BlackBerry Forums Support Community

BlackBerry Forums Support Community (http://www.blackberryforums.com/)
-   General 8300 Series Discussion - Curve (http://www.blackberryforums.com/general-8300-series-discussion-curve/)
-   -   Upside down question mark? (http://www.blackberryforums.com/general-8300-series-discussion-curve/92033-upside-down-question-mark.html)

vas729 08-24-2007 02:25 PM

Upside down question mark?
 
Is there a way to get spanish characters on an english curve? More specifically I am looking for the upside down question mark.

If anyone knows how I could to this, I would really appreciate it!

JSanders 08-24-2007 02:42 PM

In a text field on your BB, press and hold the V/? key.

Scroll the trackball horizontally and you will see the upside down () question mark.


rivviepop 08-24-2007 10:27 PM

If I'm not mistaken you must have the Spanish input method installed -- when you connect your device to the PC, does Desktop Manager list that Spanish is installed? There are two "parts" - one is the input method, the other is Spanish language for all the Blackberry stuff. If you want your device left in English then you only need to install the input method alone.

(I'm going on my Pearl knowledge but I think all BB's are the same regarding this. It's been ages since I actually looked, going on memory here.)

Aroc 08-25-2007 06:34 PM

I do what JSanders recommends. It also works for the upside down exclamation point. you can also toggle the accent marks for above and below characters. Works great!

i recall this was either in the getting started guides that shipped with the curve or mentioned in the Setup Wizard (or both).

rivviepop 08-25-2007 10:34 PM

Quote:

Originally Posted by Aroc (Post 645315)
I do what JSanders recommends. It also works for the upside down exclamation point. you can also toggle the accent marks for above and below characters. Works great!

I'm still curious, though -- do you have the Spanish input methods installed? I don't and cannot type the upside down question/exclamation, n-tilde, etc. JS (and yourself) are showing *how* to use it, I'm wondering if the 8300 is like the 8100 and it requires the input to be installed.

Two Mike Romeo 08-27-2007 08:58 AM

I just checked my Pearl and it works as JSanders and Aroc describe and I do not have the Spanish input installed. BTW - I am running v4.2.1.101 on my 8100.

Randall
Two Mike Romeo

rivviepop 08-27-2007 01:53 PM

Quote:

Originally Posted by Two Mike Romeo (Post 646856)
I just checked my Pearl and it works as JSanders and Aroc describe and I do not have the Spanish input installed. BTW - I am running v4.2.1.101 on my 8100.

That's gotta be it - on mine (no input installed, OS 4.2.0.73) I don't get the characters in any way (JS's method or just trying anything I can think of), it must be something they've added in 4.2.1.x and above.

Mandizzle 08-27-2007 03:59 PM

I can get the upside down question/exclamation and I don't have any extra input languages installed. Running 4.2.2.114 (222).

Aroc 08-27-2007 09:07 PM

Quote:

Originally Posted by rivviepop (Post 645450)
I'm still curious, though -- do you have the Spanish input methods installed?

No. Just US English, here. :-)

vas729 08-27-2007 09:44 PM

Thanks for the help all! That works!


All times are GMT -5. The time now is 10:54 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.12
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.