BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-22-2009, 02:00 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry Curve running EXTREMELY slow, duplicate messages, absurd number of new emails

Please Login to Remove!

OK, so last night my 8330 went nuts on me. It was working perfectly fine, all of a sudden it began running extremely slow, like I would try to read an email and it was taking 2-3 minutes to process the click on the link. Did a battery pull, still the same result, and this time it said I had appx 4000 unread emails. Thought maybe I got majorly spammed, and I actually had about 150 unread emails.

Pulled the batter again, this time it said I had over 9000 unread emails, and 80 facebook messages. Tried to delete what I could thinking it was a memory issue, deleted unused languages that were installed on the latest update, had no positive effect. Attempted to delete emails, it was taking about 6 minutes to delete about 15 emails at a time. Deleted some unused apps.

Quick pull pulled the battery while I was sleeping, and I woke up with 54 of the same identical facebook message showing. No new emails all day or facebook updates from any account (I have 2 email accounts syncing)

Not sure that I have been receiving calls properly today, I have only got one call all day which is unusual, and when I did receive it, it took at least 2 minutes while on the screen is still said connected after the call was ended before the screen finally cleared.

Current Applications running are: facebook, browser, home screen, BB messenger, call log, and messages.

Current free memory is: 16882677 bytes
current free space is 908.2 MB

PLEASE HELP ME!!!! I'm beyond frustrated, and this phone is my lifeline!
Offline  
Old 11-22-2009, 02:13 PM   #2 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: BBPP
OS: 10.3.0
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,745
Post Thanks: 16
Thanked 501 Times in 488 Posts
Default

Wirelessly posted (8820)

Just so you know, I'm speculating.... Is facebook set up to send you email alerts? Is the facebook app on the blackberry a factor in this? If so, how about turning off the email alerts, and/or remove the facebook app as a test to see what happens?

And by the way, have you looked at your facebook web page to see what's going on there?
__________________
- Ira

Last edited by aiharkness : 11-22-2009 at 02:15 PM.
Offline  
Old 11-22-2009, 02:19 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

checked out facebook page online...its working fine. I've had several versions of the facebook app for appx a year now, and have never had any problems. I have received anywhere from 20-300 facebook notifications a day and it has never been an issue. I did install the latest version of the app approximately 3 weeks ago, but it has run smoothly up until now. I did disable notifications from my account temporarily, but havent seen any results. I use the facebook app hand in hand with marketing I do for my business, so it is an important factor in the use of my phone.
Offline  
Old 11-22-2009, 02:25 PM   #4 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: BBPP
OS: 10.3.0
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,745
Post Thanks: 16
Thanked 501 Times in 488 Posts
Default

Wirelessly posted (8820)

There may be clues in your BIS email providers.... It is BIS, right? .... Have you looked at your email inboxes online or downloaded via client on computer?
__________________
- Ira
Offline  
Old 11-22-2009, 02:49 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've looked in my inboxes, but dont notice anything unusual. One is a yahoo address, and one is a comcast address. I have another email client that forwards all of those emails to my comcast client. I have only done a visual inspection, is there something else I can do to be more thorough?
Offline  
Old 11-22-2009, 03:01 PM   #6 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: BBPP
OS: 10.3.0
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,745
Post Thanks: 16
Thanked 501 Times in 488 Posts
Default

Wirelessly posted (8820)

So, let's be clear: Email comes to your blackberry via BIS? You are not using redirector or whatever it is called. You have a yahoo and a comcast address set up in BIS, and a third account that forwards to comcast?

Also, you are not actually getting all those emails? Instead, the blackberry shows some outrageous number of unread emails, but you do a hard reset and there is actually only a fraction of that in unread emails?

Can you tell before you do the hard reset if the outrageous number is associated with one or the other BIS email address?
__________________
- Ira
Offline  
Old 11-22-2009, 03:21 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, all email comes in through BIS. I have not received an email on my BB since appx 8:00 last night, which is when all these problems began.

The number of "unread" emails have never actually existed. Its just as if the OS is creating random numbers of unread emails, but if I do a search through them there is only a small fraction of those emails.

I do not have my mailboxes split, and have been unable to do so-everytime i try it just ignores the command after looking like it attempting to process for about 3 minutes.

