BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-20-2009, 02:17 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2009
Location: New York
Model: 9550
OS: 5.0.0.713
PIN: no
Carrier: AT&T
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Curve Problem... this is my 2nd phone

Please Login to Remove!

Ok... So got a curve 8310 last month and i had a problem where the edge would not go uppercase. i was on phone with att for hours several times. they could not get it uppercase. and all i wanted to do was set up my email, which i didnt have an option to do. So after the 8th call to att the 8th different person, 8 different answers to my problem and they said the phone was defective and needs to be replaces. so i got a replacement. it came yesterday, poped sim in and hey look EDGE. so excited i went to my computer to load my contacts and bb desktop mgr said Update 4.5 avail. so i did, loaded contacts, then edge.... it would not go uppercase, Tried registering host tables 100 times, battery pulled 100 times. and nothing. i even downgraded back to 4.2 and still nothing. so i called att and on the 1st time they said the phone was defective. is the phone defective or is there somthing i can do to fix this damn thing. im actually about to just go down to att and buy a new phone.

and just to answer the ovbious questions....

I DO have a BB Data Plan
Data is ON
the correct IMEI is ON my account.

just getting very angry.
Offline  
Old 02-20-2009, 03:49 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
A10TXChick's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Texas
Model: 8320
OS: 4.5.0.81
PIN: Don't Use BB Messenger
Carrier: TMobile w/Unlimited Data Plan
Posts: 98
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had the same problem with my TMobile Curve 8320, the problem actually was in the SIM card. The card was so old and outdated it wasn't working correctly. Went into a TMobile store the transfered all my info to a new SIM card turned it on and EDGE right away. I would suggest trying that, I know AT&T does SIM cards so maybe that is an issue. It should be free and will only cost you 5 minutes of your time... best of luck!
Offline  
Old 02-20-2009, 04:02 PM   #3 (permalink)
Stuck In The '70's Mod
 
ndub33's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: The 'burbs east of Seattle.
Model: 9810
Carrier: T-Mobile
Posts: 7,600
Post Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

The SIM card could be the issue...what does your signal strength meter read where you are trying to activate the device?
__________________
1st Step in Troubleshooting: Do you have a BlackBerry Data Plan?
2nd Step in Troubleshooting: Pull the Battery.
Offline  
Old 02-20-2009, 04:41 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2009
Location: New York
Model: 9550
OS: 5.0.0.713
PIN: no
Carrier: AT&T
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

Well with the first phoneb att said it was the sim so I got a brand new sim. And it still gave me the problem. I actually just borrowed my friend 8310 and it worked instantly
Offline  
Old 02-20-2009, 09:44 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2009
Location: New York
Model: 9550
OS: 5.0.0.713
PIN: no
Carrier: AT&T
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

if i unlocked the non working phone, does anyone know if that will solve the problem? or should i just return it and keep the working one my friend gave me
Offline  
Old 02-22-2009, 05:09 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
A10TXChick's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Texas
Model: 8320
OS: 4.5.0.81
PIN: Don't Use BB Messenger
Carrier: TMobile w/Unlimited Data Plan
Posts: 98
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm not sure about that one, I would ask one of the experts.
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.