BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-23-2009, 02:21 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Karachi, Pakistan
Model: 9320
PIN: 2A302D42
Carrier: WaridTel
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Please Login to Remove!

Wirelessly posted (Blackberry Pearl 8120)

Hi,
I have a BB 8320 with BIS OS 4.5.0.44
When I try to view Youtube videos on my EDGE connection, it stops and gives an error. Strangely when I switch to wifi I can play all with no problems.
Any suggestions why is that and how to fix it?
Thanks
Offline  
Old 04-23-2009, 02:35 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
kirrinjones's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Jamaica
Model: 9000
OS: 5.0.0.610
PIN: 208E7C41
Carrier: LIME, Jamaica
Posts: 1,533
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

It could be caused by latency. It could be that the EDGE network is dropping intermittently and that causes your YouTube session to fail.
__________________
-----------------------------------------------------
Website - http://kirrinjones.wordpress.com
Twitter - http://www.twitter.com/kirrinjones
Offline  
Old 04-23-2009, 02:37 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Karachi, Pakistan
Model: 9320
PIN: 2A302D42
Carrier: WaridTel
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (Blackberry Pearl 8120)

Well I use a Curve 8900 on same environment and it plays on EDGE as well as wifi....
Offline  
Old 04-23-2009, 02:41 PM   #4 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
kirrinjones's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Jamaica
Model: 9000
OS: 5.0.0.610
PIN: 208E7C41
Carrier: LIME, Jamaica
Posts: 1,533
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

Hhmm, can't think of anything else then. I can seem to get YouTube to work on my Bold, not even over WiFi. Still looking into it.
__________________
-----------------------------------------------------
Website - http://kirrinjones.wordpress.com
Twitter - http://www.twitter.com/kirrinjones
Offline  
Old 04-23-2009, 02:45 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Karachi, Pakistan
Model: 9320
PIN: 2A302D42
Carrier: WaridTel
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (Blackberry Pearl 8120)

You mean u can't
Get it to work on ur BoldV
Strange enough
Offline  
Old 04-24-2009, 01:04 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
BobbehsBerry's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Las Vegas
Model: iPh4
OS: 4.0.0
PIN: Ask politely. ;]
Carrier: AT&T
Posts: 56
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (Curve 8310)

YouTube works fine with my 8310 os 4.5. Be sure to go to m.youtube.com. When ever I watch a video it pops up in the media player no problems.
__________________
My Devices:
Blackberry 8310 >> iPhone 4
Offline  
Old 04-24-2009, 01:09 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Karachi, Pakistan
Model: 9320
PIN: 2A302D42
Carrier: WaridTel
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (Blackberry Pearl 8120)

May be its a service provider restriction. Who is ur service provider?
Offline  
Old 04-26-2009, 02:23 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Karachi, Pakistan
Model: 9320
PIN: 2A302D42
Carrier: WaridTel
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (Blackberry Pearl 8120)

Just swapped my curve 8320 with a Bold. But same problem, can't play youtube via edge.
Offline  
Old 04-26-2009, 10:51 PM   #9 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
ScooterG's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Up the hill
Model: E71x
OS: S60 3 FP2
PIN: Up Models Rule.
Carrier: AT&T
Posts: 254
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You might try XENOZU YouTube Player.
Offline  
Old 04-27-2009, 01:25 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Karachi, Pakistan
Model: 9320
PIN: 2A302D42
Carrier: WaridTel
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well thanks for Xenozu, ScooterG, really helpful.

But here's what I found out: youtube needs WAP access to stream and my service provider's wap icon doesnot browse except for the built-in URL. I just confirmed from helpline and they say you cannot browse anywhere else through WAP.

Now what I am looking for is anyway to bypass the WAP restriction... I have subscribed to BIS...remember.
Offline  
Old 07-25-2009, 09:13 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Karachi, Pakistan
Model: 9320
PIN: 2A302D42
Carrier: WaridTel
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (Blackberry Pearl 8120)

Wrll here's something new. Neither xenozu nor vision working via wifi on curve. But strangely working on another wifi through a cable internet service. Mine is wimax service. Same router and setting. Now let's see what the techs have to say.

Last edited by guliboy : 07-25-2009 at 09:14 PM.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.