BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-01-2009, 03:20 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 90
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Blackberry 8320 Wifi

Please Login to Remove!

Hello guys.

My Blackberry 8320 comes with wifi (im sure everyone knows that) and for the past 5months, i have been happily surfing via my wireless 2Wire router. However since yesterday, i have been having MAJOR problems.
I can connect to the wifi as usual, BUT, when i use the Blackberry browser, i cant connect to any website.
I can connect only if i disable and re-enable my wifi which it reconnects and for 1 minute, any website will load. But after a minute, clicking refresh or going a new link (via bookmark or "go"), it cannot connect. I get the error:
"unable to connect to the internet, please try again later. If your problem persists contact your service provider"
or
"A communication failure has occured. The server is busy, please try again later. If your problem persists contact your service provider"

The thing is, i have been able to connect for hours and hours non-stop before yesterday and then, now, i cant connect longer than 5 minutes!!

Websites include google.com, m.facebook.com, gmail and etc.

Tried battery pull, restarting device, closing of browser.

Any idea anyone?!
Offline  
Old 11-01-2009, 06:35 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Post Thanks: 2
Thanked 110 Times in 110 Posts
Default

Yes, reboot your router!
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 11-02-2009, 06:45 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 90
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have attempted that, tried with many different routers already. No fix..
Offline  
Old 11-12-2009, 12:11 AM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 90
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

anyone??
Offline  
Old 11-12-2009, 03:54 AM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Oct 2007
Location: Los Angeles
Model: None
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 1,638
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

There have been several threads on problems with 2Wire routers. Try searching. I'm not sure that anyone has fixed the issue other than plugging another router into the 2Wire and using that connection instead.
Offline  
Old 11-15-2009, 12:48 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 90
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thats why i tried on Cisco and linksys routers too.. It doesnt make any difference..
Offline  
Old 11-17-2009, 09:16 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Sep 2009
Model: 8310
OS: 4.5.0.110
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 138
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Check any internal firewall settings to make sure the mobile is allowed to connect.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.