BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-02-2009, 01:01 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Blackberry Curve 8520 WIFI ?

Please Login to Remove!

So, I recently bought an unlocked Blackberry Curve 8520 from Newegg. Before I put in the SIM, I tried out the WIFI feature and it worked awesome. When I put the SIM card in, that's when my WIFI stopped working. I have T-Mobile and whenever I use the browser it always transfers me to the Home Page, telling me I have to purchase the web2go plan. Currently for my old phone, I don't have any data plans except for unlimited texting. WIFI is supposed to be free no matter what from what I understand like if you are connecting to your own router from home. I don't understand why it doesn't work anymore once I insert my SIM card. Does any one here know how to fix this problem? Sorry, I am new to Blackberry and the forums itself. Any help would be greatly appreciated.
Offline  
Old 10-02-2009, 01:31 AM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Nevermind, I answered my own question. For anybody else having this problem, all you have to do is follow this very useful guide here: Complete WiFi How-To - BlackBerry Forums at CrackBerry.com
Offline  
Old 10-03-2009, 11:33 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Aristarcus's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Not working for me - 8520 using AT&T prepaid sim :(
Offline  
Old 10-03-2009, 12:40 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Aristarcus's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok just paid the $49 to talk to a BB techie and he confirmed that AT&T blocks wifi usage even though the cell is unlocked and even though I have wifi. I turned on the phone w/o the SIM and voila, internet worked. So, from a physical standpoint it seems that:

with sim = no wifi
without sim = wifi

Any way to program the SIM so it doesn't enable blocking of wifi w/o paying $30 a month for data?
Offline  
Old 10-03-2009, 02:29 PM   #5 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Post Thanks: 2
Thanked 110 Times in 110 Posts
Default

nope
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 10-03-2009, 05:06 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Aristarcus's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yeah this sucks - I guess I'll have to return it. Really don't want to get locked into a contract.
Offline  
Old 10-05-2009, 12:33 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Maxis
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Cannot get the IP

Hi, I also new for this forum, and just bought bb 8520, is there any way to connect to wifi ?

I've tried to connect to AP with WEB encryption, but the message is could not get the IP even the password correct.
Offline  
Old 10-06-2009, 08:45 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Maxis
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi Guys, After ugrade to new OS, now I can connect to wifi, and get an IP from my AP smoothly, but when I open the bb browser the browser wont allow me to connect to Internet, is there any way to baypass this things ?

Looks sucks, since I stay in ASIA region, there is no such thing wifi service plan.
Offline  
Old 10-06-2009, 08:50 AM   #9 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Post Thanks: 2
Thanked 110 Times in 110 Posts
Default

make sure the browser is set to HOTSPOT BROWSER
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 10-06-2009, 03:07 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Maxis
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yep, its done, and I enable the data in network setting.
Offline  
Old 10-11-2009, 10:13 AM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
TallPaul86's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Falkirk, Scotland
Model: 9300
OS: 6.0.0.546
PIN: 27A2D112
Carrier: O2 UK
Posts: 180
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by qzplx View Post
Hi Guys, After ugrade to new OS, now I can connect to wifi, and get an IP from my AP smoothly, but when I open the bb browser the browser wont allow me to connect to Internet, is there any way to baypass this things ?

Looks sucks, since I stay in ASIA region, there is no such thing wifi service plan.
You're best bet is to either change the encyption on your BB Router (from WPA to WEP possibly) and/or once you are connected to your WiFi network go to Manage Connections, then Set Up Wi-Fi Network then you should have a 4th option saying Wi-Fi Hotspot Login.

That "should" tell your BB to use the Wi-Fi connection over the GSM connection for data etc
__________________
Had: 8700g, 9000, 8220, 9500, 8110, 9520, 8520, 8800, 9800, 9000 (again..)
Have: 9300 Curve (until the 9900 is released)
Offline  
Old 10-18-2009, 03:56 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Dallas
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Have you used opera?
Offline  
Old 10-18-2009, 11:21 PM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Maxis
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

bb browser is the best for me
Offline  
Old 10-19-2009, 03:30 PM   #14 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2008
Model: 8320
OS: 4.2.2.180
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 53
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by qzplx View Post
bb browser is the best for me
i want the bb browser, but tmobile just gives the web2go, which only gives me access if i purchas e a plan. i tried the hotspot thing, doesn't work.
Offline  
Old 10-21-2009, 10:31 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Globe
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i just got a curve 8520 and sad to say, but im starting to hate it! at first it was connecting to the internet using EDGE then by the end of the day i saw that it said gprs on top, which made my browsing much much slower. now i cant even log on to any website. what is wrong with the phone? could it be the phone or the server? my server's Globe since its the usual around here where I live.
Offline  
Old 02-27-2010, 08:52 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Fido
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by xtremex626 View Post
So, I recently bought an unlocked Blackberry Curve 8520 from Newegg. Before I put in the SIM, I tried out the WIFI feature and it worked awesome. When I put the SIM card in, that's when my WIFI stopped working. I have T-Mobile and whenever I use the browser it always transfers me to the Home Page, telling me I have to purchase the web2go plan. Currently for my old phone, I don't have any data plans except for unlimited texting. WIFI is supposed to be free no matter what from what I understand like if you are connecting to your own router from home. I don't understand why it doesn't work anymore once I insert my SIM card. Does any one here know how to fix this problem? Sorry, I am new to Blackberry and the forums itself. Any help would be greatly appreciated.
Probably you can try:
Manage Connections->Mobile Network Options->Connection Preference->Wi-Fi Only
Offline  
Old 05-07-2010, 03:22 AM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Etisalat
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 8520 Wifi problem

Being new to Blackberry,I had great expectations from the phone when I bought it.

The phone has been a partial dampener. While i like the compactness, quick boot up time, good sound quality and light weight of the 8520, I am rather disappointed with the modest battery life which is not more than 2 days with my modest usage of phone only ( No BES, no bluetooth & no Wifi).

What has really disappointed me is that I am unable to surf the net when connected on Wifi and only after taking the SIM card out as per the experience of some other users in this forum, it then seems to work.

Rather disappointing, any solution to this?
Offline  
Old 05-07-2010, 08:29 AM   #18 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,035
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

You need a BB data plan. That will fix your problems.

BBs are designed to work with BB data plans.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 05-07-2010, 12:16 PM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi I had just bought a blackberry the 8520 curve and when I plugged in the charger a battery with a thunder appears but nothing happened. Is there something wrong with my mobile?
Offline  
Old 07-21-2010, 02:55 PM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: student
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My english is not very good but i gonna try to tell my problem :

Usually I can just use wifi to play on internet. But suddely I wanted to go on youtube and other websites (I write the address correct) and it's not working! They say they cannot find the address! I tryed manu times till they say 'if this problen does continue, contact your network provider'

But what is network provider and what should I do ?!
Pleas help me soon as impossible Bcuz i don't know anything about wifi !
If it impossible can you send it to my email, that would be nice.
Thank you very much

mootje_95_cool_girl_38_zaa@hot...

Last edited by Momo_x : 07-21-2010 at 02:56 PM.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.