BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-10-2009, 12:38 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2007
Location: Chicago Suburbs
Model: 8310
Carrier: AT&T
Posts: 17
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 8310 bricked, can't reload OS

Please Login to Remove!

Hoping you all can give me some tips or ideas on this crappy Wednesday morning....

I turned my AT&T 8310 on (1 year old) this morning, checked email, set it down on the table, took dog for walk, got back 10 minutes later and picked up an infinitely rebooting phone...Never gets past the hour glass.

Tried a battery pull, no change.
Followed instructions on how to attempt to reload the OS by using the App Loader with the battery pulled, connect to USB, put battery back in, start install process. This starts fine, but after the "Loading System Software" is the "Waiting for device initialization" and it reboots the phone and boom, right back to looping.

Of course the local stores advice is to upgrade the phone for $200 and a new contract.

Any advice here folks?
Offline  
Old 06-10-2009, 12:39 PM   #2 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2007
Location: Chicago Suburbs
Model: 8310
Carrier: AT&T
Posts: 17
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had the 4.5 OS on there in case anyone is interested.
Offline  
Old 06-10-2009, 01:28 PM   #3 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,796
Post Thanks: 33
Thanked 441 Times in 381 Posts
Default

Couple of thoughts - first, try JL_CMDER and wipe it out.
Then follow the instructions on how to reload the OS

Second - any possibility that it got wet? What do the water damage indicators look like?
Offline  
Old 06-10-2009, 02:09 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Will getting the phone wet render it useless to try to reinstall the OS? I have the same problem. It got wet, then the reboot cycle from hell. Nothing has worked.

JL_Cmder won't find the port so I can't wipe it.

DM won't reinstall because it is "Unable to reconnect to the device during a multi-stage load operation" during the "wait for device initialization" phase.

I'm left with an expensive paperweight.
Offline  
Old 06-10-2009, 02:13 PM   #5 (permalink)
New Member
 
jsconyers's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: In a van down by the river.
Model: NOTE2
OS: 4.1
PIN: <- Where do I find this?
Carrier: Sprint
Posts: 15,071
Post Thanks: 139
Thanked 140 Times in 121 Posts
Default

Are you and the OP one in the same or are you just experiencing the same issue?

Try following these steps: What to do next if Jl Cmder will not connect and wipe - BlackBerryFAQ

Also, make sure you're not using a USB hub or extension cable. Plug the USB cord to a rear USB port. Try multiple ports. If still no luck, try rebooting your PC or try another PC altogether if at all possible.
__________________
The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.
When you take things for granted, the things you are granted, get taken.
Even a mosquito doesn't get a pat on the back until it starts to work.
Too many people miss the silver lining because they're expecting gold.
[BES 5.0.3 / GroupWise 2012 HP2]
Offline  
Old 06-12-2009, 12:16 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2009
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

dont mean to thread jack, but if i have version 4.3 on my 8300, would i still have to wipe with JL_Cmdr in order to install 4.5? or could i just update to 4.5 through DM?
Offline  
Old 06-12-2009, 12:41 PM   #7 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,796
Post Thanks: 33
Thanked 441 Times in 381 Posts
Default

You can just upgrade.
Offline  
Old 06-12-2009, 06:50 PM   #8 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
tsac's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Others run out when we run in
Model: Z10
OS: 10.010219
PIN: No Pin just a Tack
Carrier: at&t
Posts: 8,225
Post Thanks: 40
Thanked 570 Times in 565 Posts
Default

A Little late to respond but I have had to enter the password on the DM to get past the "Waiting for device initialization" phase
__________________
If someone helps, tell them by clicking the Thanks button


9810 BES
Z10 on BES
9700 BIS
Offline  
Old 06-13-2009, 09:07 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2009
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by NJBlackBerry View Post
You can just upgrade.
after i install 4.5, is it suppose to show up anywhere on my desktop? because after the installation is complete nothing happens
Offline  
Old 06-13-2009, 09:12 AM   #10 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,796
Post Thanks: 33
Thanked 441 Times in 381 Posts
Default

Please read the instructions found in the Sticky Thread and follow them to the letter.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.