BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-26-2008, 10:07 AM   #1 (permalink)
New Member
 
apmihaiuc's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Houston
Model: 8300
OS: OS 4.2
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Email Setup Icon , please help

Please Login to Remove!

blackberryforums.com/general-8300-series-discussion-curve/134138-deleted-e-mail-setup-application

well i just got my Curve yesterday and i am having the same problems mentioned in the post upstairs, but the only difference is that i have AT&T instead of T-Mobile.

So far, i cannot run

1.Email setup
2.Yahoo Messenger

and i need both of those like crazy, the phone has been UNLOCKED and purchased on EBAY so i assume my problem is 100% similar to the post mentioned upstairs.

i did try the "wap.voicestream.com" under TCP that supposely fixed it for the gentlemen upstairs but so far it didnt do it for me. Maybe its a different WAP for AT&T? if so does nobody know?

thanks in advance, i really need to know how to make Yahoo and Email to work. Thanks
__________________
I want what all men want, i just want it more - Achilles
Offline  
Old 09-26-2008, 10:10 AM   #2 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Shaun's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Model: 9700
OS: 5.0.0.296
Carrier: at&t
Posts: 2,384
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Welcome, see this FAQ article for WAP settings for at&t.

What are the TCP and APN settings? - BlackBerryFAQ
__________________
Offline  
Old 09-26-2008, 10:21 AM   #3 (permalink)
New Member
 
apmihaiuc's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Houston
Model: 8300
OS: OS 4.2
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thanks man, so far i used the Cingular TCP because thats what i use to be on until AT&T purchased it, so far i still cant setup my email, but im gonna reboot it then try again

is there anything changed for AT&T vs Cingular?
__________________
I want what all men want, i just want it more - Achilles
Offline  
Old 09-26-2008, 10:23 AM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2006
Location: Houston TX
Model: 8300
Carrier: ATT, T-Mo
Posts: 88
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

voicestream is for T-Mo. You need the info above.
Offline  
Old 09-26-2008, 10:27 AM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2006
Location: Houston TX
Model: 8300
Carrier: ATT, T-Mo
Posts: 88
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Do you have a BB Data plan? If so, call ATT and ask for BB support
Offline  
Old 09-26-2008, 10:27 AM   #6 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Shaun's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Model: 9700
OS: 5.0.0.296
Carrier: at&t
Posts: 2,384
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No the cingular info works for at&t. Its what I use currently.

Can you explain what the issues are that you are having when you attempt to setup your email? Have you configured your BIS account? Are you using a mail app other than the Blackberry inbox? The more info you can give the quicker we can get you up and running.

@cctraderx: As many will back me up on, it is best to stay far far away from at&t-Blackberry support.
__________________

Last edited by Shaun : 09-26-2008 at 10:28 AM.
Offline  
Old 09-26-2008, 10:35 AM   #7 (permalink)
New Member
 
apmihaiuc's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Houston
Model: 8300
OS: OS 4.2
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

im staying away from BB support...i know better

ok, i got it unlocked from EBAY yesterday, by configuring your BIS you mean on att.blackberry.com? if so then i tried and it tells me "device has been registered with a different service provider" but that's BS because on the phone it clearly sais AT&T

i am not using any other mail app on the phone.

When i go under Setup Wizzard the only options i have is to setup email thru a enterprise server and skip email setup, i dont have the other options to configure a normal email account nor do i have the email setup icon on the menu.

also i do have yahoo messenger installed, but when i hit connect, it just sits there doing nothing, i even let it run for like 1 hour and it was still "connecting"

Basically, i dont have the personal email application loader...

thats where i am at.
__________________
I want what all men want, i just want it more - Achilles

Last edited by apmihaiuc : 09-26-2008 at 10:44 AM.
Offline  
Old 09-26-2008, 10:56 AM   #8 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Shaun's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Model: 9700
OS: 5.0.0.296
Carrier: at&t
Posts: 2,384
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Go to Options > Advanced Options > Enterprise Activation
Does your status show as "Not Activated" or do you have a date/time there?

