BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-01-2010, 01:31 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2010
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: tmobil
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BB 8310 sometimes turns on sometimes not. HELP !

Please Login to Remove!

I recently bought this phone on Ebay. Nice phone, doesn't show much use, however when inserting the battery it doesn't turn on. I need to pull the battery out and insert it several times before it actually turns the phone on.
Sometimes I have to wait for a very long time (up to an hour) for the phone to accept the battery.
When it turns on it works perfectly, I can even plug it to the charger and it charges.
The battery I am using is fully charged (I have several good batteries).
When I plug it to the charger when the phone hasn't turn on, doesn't turn it on either.
When I try to reboot (alt+shift+del) the screen goes blank and stays that way until I take the battery out.
The charging port seems to be OK and the battery contacts look clean.
Anyone with any ideas I'll appreciate their input.
Thanks in advance.
Ed
Offline  
Old 08-01-2010, 03:16 PM   #2 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,695
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

Just guessing at possibilities here... I wonder if it suffered water damage at some time before you acquired it. Or else some sort of mechanical damage causing intermittent connection some place.
Posted via BlackBerryForums.com Mobile
Offline  
Old 08-01-2010, 03:26 PM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Feb 2007
Location: Central NJ
Model: 9900
OS: 7.1.0.284
PIN: nacle of creation
Carrier: ATT
Posts: 315
Post Thanks: 4
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Try cleaning the contacts with a q-tip dipped into the aclohol (both battery and bb). I wounder if this is a software issue... Try wiping the bb using the JL_Cmder and then upgrading to the most recent OS for your device.

As stated before - just guessing...
__________________
8703e>>> 8310>>> 8330>>> 8310>>> 9700>>> 9800>>> 9900>>> Z10 AND Playbook 64GB
Online  
Old 08-01-2010, 03:29 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2010
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: tmobil
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I took it apart and according to my limited knowledge, it seems that there is no water damage. I cleaned it real good inside, the stickers are not pink nor red.
It seems to me that it is a rebooting problem. When taking the battery out and also when pressing alt+shift+del as explained above.
Thanks. Ed
Offline  
Old 08-01-2010, 03:37 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2010
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: tmobil
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I did the upgrade as well. It was very difficult because during the upgrade process the phone gets disconnected and connected to the computer, then I had to wait to turn the phone on and continue. It was finally done and the phone works perfectly when is on. Thanks.
Ed
Offline  
Old 08-01-2010, 04:45 PM   #6 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,695
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

It is curious. You would think you would notice some misbehavior when it is running. I don't get it.
__________________
- Ira
Offline  
Old 08-01-2010, 06:27 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2010
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: tmobil
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am thinking this is a rebooting problem.

I also have an HP desktop that has a similar problem. If you click on restart it usually remains on at the end of the cycle but the screen turns off whereas the PC itself remains on not allowing to do anything. It needs to be shut off (by pressing and holding the start button) and then start over again.

So, in conclusion, I think that the phone is not rebooting. Some problem maybe in the software. I hope any of the geniuses here would come with an idea or possible solution.

Thanks.

Ed
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.