BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-17-2009, 09:27 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: TMobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BB 8320 issue

Please Login to Remove!

i just bought a curve off of a friend yesterday. It runs just fine when I have no sim card inserted and is plugged into the charger. However when I insert the sim card and my media card it will begin to go into a loop of resetting. I have uninstalled the OS and reinstalled again, with no luck. I used it on the phone for 45 min last night until it reset. Sometimes it will run 2-3 min then reset. Any ideas would be appreciated! thanks
Offline  
Old 01-17-2009, 09:37 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Dec 2007
Location: Charlotte NC
Model: 8900
OS: 5.0.0.592
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 117
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

Quote:
Originally Posted by myhrec
i just bought a curve off of a friend yesterday. It runs just fine when I have no sim card inserted and is plugged into the charger. However when I insert the sim card and my media card it will begin to go into a loop of resetting. I have uninstalled the OS and reinstalled again, with no luck. I used it on the phone for 45 min last night until it reset. Sometimes it will run 2-3 min then reset. Any ideas would be appreciated! thanks
Somethings wrong with your media card. Reformat it.
Offline  
Old 01-17-2009, 09:53 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: TMobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

will try that. however the media card works just fine in my pearl
Offline  
Old 01-17-2009, 11:05 AM   #4 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,034
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

Sounds like a defective device to me. Are you using any 3rd party apps? Did you try wiping with Jl_Cmder and then reinstalling the OS?

How do I wipe the BlackBerry using Jl Cmder? - BlackBerryFAQ
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 01-17-2009, 11:21 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: TMobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

its up and running just fine right now without the media card inserted. Yes I have wiped with JL_Cmder and reinstalled the OS.
Offline  
Old 01-17-2009, 10:13 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: TMobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well I tested it out this afternoon with the media card inserted and sure enough its the card that is crashing the BB. Should I just chalk it up to a bad investment and deal with the phone as is?
Offline  
Old 01-17-2009, 11:03 PM   #7 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Oct 2007
Location: Los Angeles
Model: None
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 1,638
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by myhrec View Post
Well I tested it out this afternoon with the media card inserted and sure enough its the card that is crashing the BB. Should I just chalk it up to a bad investment and deal with the phone as is?
Reformat it. It was a fairly common problem that going from 4.2 to 4.5 required a reformat of the sd card.
Offline  
Old 01-19-2009, 02:10 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: TMobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok so I bought a new card yesterday and reformatted it. Now the issue is when I plug my BB into my computer it is not showing up as a removable device nor is my phone enabling mass storage mode. I have the option enabled on my BB. The card is a Sandisk 1 GB card. I am able to plug the SD card into my computer and upload music that way, and the BB will play music off the SD card as well.

Last edited by myhrec : 01-19-2009 at 06:07 PM.
Offline  
Old 02-12-2009, 04:41 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hey im haing the same problem with my curve I was in a reset loop, but when I took off the micro disk the phone was just fine how would I change the settings of the Micro disk?
Offline  
Old 02-12-2009, 07:02 PM   #10 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2005
Model: 8320
PIN: Up
Carrier: t-mobile
Posts: 188
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

Is the microSD card encrypted by any chance?
Offline  
Old 02-13-2009, 09:24 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: TMobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Here is what I did. I reformatted the SD card and installed the updated BB Desktop Manager with Media Manager and it worked. I would recommend downloading the DM from your carrier's website.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.