BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-16-2009, 06:40 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2009
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BB 8320 OS/wifi question

Please Login to Remove!

Hi i have a 8320 with 4.5.0.52 OS i just bought it its only slightly used anyway.. the phone works great exept for wifi...i cant get it to work on my home wifi ( i have a Dlink di-524 router and i dont use wifi usualy...got only pc's ) anyway i configured the router for wifi access my bb sees the network ..connects , gets dhcp settings but i cant ping any pc from the bb or the other way arround( the router is set to allow pings) i cant go on the web with my bb just gives me an error " no internet service found please try again later" the browser is set up for hotspot usage .. actualy the only setting available at browser settings i havent tryed the bb on other wifi's yet i will soon enough anyway the question is could the OS beeing outdated affect the wifi? should i flash it with the latest OS ? does the last version have anything worth taking the chance of making ur bb into a brick)? ...anyway wall of text over i'll have to find a wifi to test
Offline  
Old 06-16-2009, 08:26 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Master
 
Trimix's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: smelLA, caLAMEfornia
Model: 8320
OS: 4.5.0.182
PIN: infarina
Carrier: of alotta bacteria
Posts: 4,932
Post Thanks: 1
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

Wirelessly posted (Tmo's cheapest BB customer)

OS could affect your ability to connect to a wifi spot. The version you have is a bit outdated in terms of the OS4.5 so a newer one might help with the issue. Have you tried connecting to any other wifi spots other than your home router? Also have you disabled any firewalls on your router end?
Offline  
Old 06-16-2009, 08:40 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2009
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i havent tryed i will try today.. my routers firewall is disabled i even tryed a dmz into the bb no luck
Offline  
Old 06-17-2009, 03:05 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2009
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok i tryed today at a mcdonalds wifi... it works so its my crappy home router( i h8 dlink but my dad bought it behind my back:P) anyway the question still remains... i have 4.5.0.52 OS is there any real improvement in the last OS? should i update?
Offline  
Old 06-17-2009, 04:52 PM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Oct 2007
Location: Los Angeles
Model: None
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 1,638
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Ghecko View Post
ok i tryed today at a mcdonalds wifi... it works so its my crappy home router( i h8 dlink but my dad bought it behind my back:P) anyway the question still remains... i have 4.5.0.52 OS is there any real improvement in the last OS? should i update?
4.5.0.52 is maybe a year old so I doubt anyone will be able to say what's been improved since then. But if you look at the old thread, it looks like some people (post #6) had UMA problems with that version. So definitely try an updated one.

Os: 8320 4.5.0.52/4.5.0.37

Also, there are probably settings in the router that can be adjusted to help improve the prioritization of UMA calls. Try the OS first and then if you can get it to work with that.
Offline  
Old 06-18-2009, 02:23 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2009
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i installed the last OS ... it was a bit slow at start but did a restart( battery pull also) and works fine now... i dont see any improvements yet.. my home wifi still dosent work but dosent rly matter i dont use the UMA feature
Offline  
Old 06-18-2009, 08:22 AM   #7 (permalink)
BlackBerry Master
 
Trimix's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: smelLA, caLAMEfornia
Model: 8320
OS: 4.5.0.182
PIN: infarina
Carrier: of alotta bacteria
Posts: 4,932
Post Thanks: 1
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

Wirelessly posted (Tmo's cheapest BB customer)

I also have a dlink router which my device connects to. It took two days to get my device to connect to the router. No settings changes were made, it just started working on its own after I kept trying to connect my BB to the home router. Just keep trying, or pray that your current router goes out soon so you can get one that one want.

Last edited by Trimix : 06-18-2009 at 08:23 AM.
Offline  
Old 06-18-2009, 09:32 AM   #8 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Apr 2005
Location: Waterloo, Ontario
Model: 9900
OS: 7.1.0.205
Carrier: Rogers
Posts: 523
Post Thanks: 5
Thanked 11 Times in 10 Posts
Default

You could just be unlucky and have a router that has issues with devices such as blackberries. This is a fairly old (4-5 years) router so although it may not seem like it, it could be your issue.

Try making sure WEP is enabled, not only is it obviously secure, but it could help with the connection.

Check channel settings, if it's at 6, try 11 or 3. Sometimes the channel can matter.

As well, if you've never done a firmware update to the device, get the latest firmware and load it to the router, sometimes even that makes a difference.

If none of these options work, then you need a newer wireless router, that's pretty much the solution.

I would also recommend for Wi-Fi browsing getting something like Opera Mini. And if you're on a data plan, for sure get a data use monitor because although the 8320 is Wi-Fi, some applications don't always support using it so you can end up burning through your monthly data.


Hope some of this was useful
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.