BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-01-2009, 01:12 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2008
Location: Eagle Pass, TX
Model: 9550
OS: 5.0.0.320
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 8330 wont connect?

Please Login to Remove!

My 8330 wont connect to my pc when plugged in. When I do connect it the little connected icon appears on the phones screen for about 3 seconds and then goes away.

I haven't changed any settings on the phone to keep it from doing that and I've tried going through everything on the phone to try and get it to connect but I haven't had any luck.

I want to update my OS, no, I need to update my OS but it wont connect!

Help me out guys.
Offline  
Old 11-01-2009, 02:05 AM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Nov 2008
Model: 9630
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 252
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

You can check if there is any crude in the cable ends and the phone connector. You may have to see if the connector is broken inside.
Offline  
Old 11-01-2009, 03:00 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
monkeee2002's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: boise, Idaho
Model: 8330m
PIN: s and needles
Carrier: Sprint
Posts: 101
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Try plugging into a different USB port, make sure you're not using a hub.
__________________
LET ME GOOGLE THAT FOR YOU
Offline  
Old 11-01-2009, 07:40 AM   #4 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,034
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

Why do you feel the need to upgrade the OS? If it isn't really broken, there is no need to fix it.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 11-01-2009, 07:49 AM   #5 (permalink)
iPhone Convert
 
juwaack68's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tulip City - MI
Model: iP5
OS: 6.0.2
PIN: to beans
Carrier: I'm not
Posts: 13,875
Post Thanks: 3
Thanked 72 Times in 55 Posts
Default

If you hold the cord into the port on the device, does it stay connected? Kinda sounds like the USB port may have gone bad. How long have you had it - is it still under warranty?

You could also try using a different cord in case the cord itself has flaked out.
__________________
No longer a BES Admin, but it was fun while it lasted!
Offline  
Old 11-01-2009, 02:41 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2008
Location: Eagle Pass, TX
Model: 9550
OS: 5.0.0.320
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by wcr3d View Post
Wirelessly posted

You can check if there is any crude in the cable ends and the phone connector. You may have to see if the connector is broken inside.
No crud on the cable

Quote:
Originally Posted by monkeee2002 View Post
Try plugging into a different USB port, make sure you're not using a hub.
I'm not using a hub and I have tried different USB ports with the same result.

Quote:
Originally Posted by Dubdub View Post
Why do you feel the need to upgrade the OS? If it isn't really broken, there is no need to fix it.
My phone could be a lil snappier and I just feel it's outdated.

Quote:
Originally Posted by juwaack68 View Post
If you hold the cord into the port on the device, does it stay connected? Kinda sounds like the USB port may have gone bad. How long have you had it - is it still under warranty?

It doesn't stay connected and I tried a fresh cord out of the package along with some other ones that I had.

You could also try using a different cord in case the cord itself has flaked out.
Yeah, just tried a new cord out of the package and it didn't help.
It connects but only momentarily.
Offline  
Old 11-01-2009, 02:47 PM   #7 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,034
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

Probably not that outdated really. As for snappier, what do you mean - is it running slow?

Do you have a lot of apps installed? If so, remember they could be part of the problem and might not work under a new OS.

You might also have apps running in the background using memory and services. Try to "exit" out rather just back out or close. Try a battery pull to see if that helps.

I tend to agree with juwaack68 that it might be a bad USB port. Does it charge properly?
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 11-01-2009, 02:52 PM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2008
Location: Eagle Pass, TX
Model: 9550
OS: 5.0.0.320
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Dubdub View Post
Probably not that outdated really. As for snappier, what do you mean - is it running slow?

Do you have a lot of apps installed? If so, remember they could be part of the problem and might not work under a new OS.

You might also have apps running in the background using memory and services. Try to "exit" out rather just back out or close. Try a battery pull to see if that helps.

I tend to agree with juwaack68 that it might be a bad USB port. Does it charge properly?
I'm gonna go to a different OS regardless of what you guys tell me so the their is no need to tell me not to do it anymore than you guys already have.

No offense to you guys though, it's just something I want to do.

I tried all 3 usb ports on my laptop and it still only momentarily connects.

It used to connect just fine so I wonder if some update that I downloaded might have screwed with the usb ports not allowing me to stay connected.

My phone charges just fine.
Offline  
Old 11-01-2009, 09:31 PM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2008
Location: Eagle Pass, TX
Model: 9550
OS: 5.0.0.320
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

To heck with it! I got a S2 coming on Tuesday
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.