BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-05-2009, 08:08 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default unlocked 8310 and email

Please Login to Remove!

I am a complete BlackBerry novice -- my sister gave me her AT&T 8310 Curve (Smartphone) which I had unlocked to work with my T-Mobile service provider. I added the BB package for T-Mobile, but the email service does not work. The T-Mobile salesperson called their tech, but nothing helped. I can access the internet, but no email service. Can anything be done to correct this problem? Thanks.
Offline  
Old 04-05-2009, 08:46 PM   #2 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,035
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

Do you have a BB data plan?

Was the device used on BES previously?

Did you set up your email accounts in BIS? How to add / delete email addresses - BlackBerryFAQ
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 04-05-2009, 10:22 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have a BB plan through T-Mobile. I don't think it was used on a BES previously. The setup icon for email setup fails when I use the devise; I tried to set up on the BIS for T-Mobile, but get "We apologize, there was an error trying to access the service. Please click here to try again." One time I got a message to try to setup using the devise. T-Mobiles customer service is no help.
Offline  
Old 04-05-2009, 10:37 PM   #4 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,035
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

Sounds to me like there might be an IT Policy on it. Can you confirm from your sister if it was on BES previously.

Did you read the FAQ article? Was it helpful?
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 04-05-2009, 10:45 PM   #5 (permalink)
BlackBerry Master
 
Motorcycle Mama's Avatar
 
Join Date: May 2008
Model: 9930
OS: 7.1.0.163
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 4,351
Post Thanks: 0
Thanked 249 Times in 240 Posts
Default

It also sounds like maybe the BlackBerry Plan isn't properly set up. Probably need to call the carrier to check.
Offline  
Old 04-06-2009, 09:56 AM   #6 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
takeshi's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Houston
Model: 8310
Carrier: at&t
Posts: 7,741
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You can check for an IT Policy by going to Options->Security Options->General Settings. Scroll all the way down.
Offline  
Old 04-06-2009, 10:23 AM   #7 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Feb 2009
Location: Canada
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: Rogers Canada
Posts: 267
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If the BIS site is not working then it is a T-Mobile issue. They probably have to remove provisioning on your account and readd you. Unless of course you find a corporate BES IT policy
Offline  
Old 04-07-2009, 01:58 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by takeshi View Post
You can check for an IT Policy by going to Options->Security Options->General Settings. Scroll all the way down.
The reading at that location is: ***no services***

Is that an IT Policy?
Offline  
Old 04-07-2009, 02:00 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by drizzt09 View Post
If the BIS site is not working then it is a T-Mobile issue. They probably have to remove provisioning on your account and readd you. Unless of course you find a corporate BES IT policy
A T-Mobile customer service person is researching why I can't access the BIS site and will get back to me. No answers yet.
Offline  
Old 04-07-2009, 02:01 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Dubdub View Post
Sounds to me like there might be an IT Policy on it. Can you confirm from your sister if it was on BES previously.

Did you read the FAQ article? Was it helpful?
I read the FAQ, but it did not seem to apply to my issue. Thanks
Offline  
Old 04-07-2009, 02:07 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Here is what I have done so far with no resolution of the problem. I downloaded the 4.5 os, deleting the vendor file before I loaded it onto the device. I still can't set up the email. I changed the tcp setting to the T-Mobile setting. No help there. T-Mobile removed the provisioning and re-added me. No change. They had me re-register using host routing table -- nada.

Has anyone purchased an at&t 8310 curve and sucessfully unlocked it and used it with T-mobile serve with all the features? Any other ideas? I appreciate the help that is being offered.
Offline  
Old 04-07-2009, 02:12 PM   #12 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: iPh6
Carrier: AT&T
Posts: 27,816
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Larry L View Post
Has anyone purchased an at&t 8310 curve and sucessfully unlocked it and used it with T-mobile serve with all the features?
Yes, done it several times (for people who chose GPS over WiFi and wanted a Curve).

The problem lies within T-Mobile's provisioning system. No Services means that their network is not recognizing your BlackBerry and is not sending down the correct software ("Service Books") to enable BlackBerry Services.
Offline  
Old 04-07-2009, 04:39 PM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by NJBlackBerry View Post
Yes, done it several times (for people who chose GPS over WiFi and wanted a Curve).

The problem lies within T-Mobile's provisioning system. No Services means that their network is not recognizing your BlackBerry and is not sending down the correct software ("Service Books") to enable BlackBerry Services.
Is there a fix for this? Having the GPS is far more important to me than the WiFi on the T-Mobile 8320 -- one reason I would like this unlocked AT&T 8310 to work with my T-Mobile service.
Offline  
Old 04-07-2009, 05:30 PM   #14 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: iPh6
Carrier: AT&T
Posts: 27,816
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

Call T-Mobile (again) and tell them to delete and readd your BlackBerry Data Plan.
Offline  
Old 04-07-2009, 05:46 PM   #15 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
TXLady's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: San Antonio, TX
Model: 9650
Carrier: Sprint
Posts: 1,067
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Larry L View Post
Has anyone purchased an at&t 8310 curve and sucessfully unlocked it and used it with T-mobile serve with all the features? Any other ideas? I appreciate the help that is being offered.
Yes. I purchased an unlocked new 8310 and it worked without a hitch from Day 1. I had switched over from a TMO Pearl. All I had to do was use My TMobile to change the PIN and IMEI on line and it was good to go.
Offline  
Old 04-07-2009, 11:45 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by NJBlackBerry View Post
Call T-Mobile (again) and tell them to delete and readd your BlackBerry Data Plan.
This was done, with no change.
Offline  
Old 04-08-2009, 09:59 PM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My problem is now solved. I called Blackberry/RIM today. They searched their data and discovered that AT&T gave my sister incorrect information. The PIN was indeed still being held by AT&T for an email account. They gave me the AT&T contact number and said to be sure and have my sister speak to someone from the Data Support Team and ask them to release the PIN number. Thirty minutes later I went to option>advanced options>host routing table (scrolled to the bottom)>menu>register now. I went to the email setup icon on my Blackberry after I got the text message that I was registered on Blackberry. The email setup worked and email is now coming in.

The support number for Blackberry/RIM is 1-877-255-2377. The number for AT&T (ask for member of Data Support Team) is 800-331-0500. The option selected for non-tech support with Blackberry/RIM indicated a fee would be need to be paid with a credit card, but the lady who helped me did not ask for it and the help was free.

Last edited by Larry L : 04-08-2009 at 10:03 PM.
Offline  
Old 04-08-2009, 10:21 PM   #18 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
TXLady's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: San Antonio, TX
Model: 9650
Carrier: Sprint
Posts: 1,067
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Glad you got it resolved. Good thing you were persistent.
Offline  
Old 04-18-2009, 06:21 PM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Help

What if you have both phones? I had AT&T and was using a bold then sold it. Went over to tmobile and got the pearl flip and set up email, then decided to just unlock it since tmobile sucks and use my AT&T sim. Did that and went to at&t to set up email and it says my pin and imei are already being used. How do I delete them off the tmobile site so I can use them with AT&T?

Jenn
Offline  
Old 04-20-2009, 07:17 PM   #20 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Feb 2009
Location: Canada
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: Rogers Canada
Posts: 267
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

log into my.t-mobile.com and goto email section(bottom of the screen) and remove
or you can call t-mobile to remove BIS from PIN
then u can add to ATT
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.