BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-29-2008, 10:24 AM   #1 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Aug 2005
Location: Long Island, New York
Model: 8700
Carrier: Cingular
Posts: 207
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Handheld toast?

Please Login to Remove!

I just got a brand new bb 8310 and I went to update the OS (which I have done millions of times on many different bb) and it failed a little while through. However in the past when this has happened (maybe once or twice) I've been able to use JL_Cmder and wipe the device and just plug it in and restart the process through desktop manager. Now I cannot connect to the device using JL_Cmder and all I have is the 2 blink LED flashing.

Anything to try or is this hand held toast?
__________________
Cingular/8700c
-Unlimited Data Plan-which does come w/ wap.cingular access point included heh
Any Questions, feel free to PIN!
Offline  
Old 09-29-2008, 10:26 AM   #2 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,807
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

Next step - What to do next if Jl Cmder will not connect and wipe - BlackBerryFAQ
Offline  
Old 09-29-2008, 10:33 AM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Aug 2005
Location: Long Island, New York
Model: 8700
Carrier: Cingular
Posts: 207
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Great! This works. Thanks a lot and sorry if this question has been answered a million times. I did search the forums a bit and nothing I queried came up with this thread. Thanks a million!
__________________
Cingular/8700c
-Unlimited Data Plan-which does come w/ wap.cingular access point included heh
Any Questions, feel free to PIN!
Offline  
Old 09-29-2008, 10:34 AM   #4 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,807
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

Glad it worked!
Offline  
Old 10-02-2008, 04:14 AM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Location: Philippines
Model: 8820
Carrier: Globe-Philippines
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

what if this doesnt work either?
my friend's curve 8320 just suddenly entered into a contnuous boot cycle. red led flashes, then hourglass screen then nothing and then red led flash again. it just cycles like this until the battery dies.
i tried "What to do next if Jl Cmder will not connect and wipe - BlackBerryFAQ" and it did manage to connect to the bb and erase everything (according to the progress report) but cant finish loading JVM and system software.
is there anything else i could try?
Offline  
Old 10-02-2008, 08:26 AM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 29
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

bangus236, you may want to try it more then once. Sometimes this process takes 2 or 3 tries before it works properly. I had a 8310 that I thought was gone after the first try did not work, but by the 3rd time I got it.

Last edited by wagonis : 10-02-2008 at 09:22 AM.
Offline  
Old 10-02-2008, 08:48 AM   #7 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

I have seen it take 20 tries. Try the process both with the battery IN and OUT.

Very few are not recovered... good luck.
Offline  
Old 10-02-2008, 08:48 AM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Location: Philippines
Model: 8820
Carrier: Globe-Philippines
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i have been at it the whole afternoon. i have done this at least 20 times
Offline  
Old 10-02-2008, 09:00 AM   #9 (permalink)
New Member
 
jsconyers's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: In a van down by the river.
Model: NOTE2
OS: 4.1
PIN: <- Where do I find this?
Carrier: Sprint
Posts: 15,071
Post Thanks: 139
Thanked 140 Times in 121 Posts
Default

You said that JL_Cmder connected and erased everything. Is it still in the reboot sequence or does it give you an error if you boot it back up?
Offline  
Old 10-02-2008, 09:05 AM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Location: Philippines
Model: 8820
Carrier: Globe-Philippines
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

jsconyers, it is still in the reboot loop.
Offline  
Old 10-02-2008, 09:08 AM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Location: Philippines
Model: 8820
Carrier: Globe-Philippines
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

application loader wizard says this:

Unable to reconnect to the device during a multi-stage load operation.
Offline  
Old 10-02-2008, 09:21 AM   #12 (permalink)
New Member
 
jsconyers's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: In a van down by the river.
Model: NOTE2
OS: 4.1
PIN: <- Where do I find this?
Carrier: Sprint
Posts: 15,071
Post Thanks: 139
Thanked 140 Times in 121 Posts
Default

Try this and see if it helps.

With the BB connected, open up command prompt. Change directories to where JL_Cmder is located (Should be something like C:\Program Files\JL_Cmder) and try running the following command: javaloader.exe -u wipe

See if that kicks back an error or if it wipes the device.
Offline  
Old 10-02-2008, 09:25 AM   #13 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 29
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bangus236 View Post
application loader wizard says this:

Unable to reconnect to the device during a multi-stage load operation.
Okay, disconnect your BB, shut down the Desktop Manager, go in to Windows Task Manager and make sure any process related to either BB or RIM is ended. You may see one process for each, so make sure you shut down the process. Now try it again.

Also, when you installed the OS on your computer, did you remove the vendor.xml file before attempting the upgrade?
Offline  
Old 10-02-2008, 09:31 AM   #14 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Location: Philippines
Model: 8820
Carrier: Globe-Philippines
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

jsconyers, error: unable to open port
Offline  
Old 10-02-2008, 09:33 AM   #15 (permalink)
New Member
 
jsconyers's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: In a van down by the river.
Model: NOTE2
OS: 4.1
PIN: <- Where do I find this?
Carrier: Sprint
Posts: 15,071
Post Thanks: 139
Thanked 140 Times in 121 Posts
Default

Sorry to hear that. I had an issue similar to this recently getting the unable to open port error. I had to replace the device, luckily it was under warranty.

Here is the issue I was having : http://www.blackberryforums.com/gene...ml#post1107655

Hopefully you can recover yours. Lets us know.
Offline  
Old 10-02-2008, 09:36 AM   #16 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Location: Philippines
Model: 8820
Carrier: Globe-Philippines
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

wagonis, the curve isnt mine. the OS is still unchanged from the box. i have the 8320 4.2 OS installed in my pc. no more vendor files anywhere.
i'll stop all bb process before my next try
Offline  
Old 10-02-2008, 10:01 AM   #17 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Location: Philippines
Model: 8820
Carrier: Globe-Philippines
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

jsconyers, oh well i guess i can give up now. loader wizard can't reconnect, same as the 8830 you tried to fix. thanks man!

wagonis, no luck there either. thanks!
Offline  
Old 10-02-2008, 11:37 AM   #18 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 29
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Damn, I've recovered from the same problem with a Perl I was fixing. So you were able to wipe using JL_Cmder but even after a wipe it is on a continous reboot loop?
Offline  
Old 10-02-2008, 04:45 PM   #19 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Location: Philippines
Model: 8820
Carrier: Globe-Philippines
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

wagonis, jl_cmder cant wipe it. always cannot open port
Offline  
Old 10-02-2008, 05:37 PM   #20 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 29
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I gotcha, I thought you were able to wipe it but are still stuck in a reboot loop which made it even stranger.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.