If you have something other than, "Not Activated" you are having issues due to an existing IT Policy. This thread will help you remove that:
Remove IT Policy - BlackBerryFAQ
__________________
Offline  
Old 09-26-2008, 10:57 AM   #9 (permalink)
New Member
 
apmihaiuc's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Houston
Model: 8300
OS: OS 4.2
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yep it sais "Not activated" under status

i have :

Email: blank
Password: blank
Pin: i do have a pin

then

Status: not activated

edit: yeh but on that guide it sais i have to wipe it, well my phone was already unlocked from ebay guy, isnt that going to affect it?
__________________
I want what all men want, i just want it more - Achilles

Last edited by apmihaiuc : 09-26-2008 at 11:00 AM.
Offline  
Old 09-26-2008, 11:06 AM   #10 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Shaun's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Model: 9700
OS: 5.0.0.296
Carrier: at&t
Posts: 2,384
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If you are showing Not Activated then you do not need to wipe the phone.
__________________
Offline  
Old 09-26-2008, 11:07 AM   #11 (permalink)
New Member
 
apmihaiuc's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Houston
Model: 8300
OS: OS 4.2
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ahh really, so i just need to load the policy.bin thing right?
__________________
I want what all men want, i just want it more - Achilles
Offline  
Old 09-26-2008, 11:11 AM   #12 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Shaun's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Model: 9700
OS: 5.0.0.296
Carrier: at&t
Posts: 2,384
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If it were my phone, I would wipe the phone (don't worry wiping has no effect on the phone being unlocked), and start fresh. Then you know there is nothing on the phone that is causing the issue.

From there I would look at the carrier/account to make sure everything is setup properly for the phone to function on BIS, and transmit data.
__________________
Offline  
Old 09-26-2008, 11:16 AM   #13 (permalink)
New Member
 
apmihaiuc's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Houston
Model: 8300
OS: OS 4.2
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well im just curious, what does enterprise activation have anything to do with the ability for me to setup email and use Yahoo messenger?
__________________
I want what all men want, i just want it more - Achilles
Offline  
Old 09-26-2008, 11:22 AM   #14 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Shaun's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Model: 9700
OS: 5.0.0.296
Carrier: at&t
Posts: 2,384
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by apmihaiuc View Post
well im just curious, what does enterprise activation have anything to do with the ability for me to setup email and use Yahoo messenger?
Enterprise Activation links your phone to a BES. It also leads to IT Policies, IT Policies are rules put on your phone by the BES Admin, that restrict things that can be done on your phone.
__________________
Offline  
Old 09-26-2008, 11:25 AM   #15 (permalink)
Cisco Engineer
 
mckinneycm's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Ventura, California
Model: 9700
OS: 5.0.0.421
PIN: 100001011001011000001100111011
Carrier: AT&T
Posts: 3,388
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok, the reason att.blackberry.com is showing that it has been registered to a different carrier is because it has. The previous owner already activated it with their carrier's BIS. You need to contact RIM and have them deleted the BIS activation for your device so that you can activate the BIS through AT&T.
__________________
Corey McKinney

www.coreymckinney.com
Offline  
Old 09-26-2008, 11:26 AM   #16 (permalink)
Cisco Engineer
 
mckinneycm's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Ventura, California
Model: 9700
OS: 5.0.0.421
PIN: 100001011001011000001100111011
Carrier: AT&T
Posts: 3,388
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by shaun27612 View Post
Enterprise Activation links your phone to a BES. It also leads to IT Policies, IT Policies are rules put on your phone by the BES Admin, that restrict things that can be done on your phone.
It's not a BES issue. It's a previous BIS activation issue.
__________________
Corey McKinney

www.coreymckinney.com
Offline  
Old 09-26-2008, 11:27 AM   #17 (permalink)
New Member
 
apmihaiuc's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Houston
Model: 8300
OS: OS 4.2
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

RIM as in the blackberry technical support or at&t?
__________________
I want what all men want, i just want it more - Achilles
Offline  
Old 09-26-2008, 11:28 AM   #18 (permalink)
Cisco Engineer
 
mckinneycm's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Ventura, California
Model: 9700
OS: 5.0.0.421
PIN: 100001011001011000001100111011
Carrier: AT&T
Posts: 3,388
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry, Blackberry support. That's why the blackberry website thinks it's with a different carrier.
__________________
Corey McKinney

www.coreymckinney.com
Offline  
Old 09-26-2008, 11:31 AM   #19 (permalink)
New Member
 
apmihaiuc's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Houston
Model: 8300
OS: OS 4.2
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hmm isnt it suppose to be AT&T since its one of their phones, sorry im just trying to get alot of info.
__________________
I want what all men want, i just want it more - Achilles
Offline  
Old 09-26-2008, 11:36 AM   #20 (permalink)
Cisco Engineer
 
mckinneycm's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Ventura, California
Model: 9700
OS: 5.0.0.421
PIN: 100001011001011000001100111011
Carrier: AT&T
Posts: 3,388
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Only if the previous owner had it setup through AT&T. However, it's Blackberry (RIM) that has the BIS activation info. You can try going through AT&T to get the BIS reset, but if it were me, I would call RIM directly.
__________________
Corey McKinney

www.coreymckinney.com
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.