BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-25-2008, 03:09 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Curve 8330 crashing when connecting to *my* laptop, please help

Please Login to Remove!

So I just got the curve and the first thing I did after the initial set up was plug it into my computer to sync everything. Well, a few seconds after I plugged it in, the Blackberry turned off, the red service light went on, and it was continuously trying to restart but could not.

Confused, I tried syncing it on my desktop. Low and behold it worked.
I got my friend to try his Blackberry on my laptop, and would you know it, it crashed his too (he did not lose anything).

Now, I called up RIM and asked them what is going on. They said I need to call my laptop manufacturer, HP, which I did and they are pointing me back to RIM.

I have looked EVERYWHERE online, posted on many forums, but no one can give me an answer. I have tried calling tech support through Sprint, RIM, and HP and they all tell me to call the other one or they cannot help. Most people have not even tried to answer or even looked at the thread. I am VERY aggravated about this issue and I just want my Blackberry to work on my computer.

Last edited by Master Thief-117 : 11-25-2008 at 03:13 PM.
Offline  
Old 11-26-2008, 09:23 AM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey Master Thief 117, my name is BJ DeHut and I am a representative for Sprint. I am sorry to hear about your difficulty setting up your new phone. I personally donít know how to solve this issue, but if you email me a short description (you could just paste what you wrote on here), and I can forward it on to a colleague, who can help you. My email is bjd at sprint dot com. Hope this will help.
Offline  
Old 11-27-2008, 08:08 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by BJ_Sprint View Post
Hey Master Thief 117, my name is BJ DeHut and I am a representative for Sprint. I am sorry to hear about your difficulty setting up your new phone. I personally donít know how to solve this issue, but if you email me a short description (you could just paste what you wrote on here), and I can forward it on to a colleague, who can help you. My email is bjd at sprint dot com. Hope this will help.
Thank you SO much. I will be emailing you shortly.
Offline  
Old 11-27-2008, 12:47 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I hate to bump this thread, but I really need help. The previous poster has yet to get back to me, and I am VERY aggravated about this entire situation.

I am willing to take *ANY* suggestions you have. At this point, I am willing to try anything besides a complete reinstall of Windows.

Last edited by Master Thief-117 : 11-27-2008 at 12:48 PM.
Offline  
Old 11-27-2008, 02:39 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Reliance India
Posts: 59
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

what OS on your Laptop and your friend's comp ?

What OS on your Desktop, where this worked for you.

Have you re-installed the Desktop Manager earlier,

Does any other device when connected to those USB ports on Laptop work fine ?

posting only that you are having errors will not relate to other such issues if experienced by others who may give you suggestion how did they solved it.
Offline  
Old 11-27-2008, 04:03 PM   #6 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Oct 2007
Location: Los Angeles
Model: None
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 1,638
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Since it also caused a problem for your friend's phone it sounds like the USB port is doing something strange. Like a short. Or maybe the USB port driver is messed up. Have you tried any other ports on the laptop?

In addition to installing Desktop Manager over again, try to install the laptop's USB drivers again. Check for updates at the HP website.

Until you get a response from one of the vendors you may to try some workarounds like trying a USB hub or using a bluetooth adapter to backup your phone.
Offline  
Old 11-27-2008, 04:36 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 52
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I experienced something like that with my webcam.

I would plug it in, my laptop would crash, a blue screen would pop on saying that my hard-drive could not be located, etcetc. A ton of problems. I restarted my computer. All was well.

It happened several times. I was relentless and kept doing it till it worked. My laptop must have "crashed" fifty times while trying to get it to work.

To find out - My Firewall expired and was going haywire. It even attacked my internet and blocked Internet (and then Firefox) from working. Long story short, I disabled the firewall and everything worked fine. Then, I renewed the firewall and all was well.

Play around with your firewall settings, perhaps?
Offline  
Old 11-27-2008, 07:03 PM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for all the replies.
Anyway, my laptop is an HP Pavilion 6000 with Windows XP MCE.
My desktop where it works is XP Pro SP2, along with the other laptop.

There is nothing that I can find physically wrong with the USB ports as everything else I plug into it works fine.

I tried disabling my firewall but to no avail. I might toy with that more later. As for the USB drivers themselves, I have not yet updated them but I will do that when I get back to my laptop.

I probably uninstalled the desktop software and drivers and reinstalled them maybe 5 times. Probably more. I even tried different driver and software versions.
Nothing has worked.

I just ordered a bluetooth dongle to try to sync everything. I will see how that turns out.

Last edited by Master Thief-117 : 11-27-2008 at 07:10 PM.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.