BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-22-2009, 02:06 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 8310 powers on and off when connected to pc

Please Login to Remove!

I have been trying to do both

What_to_do_next_if_Jl_Cmder_will_not_connect_and_w ipe]What to do next if Jl Cmder will not connect and wipe - BlackBerryFAQ

and

How do I wipe the BlackBerry using Jl Cmder? - BlackBerryFAQ


with no success.

When I try jl_cmder will not connect and wipe steps, the devices comes on for couple seconds and then back off or I get a message saying that my Desktop manger doesn't have the device software that was connected.

I just update to 4.7, So not sure what to do next. Take it to the store I got it from and hope its still under warrenty.

Thanks for anyone help.
Offline  
Old 02-22-2009, 03:57 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2008
Location: Toronto, Ontario
Model: 9000
Carrier: Rogers
Posts: 50
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Have you tried to connect to a different PC or USB port? There's might a power issue with your USB port / USB cord.
Offline  
Old 02-22-2009, 06:55 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Yes

I did try other USB ports and with your suggestion I tried it on our other PC and same thing happened.

Thanks for the idea.

Anything else I could try?
Offline  
Old 02-22-2009, 07:01 PM   #4 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,703
Post Thanks: 4
Thanked 112 Times in 79 Posts
Default

Sounds like you have DM 4.7 installed but you don't have the OS for your device installed. It's two different downloads/installations.
Offline  
Old 02-22-2009, 08:11 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Thanks

When you say OS is that this below?

BlackBerry Handheld Software v4.5.0.152 (Multilanguage)
Offline  
Old 02-22-2009, 08:12 PM   #6 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,703
Post Thanks: 4
Thanked 112 Times in 79 Posts
Default

Wirelessly posted (BB 11020)

Yes
Offline  
Old 02-22-2009, 08:36 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks
Install and it got farther in the wipe and reinstall.

Gets to

Waiting for the Device initialization (Blackberry screen only gets to showing a battery with a lighting bolt through it)

Then Application Loader Wizard fails with the below error

Unable to complete the loading operation.
Unable to reconnect to the device during a multi-satage load operation.

blackberry reloads and has a 507 error, which is farther then it use to get. :o)

I will research on the web for 507, let me know what I should try if you could please.

I'm also trying to run the loader with out /nojvm, see what happens


Thanks

Last edited by godtoall : 02-22-2009 at 08:39 PM.
Offline  
Old 02-22-2009, 08:39 PM   #8 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,703
Post Thanks: 4
Thanked 112 Times in 79 Posts
Default

Wirelessly posted (BB 11020)

Are you using any kind of usb hub? Make sure you're plugged into a usb port on the back of the pc. Also, if you have any other usb peripherals, unplug them from the pc. It sounds like a usb issue. 507 just means there is no OS on the device and it needs to be reloaded.
Offline  
Old 02-22-2009, 09:13 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Running the Loader normal no /nojvm was successfull.

So steps that solved my issue.

1. this website and the ppl that responded. :o)
2. downloading and installing desktop manager and the correct OS
3. have Blackberry disconnected and run loader /nojvm
4. plug in b-berry and select unknown and then next button
5. it failed when b-berry restarted, with 507 error
6. ran loader with no /nojvm and it ran through all steps with no issues.
7. b-berry restarted back to factory settings

Thanks again

Should added,
I did a restore from last week, so pretty much back to normal.

Last edited by godtoall : 02-22-2009 at 09:15 PM.
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.