BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-09-2007, 01:20 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
bdizzlefizzle's Avatar
 
Join Date: May 2006
Model: 9900
OS: 7.0
Carrier: AT&T
Posts: 179
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Device Backup Failing - HELP!

Please Login to Remove!

I can't back up my BB anymore, and would love some help/guidance/thoughts.

Not sure why, but it won't complete...here's what happens:

During "Receiving Profiles," I get an error that says, "The data was not recognized by the device" and then it quits the backup.

Any thoughts?
Offline  
Old 08-09-2007, 05:06 PM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

Use the backup/restore Adavanced feature and clear the profiles database on the device. Then try the backup again.
Offline  
Old 08-09-2007, 05:16 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
bdizzlefizzle's Avatar
 
Join Date: May 2006
Model: 9900
OS: 7.0
Carrier: AT&T
Posts: 179
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That's what I wanted to do, but Profiles was grayed out, and wouldn't let me clear it out. I guess I can try again.
Offline  
Old 08-10-2007, 08:49 AM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
redtarga's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Model: 9800
Carrier: AT&T
Posts: 47
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the same problem, and I think it is because the BB is not completely recognized by the PC. I am still trying to solve this problem by doing a hard reset then connecting to the Desktop manager/application loader. Will let you know if this works.
Offline  
Old 08-10-2007, 08:57 AM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
redtarga's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Model: 9800
Carrier: AT&T
Posts: 47
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

OK. It seems to work.

Try this:
- With your BB power on, take out the battery.
- Keep the battery out for 30 sec
- Then put the battery in, this will start the BB and perform automatically a Hard Reset

- Plug the BB via the USB, switch on the Desktop Manager's Application loader.
- I think the PC will recognize the BB due to this process
- MAKE SURE THAT YOU CONNECT THE BB TO PC (via the USB Cable)ASAP POSSIBLE, otherwise, it might not catch the BB before it finishes the Hard Reset

Please don't ask me why, I just read this tip about 20 min ago, and it worked.
If it doesn't work, I think you just have to search a bit more on this forum to get some ideas.


Good luck.
Offline  
Old 08-13-2007, 11:36 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
bdizzlefizzle's Avatar
 
Join Date: May 2006
Model: 9900
OS: 7.0
Carrier: AT&T
Posts: 179
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I don't think that's the issue, but thanks for the idea.

Right now, when I look at the Profiles, the options when I go to edit them are WAY too short. The Curve has like 20 different things you can set vibe/tone for, but my list is like the one on the 8700. It used to be longer. I don't quite know what happened here.

Anyway to reset this other than through the advanced backup/restore (as that still won't work for me)?
Offline  
Old 08-13-2007, 02:38 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
bdizzlefizzle's Avatar
 
Join Date: May 2006
Model: 9900
OS: 7.0
Carrier: AT&T
Posts: 179
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

OK, I re-installed the OS from scratch, and that took care of it. Too bad there's no simpler/non-destructive and time-consuming way to do this.
Offline  
Old 08-14-2007, 05:22 AM   #8 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Knocka's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: NJ
Model: 9000
Carrier: AT&T Wireless
Posts: 315
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am having the exact same problem. I cannot delete profiles, as someone suggested. Could someone explain how this is done. My solution, for now, is to backup everything except profiles. I really don't want to go through the aggravation of reinstalling the OS.

As long as I am on the subject, is there anyway to quickly and easily install the OS and restore everything, all settings (profile, application order, web bookmarks, applications, and application data, such Pocketday settings, Beyond 411 settings, etc.

Thanks.
Chris
__________________
Knocka
*****************************
Ignorance never settles a question
*****************************
Offline  
Old 09-04-2007, 11:32 AM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8800c
Carrier: Cingular
Posts: 160
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Knocka View Post
I am having the exact same problem. I cannot delete profiles, as someone suggested. Could someone explain how this is done. My solution, for now, is to backup everything except profiles. I really don't want to go through the aggravation of reinstalling the OS.

As long as I am on the subject, is there anyway to quickly and easily install the OS and restore everything, all settings (profile, application order, web bookmarks, applications, and application data, such Pocketday settings, Beyond 411 settings, etc.

Thanks.
Chris
I'm having the same issue, and right now am doing a selective backup. I'm wondering what's the issue with the profiles - I have both Jivetalk and IM+, both of which were updated around mid July when my auto backups stopped working. Does anyone with this issue have either or both? (they both provide options in the Profiles)

Don
Offline  
Old 09-04-2007, 12:43 PM   #10 (permalink)
BlackBerryFAQ.com Moderator
 
Join Date: Oct 2006
Location: Washington DC
Model: 9900
OS: 7.X
PIN: ask Nicely.
Carrier: AT&T/tmobile
Posts: 666
Post Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Wirelessly posted (8300: BlackBerry8300/4.2.2 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/102)

I'm having the same problem as it seems to fail on the phone book database. I'm wondering as I deactivated my voice line at roughly the same time. After installing the 7/4 update. What os are you using and do you have only data or both data and voice?
__________________
Q10! <- Love the 9000!! It's everything I wanted (minus enough ON BOARD memory)!!
<-9700 ---! more memory! small screen&keypad :( ->
Offline  
Old 09-07-2007, 11:52 AM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
bdizzlefizzle's Avatar
 
Join Date: May 2006
Model: 9900
OS: 7.0
Carrier: AT&T
Posts: 179
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I was having the issue with the original AT&T OS that came on the device, and then with the SmarTone OS that's posted on this site.

It took an OS reinstall to get me there, unfortunately. What sucks about that is that you can't do a backup before hand because of this problem. Luckily, I had a backup that was only like 3 weeks old, and my data would get re-updated once I synced, so it wasn't the end of the world, but a definite pain in the arse
__________________
________________________
BDizzleFizzle
President, B5one - VW & Audi Enthusiast Club
www.b5one.com
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.