BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-20-2007, 04:29 PM   #1 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Mar 2005
Location: San Francisco
Model: Bold
Carrier: ATT
Posts: 941
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Wireless turned itself off.

Please Login to Remove!

I was in a resturaunt today for lunch and there was not a good signal. When I went outside the wireless was off. Any ideas on what happened?
Offline  
Old 07-20-2007, 04:38 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8100
Carrier: Cingular
Posts: 88
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by richard371 View Post
I was in a resturaunt today for lunch and there was not a good signal. When I went outside the wireless was off. Any ideas on what happened?
this actually happened to me today, i am using the newsest firmware what ver are you using?
Offline  
Old 07-20-2007, 04:40 PM   #3 (permalink)
BlackBerry B Boy
 
jeremyckitching's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Model: 9700
OS: 5.0.0.415
PIN: 215BE1F8
Carrier: T-Mobile U.S.A.
Posts: 4,243
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My 8700g actually did this early this morning, around 2:00A. I am with T-Mobile. But mine went right back on after that. It was only disabled for like 10 seconds. I watched it as it went from EDGE to edge, then GSM, then OFF, and then back to GSM then EDGE.
Offline  
Old 07-20-2007, 05:00 PM   #4 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Mar 2005
Location: San Francisco
Model: Bold
Carrier: ATT
Posts: 941
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The latest fw and tmobile. Maybe it would have turned back on if I had waited a bit.
Offline  
Old 07-20-2007, 06:45 PM   #5 (permalink)
CrackBerry Addict
 
theBorg's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Silicon Valley
Model: 83/81
PIN: TO
Carrier: AT&T 8310, 8100, 7100
Posts: 614
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wireless can turn itself off if the battery is very low.

Turning off because of a weak/non-existent signal is not a feature as far as I know. Maybe it's a mixed up icon? Or maybe some new firmware was pushed out which required a radio reset.
__________________
--------------
8300 Curve: viigo, gmail, google maps, way too many emails/day
Offline  
Old 07-20-2007, 09:37 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Same thing happened to me yesterday with my 8300. Prior to the Curve, I had a 8700c for a little over a year and I can't recall this odd event ever happening. I'll try to keep my an eye open to see if it's something I did to trigger the shut off.
Offline  
Old 07-20-2007, 10:56 PM   #7 (permalink)
CrackBerry Addict
 
theBorg's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Silicon Valley
Model: 83/81
PIN: TO
Carrier: AT&T 8310, 8100, 7100
Posts: 614
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I haven't used the 8xxx devices. Is there a setting in which you can specify when to turn the radio on and off? There is one for power on/off. An old Sony-Eric had a radio feature like this.
Offline  
Old 07-21-2007, 06:02 AM   #8 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
kasperapd's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Austin, TX
Model: 9700
Carrier: AT&T
Posts: 1,946
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My Curve has done this also. Very annoying. Luckily it doesn't happen that often, but it does seem to only occur for me in areas where I have a poor signal.
__________________
CrackBerry

Please try a Search
Offline  
Old 07-21-2007, 08:28 AM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2007
Model: Bold2
OS: 5.0.0.680
PIN: G.
Carrier: at&t, son.
Posts: 70
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My curve was doing this, as well as not registering with blackberry. I was able to recive and send texts, and make phone calls... but no emails and no internet. I was using the latest os, the one at the top of this forum. I reloaded the software and it connected for a day... then it went back to lowercase edge and my internet and emails went away again... i downgraded back to the att os, and it seems to be working fine again... oh yeah and the radio would be off three or four times a day. I discovered that it usualy turned itself off after a phone call... anyways, just thought i would share.
Offline  
Old 07-21-2007, 11:19 AM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
nezzy76's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Layton, UT
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by alexvega View Post
My curve was doing this, as well as not registering with blackberry. I was able to recive and send texts, and make phone calls... but no emails and no internet. I was using the latest os, the one at the top of this forum. I reloaded the software and it connected for a day... then it went back to lowercase edge and my internet and emails went away again... i downgraded back to the att os, and it seems to be working fine again... oh yeah and the radio would be off three or four times a day. I discovered that it usualy turned itself off after a phone call... anyways, just thought i would share.

Same exact problem! Any help from anyone?
Offline  
Old 07-21-2007, 11:47 AM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2007
Model: Bold2
OS: 5.0.0.680
PIN: G.
Carrier: at&t, son.
Posts: 70
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i just reloaded the os that came with the device. Also, when i used the optius os, when my bb would power up i would get a text message asking me to "resend a valid 10 digit number or short code"... i dont get that w/ the att os
Offline  
Old 07-21-2007, 12:31 PM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
nezzy76's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Layton, UT
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by alexvega View Post
i just reloaded the os that came with the device. Also, when i used the optius os, when my bb would power up i would get a text message asking me to "resend a valid 10 digit number or short code"... i dont get that w/ the att os
Where can I get the AT&T OS?
Offline  
Old 07-21-2007, 02:58 PM   #13 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2007
Model: Bold2
OS: 5.0.0.680
PIN: G.
Carrier: at&t, son.
Posts: 70
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

BlackBerry Operating System Downloads - BlackBerryFAQ
Offline  
Old 08-10-2007, 02:39 PM   #14 (permalink)
CrackBerry Addict
 
wingrider78's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Central Lower Michigan
Model: 8320
OS: 4.5.0.161
Carrier: T-Mobile
Posts: 523
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by alexvega View Post
i just reloaded the os that came with the device. Also, when i used the optius os, when my bb would power up i would get a text message asking me to "resend a valid 10 digit number or short code"... i dont get that w/ the att os
how do you get the os that came with the device??? Is it on a disk somewhere in the original box??? I have all my original documentation and everything, I'll have to look through it. My 8700g has been doing the same thing, I notice it happening after I get off a phone call or once I send out an email, it will just drop the wireless connection, and not turn it back on. I never noticed this problem until I started playing with the 4.2 os versions that kept popping up, I am assuming it has something to do with those versions.

My original t-mobile version never did it, and my first upgrade to cingulars .377 upgrade never did it either...
__________________
Click HERE to access older OS versions for 8700 and 8320 devices that I have saved
Offline  
Old 08-10-2007, 05:13 PM   #15 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2007
Model: Bold2
OS: 5.0.0.680
PIN: G.
Carrier: at&t, son.
Posts: 70
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i dont think device software is included on the cdroms that come w/ the blackberry. I think they are only availible from RIM.
Offline  
Old 11-02-2007, 05:57 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ive got a curve with the same problem only it hasent regained a signal in a week !! needless to say im pissed someone help!!
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.