BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-06-2009, 09:48 AM   #1 (permalink)
New Member
 
drgncabe's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Belleview, FL
Model: 8310
OS: 4.5.0.110
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile / AT&T
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post AT&T unlocked 8310 on T-Mobile issues

Please Login to Remove!

Hey everyone. Ok so this may be long but i've been fighting with this for the past few days.

Purchased an unlocked 8310, I have two phones a work one and personal one. Work is on AT&T and personal is on T-Mobile. BOTH have blackberry data plans (AT&T is on a pearl 8100, T-Mobile is on pearl 8220 flip and both work perfectly)

I purchase an 8310, plug in my tmobile SIM and while SMS, MMS and WAP all work fine, I get nothing in the Host Routing Table (HRT) and only 5 items in service books which appear to be auto generated by the OS, not downloaded from the service. The indicator is lower-cased stating 'edge' meaning no connectivity with blackberry service.

If I plug in my AT&T SIM, i get connection and upper-case edge but a text stating my IMEI is an invalid number and to resend a valid number or short-code, both HRT and Service Books download correctly.

Contact t-mobile and work with both them, RIM support and t-mobiles 'unsupported devices support team' and no one was able to get it working and both were scratching their heads.

When they unregistered the 8220, it was still able to get my blackberry email but if i plug up my 8310, ran diagnostics and hit register many times in the HRT still no good. Blackberry AND T-Mobile see the phone provisioned on their side and both said it should work (the 8310 downloads the 8320 service books it seems).

So here is what I know and what I've done sofar.

Tested 8310 on AT&T network, it works.
Tried it on T-Mobile and everything works but service books / host routing table downloads and any app that requires the blackberry network.

- "Registered now" via HRT
- Verified TCP settings
- Verified network firewall settings
- Verified PIN and IMEI is registered via BIS and reset svc books
- Cleared handheld with jl_commander and reinstalled latest AT&T OS
- Battery Pull & resets many times
- Left phone on, SIM inserted over a 2 day span hitting 'register now' in hrt every once in a while
- Verified phone is correctly unlocked w/RIM support
- Spoken with both RIM and T-Mobile support, both are extremely stumped.

Since I love a challenge, i figured I will fight with this for a while longer. Is there some way to access communication logs on the device? From there i might be able to determine if the phone is the issue or the carrier.

I decided on the 8310 for GPS. My 8220 has WiFi for UMA but I never use it and would rather have GPS ability, especially when i'm on the boat in the lakes.

Thanks everyone
__________________
"The normal make a living, the deranged make history." - Christopher Titus
Offline  
Old 04-06-2009, 09:53 AM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,686
Post Thanks: 4
Thanked 100 Times in 72 Posts
Default

I think I'd just switch to the 8900.
Offline  
Old 04-06-2009, 10:32 AM   #3 (permalink)
New Member
 
drgncabe's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Belleview, FL
Model: 8310
OS: 4.5.0.110
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile / AT&T
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'd love to but the extra $300 just isn't in the budget right now. Only paid $200 for the unlocked 8310, its like $575 for the 8900 and my contract renewal isn't for another year or so. :(
__________________
"The normal make a living, the deranged make history." - Christopher Titus
Offline  
Old 04-06-2009, 11:38 AM   #4 (permalink)
New Member
 
VDDuong's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: NO
Posts: 8
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by John Clark View Post
I think I'd just switch to the 8900.
Year, ha ha. I'm too.......
Offline  
Old 04-06-2009, 04:00 PM   #5 (permalink)
New Member
 
drgncabe's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Belleview, FL
Model: 8310
OS: 4.5.0.110
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile / AT&T
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm adding the 8310 to my AT&T BIS to see if I can get it fully working then trying T-Mobile again. This is driving me nuts.. *sigh*
__________________
"The normal make a living, the deranged make history." - Christopher Titus
Offline  
Old 04-06-2009, 08:24 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2006
Location: Kyle,Texas
Model: 8100
Carrier: tmobile
Posts: 198
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by drgncabe View Post
I'm adding the 8310 to my AT&T BIS to see if I can get it fully working then trying T-Mobile again. This is driving me nuts.. *sigh*
So hows it going I'd like to know?
__________________
DONT TAKE MY KINDNESS FOR A WEAKNESS.
Offline  
Old 04-08-2009, 10:35 AM   #7 (permalink)
New Member
 
drgncabe's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Belleview, FL
Model: 8310
OS: 4.5.0.110
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile / AT&T
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Works fine on the 8310 after updating bis with at&t, still get nowhere from tmobile.

I do get the following on the blackberry event logs

a net.rim.hrtRT - CCIG 0x1
a net.rim.hrtRT - ERRs 0x0
E net.rim.hrtRT - REik (i'm assuming this is the error causing my prob)
a net.rim.hrtRT - XV5r 0x4

I have a ticket number with blackberry support, going to try and give them a call later.
__________________
"The normal make a living, the deranged make history." - Christopher Titus
Offline  
Old 04-08-2009, 01:26 PM   #8 (permalink)
New Member
 
drgncabe's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Belleview, FL
Model: 8310
OS: 4.5.0.110
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile / AT&T
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well, spoke with T-Mobile and RIM again. Sounds like the 'Service Marker' on my account needs to be '15' and its '11.' I didn't get much clarification of what that means or what it is but it seems they can't change it. So now they are having me get my SIM card replaced. Prob going to go get it done this friday, will let everyone know then.
__________________
"The normal make a living, the deranged make history." - Christopher Titus
Offline  
Old 04-10-2009, 09:07 AM   #9 (permalink)
New Member
 
drgncabe's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Belleview, FL
Model: 8310
OS: 4.5.0.110
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile / AT&T
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It would seem the REik error is being caused on the blackberry side, about a day after I updated BIS the REik error came back and I lost the upper-case edge. Well, this is annoying.. :/
__________________
"The normal make a living, the deranged make history." - Christopher Titus
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.