistent EVDO signal during browser sessions, or if you experience similar results to what I am seeing. I know that we are in a STRONG coverage area of EVDO.
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.