BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-29-2008, 08:54 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2007
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: VZW
Posts: 53
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Curve shutting off - battery issue?

Please Login to Remove!

This just started happening a few days ago, but itís getting really annoying. Iíll be using my curve, and it will have anywhere between 50% and 80% battery charge, and then it will suddenly shut off. The only way to get it to turn back on is to pull out the battery and put it back in. When it boots back up, it shows the battery at 5% and either shuts back off or turns off the radio and goes into its low battery mode. At this point, I can pull the battery any number of times, but it always comes back with 5% battery life.

However, if I plug in the charger for a second, then do a battery pull, it comes back after the reboot showing the battery life from before (50-80%). Has anyone seen anything like this before? Is it a bad battery? Is there anything I can try before I buy a new battery? Thanks
Offline  
Old 10-30-2008, 01:16 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2006
Model: 9800
Carrier: AT&T
Posts: 139
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sounds like a battery... How long have you had it?

Maybe still under warranty?

Mine does the same thing (kind of) but my battery comes back on with more juice than yours... not where it was when it shut off. Mine does it very rarely... Been about 2 months since the last time
Offline  
Old 10-30-2008, 01:25 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2007
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: VZW
Posts: 53
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've had it for just under a year, so I'll look into the warranty. Do you just live with yours shutting off randomly? Have you tried swapping out your battery?
Offline  
Old 10-31-2008, 02:13 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm getting the same problem but it appears to be only happening when I use my BT headset. Was going to try upgrading my code first, then will look at a new battery. My battery seems to be fine and this reset only seems to happen when I fire up my Bluetooth headset. Will update if it's related to code, might save you a new battery.
Offline  
Old 10-31-2008, 02:15 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2007
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: VZW
Posts: 53
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Let me know how that works for you, but I've never actually used the bluetooth on my curve, so that's probably not my issue
Offline  
Old 11-03-2008, 11:22 AM   #6 (permalink)
New Member
 
RacinDiva's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Oceanside
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm having the same problem, Minus using the BT headset. I took the batter out like I used to and the phone won't boot back up.(I use AT&T) If it tries to boot back up, the AT&T logo comes up it shuts back off. I have already replaced the battery, and still having the same issue. I don't know if my phone is still under warranty. My dog ate the original one and I bought another on on ebay. I don't know what to do! The seller told me I still had another year. *shrug* Any suggestions?
Offline  
Old 11-03-2008, 11:28 AM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2007
Location: Miami, FL
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobild
Posts: 43
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the same problem as the OP. I've had it for awhile and its gotten worse over time. Originally it would happen when you used a bar up. It would shut off randomly then to turn it back on you'd have to take out battery and put it back in, then the battery drops several bars as if it has lost alot of its charge.

Over time its gotten to the point I can really only use my phone when its plugged in, also now when i charge my phone it always shows the "lighting" indicator (means charging) So my battery is always charging never gets full... I am outside the 1 year warranty by like 1-2 months, but I guess im not alone. I dont think its a battery issue as it is some kind of malfunctioning issue with the phone (just from what i've seen)
Offline  
Old 11-09-2008, 02:29 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2007
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: VZW
Posts: 53
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My problems now go beyond the random shut-downs. My speaker sounds like it has a cold and my calls are very staticy. I tried wiping it clean with JL_Cmder and installing a fresh OS, but the problems persist. Has anyone else experienced these other symptoms?
Offline  
Old 11-10-2008, 08:56 AM   #9 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 39
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ss0R View Post
My problems now go beyond the random shut-downs. My speaker sounds like it has a cold and my calls are very staticy. I tried wiping it clean with JL_Cmder and installing a fresh OS, but the problems persist. Has anyone else experienced these other symptoms?
That makes it sound like it is a hardware issue in the phone.


Andybob
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.