BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-04-2009, 09:59 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
StoneColdBloom's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Woodbury, NJ
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Curve & Jawbone won't pair?

Please Login to Remove!

Hello everybody, Sorry if this has been posted before, I did a search and didnt come up with any answers.

So my issue, I have a Jawbone bluetooth that was formally paired with a Samsung Rant. I returned the rant and purchased the Curve 8330. I have tried to pair the Jawbone, but the Curve won't regonize it at all. They are inches apart. And I also tried having the Jawbone looke for the Curve. Nothing.

Any help would be great - Thanks!
Offline  
Old 02-04-2009, 10:37 PM   #2 (permalink)
BlackBerryForums.com Super Moderator
 
SteveO86's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Florida
Model: 9650
OS: 6.0.0.280
PIN: I heard it drop!
Carrier: VZW BIS
Posts: 6,534
Post Thanks: 0
Thanked 4 Times in 1 Post
Default

Does the Curve find the device? Which Jawbone is this 1 or 2. Do the lights flash on the Jawbone red/white which indicates if it's in discoverable mode.
__________________
8830 -> 8330 -> 9550 -> 9650
Just think about how far BlackBerries have come from then till now... And what else is coming.

Follow me on Twitter
Offline  
Old 02-05-2009, 01:25 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
StoneColdBloom's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Woodbury, NJ
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Jawbone 2 - The Curve dosent find it at all.
The light is flashing red.
It has to be somthing with the Jawbone. I tried to pair it with my son's Rumor and it couldnt find it
Offline  
Old 02-05-2009, 03:56 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
JackG058's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Independence, MO
Model: 8330
OS: 4.5.0.131
PIN: ney for your thoughts
Carrier: Sprint
Posts: 119
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You're not in pairing mode with just red flashing. Hold down the backend of the Jawbone 2 while simultaneously holding down the main button. You should be pushing in from the rear of the JB and also down onto it at the same time. Hold for several seconds, until you see the lights flash between silver and red. It will sync with your 8330, because that is the combo I use. I went through the same issues as you are having, until I went to the Jawbone website to determine how to properly put the Jawbone into pairing mode.
Offline  
Old 02-05-2009, 04:09 PM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
david9962000's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Los Angeles, CA
Model: 9360
OS: 7.1.0.694
Carrier: at&t
Posts: 1,377
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

JackG058 is right, you must push both buttons for 2 seconds to be in pairing mode. The light flashes red+white, then enter password: 0000

Let us know if that doesn't work.
Offline  
Old 02-05-2009, 06:02 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
StoneColdBloom's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Woodbury, NJ
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I will try this when I get home tonight - I hope this works!
Offline  
Old 02-05-2009, 09:20 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
StoneColdBloom's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Woodbury, NJ
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok that didnt work. So I went to the Jawbone site. Apparently I had to reset it. I didnt know they had support on their site.
Here are the steps I had to take to reset it - Just in case anybody else has this issue

1- Press and hold down the Talk Button on the New Jawbone. (It does not matter whether the New Jawbone is on or off.)
2- Connect the New Jawbone to the USB charger cable. (The cable needs to be plugged into an active USB port or to an electrical outlet via the Wall Charger unit.)
3 - Release the Talk Button.
4 - Disconnect the New Jawbone from the USB charger cable
Offline  
Old 02-05-2009, 10:15 PM   #8 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
david9962000's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Los Angeles, CA
Model: 9360
OS: 7.1.0.694
Carrier: at&t
Posts: 1,377
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for sharing.
Offline  
Old 02-06-2009, 10:45 AM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
JackG058's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Independence, MO
Model: 8330
OS: 4.5.0.131
PIN: ney for your thoughts
Carrier: Sprint
Posts: 119
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That is good additional information. When I had my issues I tried those steps, but they didn't work for me. That's when I found the steps to put the Jawbone 2 into discoverable mode. Between these two solutions, the Jawbone 2 ought to sync right up with the BlackBerry.
Offline  
Old 04-03-2009, 06:02 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Winston-Salem, NC
Model: Curve
Carrier: Nextel
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Can't get my Jawbone 2 to enter discovery mode - have tried both methods - pressing both buttons for 2 sec, and reseting.

