BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-04-2009, 06:27 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: o2
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default my 8310 camera and video doesnt work

Please Login to Remove!

just got 8310 but keep geting the massage close other appl. and try opening the camera again wen i try using the camera even without any other application being open. all i upgraded to 4.5 os so as to use the video but the video comes up but cant record need heip guys
Offline  
Old 12-04-2009, 06:39 PM   #2 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: BBPP
OS: 10.3.0
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,745
Post Thanks: 16
Thanked 501 Times in 488 Posts
Default

Wirelessly posted (8820)

Try a hard reset. Remove the battery for about 30 seconds.
__________________
- Ira
Offline  
Old 12-07-2009, 02:44 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy 8310 Camera and Video recorder

I have been experiencing the same problem for the past week, with one difference - the video camera does not open at all. All other aspects work perfectly.
Offline  
Old 12-09-2009, 09:53 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: o2
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

this is becoming frustrating have upgraded to 4.5 os successfully non i have the video capability but cant record the video recording window comes up only 4 few seconds and goes off cant record. and still having the same problem with my camera i.e could not start the camera. close other appl. and try opening the camera again. please guy i need help step by step if posible
Offline  
Old 12-09-2009, 09:55 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: o2
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

taken the battery out several time stil same problem
Offline  
Old 12-09-2009, 09:56 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: o2
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

love my 8310 curve can some please help with my problem
Offline  
Old 12-09-2009, 10:26 PM   #7 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

**thread moved to the 8300 section**

wellingking, do you have a Media Card in the device?
Offline  
Old 12-09-2009, 10:31 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: o2
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yes jsanders got a 1gb card instore
Offline  
Old 12-09-2009, 10:40 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: o2
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

cant find the specific solution in the 8310 section
Offline  
Old 12-12-2009, 03:23 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problem with BB8310 cameras

It should be noted that I also have a media card in place and have done a hard boot many times. Also have the latest available update. I am also able to view the photos stored on my media card.
Offline  
Old 01-03-2010, 09:17 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

SIMPLE! Clear your Cache in Internet Options, the do a battery reset! Internet, Options, Cache Operations, Clear History (enter), Clear Content Cache (enter), and Cookie Cache (enter), backspace to clean memory - when cleaning is done, backspace again, then do a cold boot (without shutting down the phone), do a battery pull and replace. Ding - your set!

Last edited by huskernumb1 : 01-03-2010 at 09:21 PM. Reason: clarify
Offline  
Old 01-03-2010, 09:21 PM   #12 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: iPh6
Carrier: AT&T
Posts: 27,813
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

Simple!
Offline  
Old 01-03-2010, 09:24 PM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Camera not working - fix

Quote:
Originally Posted by wellingking View Post
just got 8310 but keep geting the massage close other appl. and try opening the camera again wen i try using the camera even without any other application being open. all i upgraded to 4.5 os so as to use the video but the video comes up but cant record need heip guys
SIMPLE! Clear your Cache in Internet Options, the do a battery reset! Internet, Options, Cache Operations, Clear History (enter), Clear Content Cache (enter), and Cookie Cache (enter), backspace to clean memory - when cleaning is done, backspace again, then do a cold boot (without shutting down the phone), do a battery pull and replace. Ding - your set!
Offline  
Old 01-03-2010, 09:24 PM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

SIMPLE! Clear your Cache in Internet Options, the do a battery reset! Internet, Options, Cache Operations, Clear History (enter), Clear Content Cache (enter), and Cookie Cache (enter), backspace to clean memory - when cleaning is done, backspace again, then do a cold boot (without shutting down the phone), do a battery pull and replace. Ding - your set!
Offline  
Old 01-03-2010, 09:25 PM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default camera not working

Quote:
Originally Posted by tearob View Post
It should be noted that I also have a media card in place and have done a hard boot many times. Also have the latest available update. I am also able to view the photos stored on my media card.
SIMPLE! Clear your Cache in Internet Options, the do a battery reset! Internet, Options, Cache Operations, Clear History (enter), Clear Content Cache (enter), and Cookie Cache (enter), backspace to clean memory - when cleaning is done, backspace again, then do a cold boot (without shutting down the phone), do a battery pull and replace. Ding - your set!
Offline  
Old 01-03-2010, 09:25 PM   #16 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: iPh6
Carrier: AT&T
Posts: 27,813
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

Stop trolling.
Offline  
Old 01-05-2010, 10:39 AM   #17 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
ubizmo's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Philadelphia
Model: 9780
OS: 6.0.0.600
PIN: ultimate
Carrier: T-mobile
Posts: 423
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

For what it's worth, I'm getting this same error on my 8900, starting yesterday. I'm running beta OS 5.0.0.411, but I've had that OS for a month and the camera had been working fine. I strongly suspect it's a hardware issue. The 8900 has tons of memory, so that shouldn't be an issue. With all apps closed that can be closed, I have 129 MB free. Clearing all internet caches did not solve the problem. I'll try reinstalling the OS, but I don't have a lot of hope that that will work. I know the 8900 isn't the 8300 but this error seems to pop up across models.

Ubizmo
Offline  
Old 01-07-2010, 05:03 AM   #18 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: o2
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

how do u carry out a cold boot
Offline  
Old 01-08-2010, 12:09 PM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: batam island - indonesia
Model: 8320
Carrier: xl-indonesia
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

How to fix the camera ??
Wellingking u have got the wayout ?
I have do cleaning memory and make a cold boot in many time...but camera still can't work.....need back up guys......
Offline  
Old 01-09-2010, 06:21 AM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have done everything many people have suggested I do and the camera is still not functioning. Same error message. This apparently has been a problem since the Curve came out. Now I have to pay the insurance company a deductible to replace obviously defective hardware. I think this should be RIM Blackberry's problem, and not ours. I don't see why WE have to pay for their defects!!! Grrr!! Sorry for the hostility...my camera just stopped working today (applications running and all that) and all the research I've done tells me I'm just going to have to pay to have it replaced.

Last edited by OneTwo083075 : 01-09-2010 at 06:31 AM.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.