BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-24-2009, 08:51 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: att
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BB 8310 stuck on loading system software

Please Login to Remove!

So here's the run down..My friend gave me his phone it said it stopped working all of the sudden, when he turned it on it just started flickering the red light over and over. I read around on the forum and downloaded the JL_Cmder. It wouldn't detect the BB so I tried the other way where you get it install using the command prompt and AppLoader. I could get it to recognize but it would get stuck on the loading jvm and software. I tried that like 3x then gave up. Now my computer detects the blackberry is plugged in and I tried to go through desktop manager since now it will detect it, and still the same thing. It gets stuck on the loading the os part. I've made sure the vendor.xml file wasn't in (even though I dont think it matters because I'm using os from blackberry site). I'm really stuck on what to do now, is there nething different I can do since my blackberry is actually being detected by my computer?
Offline  
Old 03-25-2009, 04:27 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
mendez777's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Italy
Model: Z10
OS: 10.2.1.47
PIN: 24E1DBA9
Carrier: TIM Italy
Posts: 106
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (8100)

First use again JLcmder and wipe handheld.

Then try to go on apploader folder on your pc, delete vendor and double click on loader file.
__________________
http://www.mondoblackberry.com
Offline  
Old 03-25-2009, 04:29 AM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
PaulMdx's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: England
Model: 8310
PIN: T of Guinness
Carrier: O2 UK
Posts: 242
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Are you using Vista? I've had sketchy connectivity with AppLoader / Desktop Manager / et al with Vista. Now I just use my WinXP laptop.
__________________
http://tinysharepage.com - view your stock portfolio without logging in
http://tinyhomepage.com - icon based favourites web app for mobiles
Offline  
Old 03-25-2009, 05:36 AM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8820
PIN: N/A
Carrier: SMART Communications
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Try to seek for it's warranty. It could be a board problem.

I've also encountered the same problem and luckily our service provider was able to resolve the problem.
Offline  
Old 03-25-2009, 05:39 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: att
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm using Windows XP, and JLCmder wont detect it, but my computer will. I'm starting to think its something else like a board problem which is mentioned above. I've tried downloading new versions of OS, deleting reinstalling them, Downloaded older versions of desktop manager, and older os, and still the same problem. I'm making sure I'm deleting the Vendor.xml, I'm even searching my computer to make sure its not there, disabling auto-updates, and disconnecting the internet when I install it. I'm out of ideas. I'm thinking its toast. :(

If it is a board problem, would it be under warranty? It's a phone that my friend has had for awhile.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.