Does the red-white flash occur quickly? Like red then white right after?

Any further suggestions?
Offline  
Old 04-06-2009, 01:51 PM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
JackG058's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Independence, MO
Model: 8330
OS: 4.5.0.131
PIN: ney for your thoughts
Carrier: Sprint
Posts: 119
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by reshelman View Post
Can't get my Jawbone 2 to enter discovery mode - have tried both methods - pressing both buttons for 2 sec, and reseting.

Does the red-white flash occur quickly? Like red then white right after?

Any further suggestions?
Here, straight from Aliph's website:

Answer
Offline  
Old 07-06-2009, 08:08 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: U S Cellular
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default It Worked, Took 2 minutes and it is working!!!

Thank you, this was great advice. I played with it for an hour, and then tried this. Thank You again.
Offline  
Old 11-12-2009, 07:42 AM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ditto I fiddled with this for an hour yesterday and gave up. Today with your simple clues I was able to get it up and running in 5 minutes THANK SO MUCH!
Offline  
Old 01-07-2010, 10:37 AM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: None
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile JawBone 2 won't Pair

I followed the procedure above for resetting my Jawbone2 and it now pairs with my ATT Tilt 2. Many Thanks!!!
Offline  
Old 03-06-2010, 10:54 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Model: 7100
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bgr139 View Post
I followed the procedure above for resetting my Jawbone2 and it now pairs with my ATT Tilt 2. Many Thanks!!!
I've tried resetting the jawbone following the instructions and then pressed down on both buttons as directed. I only get a white or a red LED and no flashing. I don't know what else to do. Ideas?
Offline  
Old 04-03-2010, 10:40 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Model: 8530
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I tried all the above and could not get my jawbone to go into paring mode. Found the below info on the jawbone site, tried it and it worked first time. Scary to do but it was fairly simple.
Carefully remove the outer plastic shield starting at the noise assassin end. It popped off without breaking anything and then I was able to easily press BOTH the noise shield button AND the talk button. With the plastic cover OFF. Apparently the plastic shield can make it difficult to press the buttons. It immediately went into paring mode and the cover easily snapped back on.


..
Offline  
Old 04-28-2010, 09:12 AM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Model: 8530
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JackG058 View Post
You're not in pairing mode with just red flashing. Hold down the backend of the Jawbone 2 while simultaneously holding down the main button. You should be pushing in from the rear of the JB and also down onto it at the same time. Hold for several seconds, until you see the lights flash between silver and red. It will sync with your 8330, because that is the combo I use. I went through the same issues as you are having, until I went to the Jawbone website to determine how to properly put the Jawbone into pairing mode.
This really worked for me and Thanks for the correct information and the answer that Jawbone dont mention in there setup guide.
Offline  
Old 05-05-2010, 09:41 PM   #18 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2010
Model: htc
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by geearegee View Post
I tried all the above and could not get my jawbone to go into paring mode. Found the below info on the jawbone site, tried it and it worked first time. Scary to do but it was fairly simple.
Carefully remove the outer plastic shield starting at the noise assassin end. It popped off without breaking anything and then I was able to easily press BOTH the noise shield button AND the talk button. With the plastic cover OFF. Apparently the plastic shield can make it difficult to press the buttons. It immediately went into paring mode and the cover easily snapped back on.


..
I tried everything everyone suggested. Nothing worked until I took the cover off as suggested above, THANKS geearegee! It was kinda scary but nothing broke off
Offline  
Old 05-06-2010, 12:06 PM   #19 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Mar 2007
Location: belgium
Model: 9790
Carrier: ?
Posts: 265
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

this silly trick got me running too :D
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.