Should I just wipe all of the emails out? (This would NOT be my preference, I use plenty of them for refrence, but if thats the only thing that is going to make it work, I'll do what I have to.)
Offline  
Old 11-22-2009, 03:29 PM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just did another pull and got JavaLang: NullPointerException

it appears that one new email has come through, but after about 3 minutes, it is still attempting to load the messages screen.
Offline  
Old 11-22-2009, 03:31 PM   #9 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: BBPP
OS: 10.3.0
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,745
Post Thanks: 16
Thanked 501 Times in 488 Posts
Default

Wirelessly posted (8820)

I'm not sure what the problem could be. I guess to start with I would remove the battery, remove the SIM (if it has one), remove the media card if you have one, then replace the battery and see if it boots up normally without any flakey behavior.

Also, backing up, it sounded to me like you aren't running a lot of apps, nothing new or out of the ordinary just before this started. No new themes, no OS upgrade, etc. Right?
__________________
- Ira
Offline  
Old 11-22-2009, 03:44 PM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Did the last OS upgrade, but that was about a week or more ago. I had no issues immediately following that. Just tested it by calling it with my son's phone, and hung up before I picked it up, 3 minutes later it still shows his number as an incoming call even after I have hit end and ended the call on my son's phone.

No new themes, downloaded a sudoku app last week, and deleted it last night bc I thought that may have been the issue.
Offline  
Old 11-22-2009, 03:51 PM   #11 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: BBPP
OS: 10.3.0
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,745
Post Thanks: 16
Thanked 501 Times in 488 Posts
Default

Wirelessly posted (8820)

Try what I suggested. Remove the SIM and media card. Media card gone bad causes weird stuff to happen. See what happens. If it boots without error, replace the SIM (if there is one), and see what happens,
__________________
- Ira
Offline  
Old 11-22-2009, 03:53 PM   #12 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: iPh6
Carrier: AT&T
Posts: 27,813
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

While we are figuring this out, can you check the water damage indicators in the battery compartment.
Offline  
Old 11-22-2009, 03:58 PM   #13 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: BBPP
OS: 10.3.0
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,745
Post Thanks: 16
Thanked 501 Times in 488 Posts
Default

Wirelessly posted (8820)

I thought moisture but dismissed it because I couldn't imagine those symptoms being because of moisture. I'll be embarassed if it is.
__________________
- Ira

Last edited by aiharkness : 11-22-2009 at 04:00 PM.
Offline  
Old 11-22-2009, 04:02 PM   #14 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Both water damage indicators are white.

Just went in and deleted live search, I have had it installed for sometime, but havent used it since I installed the new OS. I did use it yesterday to check movie times. A shot in the dark, but it's the only thing I've done out of the ordinary. Restarting now without the memory card, I'll let you know how it goes.
Offline  
Old 11-22-2009, 04:04 PM   #15 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

same issues without memory card installed. same java exception also.

today is not my day!
Offline  
Old 11-22-2009, 04:07 PM   #16 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: BBPP
OS: 10.3.0
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,745
Post Thanks: 16
Thanked 501 Times in 488 Posts
Default

Wirelessly posted (8820)

Wew... No water damage!
__________________
- Ira
Offline  
Old 11-22-2009, 04:11 PM   #17 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yeah, i would have been majorly embarassed if that was the case!
Offline  
Old 11-22-2009, 05:15 PM   #18 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: BBPP
OS: 10.3.0
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,745
Post Thanks: 16
Thanked 501 Times in 488 Posts
Default

Wirelessly posted (8820)

lissa, what's the news? You get it figured out?
__________________
- Ira
Offline  
Old 11-22-2009, 05:21 PM   #19 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

no news...just more frustration. right now i'm trying to connect it to desktop manager so that i can back it up and wipe it if i need too...had to reinstall drivers to connect it, that went fine, plug it in, says connected to desktop on phone, but desktop manager says "working" on the top of the window, and wont let me click or do anything. I'm trying to remain patient and hope that I can get in, but my patience is wearing thin!!!
Offline  
Old 11-22-2009, 05:25 PM   #20 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

FINALLY got a "failure to connect to the device, please make sure device is properly connected and try again" message...

i am not terribly optimistic at this point.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.