BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-25-2007, 10:49 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Newsedge's Avatar
 
Join Date: May 2006
Model: 8320
Carrier: T-Mobile
Posts: 17
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Anyone figure out how to force UMA?

Please Login to Remove!

My UMA connection randomly drops... Anyone figure out how to get it back on UMA? Read buncha posts on funky UMA/GPS handoffs...

BTW so far i really like new curve, but then again just got it today....
__________________
850 > 975 > treo 600 > treo 650 > 7290 > 8700g > 8320 Curve > 9700 Bold II
Offline  
Old 09-25-2007, 10:52 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Dec 2006
Location: NYC
Model: 8900
Carrier: T-Mobile
Posts: 124
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think you want to set the options > mobile networks > connection preference to Wi-Fi Only.
Offline  
Old 09-26-2007, 01:29 AM   #3 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Aug 2004
Location: Minnesota
Model: 9700
OS: 6.0.0.448
Carrier: T-Mobile
Posts: 811
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I was getting dropping problems too, I moved one of my wireless routers to the upstairs and in a better location.. Find that my UMA connection is rock solid now with just moving it.
Offline  
Old 09-26-2007, 01:23 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2005
Location: New York, NY
Model: 8900
Carrier: T-Mobile
Posts: 100
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by chadmd23 View Post
I think you want to set the options > mobile networks > connection preference to Wi-Fi Only.
OK I tried this, but all it does it just connects me only to my local wi-fi network, but doesn't switch over to UMA. What is the condition that the phone needs in order for it to switch over to UMA when there is wifi? It seems to be at random at the moment.

[ok as soon as I posted this, it went into UMA mode after a whole morning of not moving from my desk. It seems that things seem to just work right after posting here. Bottom line, it's still kind of random. Would like to know more about what are the ideal conditions for it to switch over to UMA mode.]
__________________
BlackBerry 8900 (T-Mobile USA)
BlackBerry 8320 (T-Mobile USA)
BlackBerry 8100 unlocked
BlackBerry 7100t unlocked

Last edited by peteyspambucket : 09-26-2007 at 01:37 PM.
Offline  
Old 09-26-2007, 10:33 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2006
Location: Ormond Beach, Florida
Model: 9800
Carrier: AT&T
Posts: 36
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by peteyspambucket View Post
OK I tried this, but all it does it just connects me only to my local wi-fi network, but doesn't switch over to UMA. What is the condition that the phone needs in order for it to switch over to UMA when there is wifi? It seems to be at random at the moment.

[ok as soon as I posted this, it went into UMA mode after a whole morning of not moving from my desk. It seems that things seem to just work right after posting here. Bottom line, it's still kind of random. Would like to know more about what are the ideal conditions for it to switch over to UMA mode.]

I'm not sure if this is the same problem you were having or not, but I noticed I was able to connect to UMA with my WRT54G Linksys Router for a minute or two, then it would drop to EDGE. This happend all the time in my house, but other WiFi worked fine, IE Starbucks.

I updated the Firmware on the router and it has been connected via UMA ever since and hasn't dropped once.

Good Luck,

JoeB
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.