BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-09-2010, 12:58 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Mr Rogers
Posts: 62
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 8320 Buzzes Then Shuts Down During Calls

Please Login to Remove!

I recently had to revert back to my trusty old 8320 after my 8900 gave out. Probably about a year and half since I had actively been using it. One weird problem I have come across this time around is that a few minutes into a call (1-5 mins), the phone starts making a muffled buzzing sound, audible on both ends of the call, and then shuts down without rebooting! And by shut down, I mean dead screen, no keyboard, no trackball and no lights of any sort... This happens without fail on all calls, incoming or outgoing. Once it's shut down, battery pulls don't help for a while, as it goes through the boot up routine and shuts right back down again, after the desktop is loaded. You'd have to wait a half hour or more for the device to remain on, after a battery pull.

Later on, I accidentally discovered that this problem doesn't happen as long as the phone is hooked on to the charger. I can talk for as long as I want, no shut downs!

I thought this problem may be related to some corrupted OS files. So I used JL_Cmder to wipe the device and reinstalled the OS (V4.5), but no cigar!

So what you guys think? Is there a solution to this thing or do the gods not love me no more?
Offline  
Old 09-09-2010, 07:31 PM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2008
Location: Beautiful Kentucky :)
Model: 9800
OS: 6.0
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

check the battery my 8300 was shutting down usually when the signal was low on a call and I had to plug it in to get it back come back on and it would take a little while on the charger to come on. I bought a new battery and it works fine now.
Offline  
Old 09-11-2010, 11:29 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: VODAFONE
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have exactly the same problem on my 8310, i noticed that this happened after the firmware update to 4.5.0.187.

I think to downgrade a 4.5.0.182.


bye!

Last edited by lazzaronetu : 09-11-2010 at 01:17 PM.
Offline  
Old 09-11-2010, 01:54 PM   #4 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: BBPP
OS: 10.3.0
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,766
Post Thanks: 16
Thanked 504 Times in 490 Posts
Default

Agree with trying another battery. Borrow one if you can.
Posted via BlackBerryForums.com Mobile
Offline  
Old 09-12-2010, 11:36 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: VODAFONE
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes Is The Battery Problem!!!
Offline  
Old 09-15-2010, 10:09 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Mr Rogers
Posts: 62
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

OK guys, so for future reference for all those who might come across this issue, it was indeed the battery. I put in a new one and the problem has gone away. I had to look around for a while, as the prices I was getting for the battery were exorbitant (as with everything else here in Canada, it seems ). Thankfully, I was able to find one at Telus mobility for a mere $20 and it did the job. Thanks to all who helped.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.