BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-02-2010, 09:44 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: VZW
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default New 8330 curve won't go into mass storage mode

Please Login to Remove!

Hello - I bought a new factory-sealed curve on ebay (my old one got damaged), and it works perfectly except it won't go into Mass Storage mode when connected in a PC. Even though it shows up in Device manager, and works fine with Desktop Manager and Roxio.

In Media Options, everything looks perfect. It even acknowledges that the card is there (and I can access the card on the BB just fine). I tried changing options and changing back. didn't help

Other than walking me through a hard reset, Verizon support was stumped.

Reformatting the card didn't help. Using a different card didn't help. (but my card works fine in a different blackberry) Trying a different PC didn't help. Ditto on a battery pull. Uninstalling/Reinstalling DM didn't help.

I'm out of ideas. Very frustrating. The seller did offer to swap it, but I have to send it back, and so switch back to my old cracked one for 7-10 days and then switch back to the new one, and hope it doesn't have some issue as well (and I don't know if a new one will work differently). Admittedly this is merely an inconvenience as long as Roxio works, But it is annoying.

any thoughts?
/mary
Offline  
Old 09-03-2010, 12:11 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Master
 
Trimix's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: smelLA, caLAMEfornia
Model: 8320
OS: 4.5.0.182
PIN: infarina
Carrier: of alotta bacteria
Posts: 4,932
Post Thanks: 1
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

What's your setting under options > media card > auto enable mass storage when connected?

Have you tried toggling between on and prompt?
Posted via BlackBerryForums.com Mobile
Offline  
Old 09-03-2010, 12:35 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: VZW
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Trimix View Post
What's your setting under options > media card > auto enable mass storage when connected?

Have you tried toggling between on and prompt?
Posted via BlackBerryForums.com Mobile
Yes - I've tried changing the setting, changing it back, etc. under many different scenarios (like rebooting in-between).
Offline  
Old 09-03-2010, 10:31 AM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2010
Location: Texas
Model: 8300
OS: 4.2.2.89
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 54
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Do you have a password? You may have to enter it before it will connect.

Also was the BB formerly on a BES? Sometimes BES administrators put additional security restrictions and you would have to remove the settings.
__________________
MEM
Offline  
Old 09-04-2010, 06:50 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: VZW
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

no password, no prior owner (brand new)
Offline  
Old 09-05-2010, 01:09 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
OmegaWolf747's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Model: 8530
OS: 5.0.0.937
PIN: A COLADA
Carrier: Boost Mobile CDMA
Posts: 130
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What's your OS? Upgrade to the latest version and see if that helps.
__________________

Aren't they cute?
Offline  
Old 09-05-2010, 11:58 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: VZW
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by OmegaWolf747 View Post
What's your OS? Upgrade to the latest version and see if that helps.
4.5.0.138.

I could try an upgrade I suppose, although from what I read here I might be trading problems for others. Let me see if I have everything I need to revert back, and I can take an afternoon and try it.

thanks!
/mary
Offline  
Old 09-07-2010, 06:36 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
SoccerRef12's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Lampasas, Tx
Model: 9630
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 75
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Posted via BlackBerryForums.com Mobile
Offline  
Old 09-07-2010, 07:14 PM   #9 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,721
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Take a look at KB19717-The BlackBerry smartphone is not detected as a USB Mass Storage Device when connected to a computer.
__________________
- Ira
Offline  
Old 09-09-2010, 05:24 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: VZW
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks - that's not for 8330 (only 8500), and if you try it in command-line mode, you can see the response "wrong device"
Offline  
Old 09-09-2010, 05:38 AM   #11 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,721
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Did you search for another solution along the same lines but for you model?

I didn't catch that it was specific to model..... I was looking at the idea.
__________________
- Ira
Offline  
Old 09-09-2010, 07:44 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: VZW
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by aiharkness View Post
Did you search for another solution along the same lines but for you model?

I didn't catch that it was specific to model..... I was looking at the idea.
searching endlessly, thanks!
Offline  
Old 09-11-2010, 05:15 PM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: VZW
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

found the fix in another forum..

www dot zibri dot org/2009/08/hidden-things-are-usually-best.html

follow the instructions as explained

go to the os engineering screen, click on USB, and change the mass storage option to enabled
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.