BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-26-2009, 01:57 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2006
Model: 8320
Carrier: TMO
Posts: 132
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Provisioning Wifi Profiles - HELP

Please Login to Remove!

When I try to setup my 8900 with the wireless network it says that my router supports wifi profiles, and it will provision it....and it then generates a PIN number and gives me 5 minutes to enter it on the router.

I have a LINKSYS WRT330N router....but I cannot figure out where to enter this number.

I am able to hit back in the BB menu and then connect via wifi otherwise...but I still cannot enter the number.

Can someone please explain to me, the purpose of this number, provisioning, and how I can go about getting this to work.

I appreciate your help in advance!
Offline  
Old 01-26-2009, 08:46 PM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Feb 2007
Location: Houston
Model: 8900
PIN: 24aa7bfa
Carrier: Tmobile
Posts: 325
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Bounce View Post
When I try to setup my 8900 with the wireless network it says that my router supports wifi profiles, and it will provision it....and it then generates a PIN number and gives me 5 minutes to enter it on the router.

I have a LINKSYS WRT330N router....but I cannot figure out where to enter this number.

I am able to hit back in the BB menu and then connect via wifi otherwise...but I still cannot enter the number.

Can someone please explain to me, the purpose of this number, provisioning, and how I can go about getting this to work.

I appreciate your help in advance!
Its in you wifi router admin setting menu......

http://192.168.1.1/ <<< try that anf then select wireless
Offline  
Old 01-26-2009, 11:49 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2006
Model: 8320
Carrier: TMO
Posts: 132
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tdawg00 View Post
Its in you wifi router admin setting menu......

http://192.168.1.1/ <<< try that anf then select wireless
I don't see anything, what am i supposed to be looking for?

A little bit more detailed information please
Offline  
Old 01-27-2009, 10:47 AM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2008
Location: London
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: Orange UK
Posts: 54
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Open the web browser on your computer that is linked to the router. In the address bar type in 192.168.1.1
A password pop up will appear, if you have set up a user name or password, use them, if not leave the user name blank and type admin in the password.

When the router admin page opens, click at the wirless on the top menu (next to the set up).
The option 2 is what you are after, enter the code generated by your BB in there and click register.
Offline  
Old 01-27-2009, 12:46 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2006
Model: 8320
Carrier: TMO
Posts: 132
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That is exactly what I mean....there is no where to ENTER the code, or register.

I got to the menu, and I got to the "wireless" tab, where I see the following tabs

Basic Wireless Settings, Wireless Security, Wireless Mac Filter, Advanced Wireless Settings, Wireless QoS

Which one would I find the right area under?

Does anyone have this same router that I do? It's the black Linksys Gaming Router WRT330N
Offline  
Old 01-27-2009, 02:12 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2008
Location: London
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: Orange UK
Posts: 54
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

when you click on the wirless tab, it is the page that you see, you do not have to click on any sub menu. On mine, it is showing the box. I have same router as you (in the UK).
Offline  
Old 02-19-2009, 08:55 PM   #7 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
strike2tamu's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Houston
Model: 8900
OS: 4.6.1
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 2,046
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I finally got my 8900 today, I cant get the profile to save after everything goes though on the computer and phone...has the button to save...I click it and it does nothing, any idea?
__________________
Whoop!
www.twitter.com/strike2tamu
Offline  
Old 02-20-2009, 09:39 PM   #8 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
strike2tamu's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Houston
Model: 8900
OS: 4.6.1
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 2,046
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

the book says there should be a yes option on this screen...I have none.
__________________
Whoop!
www.twitter.com/strike2tamu
Offline  
Old 02-20-2009, 11:05 PM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2009
Location: SoCal
Model: 9700
OS: 5.0.0.423
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 185
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just use the pre-shared key option in the wifi setup. Enter in your WEP or WPA password and it should all work.
__________________
Personal: T-Mobile USA Bold 9700 | 5.0.0.423
Work: ATT Wireless Bold 9000 | 4.6.0.304
Past: 8900, 8830, 8700c, 7100t, 7520, 7230, 7750, 6750
Offline  
Old 02-21-2009, 09:59 AM   #10 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
strike2tamu's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Houston
Model: 8900
OS: 4.6.1
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 2,046
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yea, I figured it out finally, you have to hit the back button on the phone when it asks for the provision, then it allows you to enter your router password and save.
__________________
Whoop!
www.twitter.com/strike2tamu
Offline  
Old 02-21-2009, 11:01 AM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2006
Model: 8900
Carrier: Tmobile
Posts: 183
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Silly question but what is a "wi-fi profile" and what does it mean to "provision" one? I've managed to connect the 8900 to the two networks in my house using the onscreen commands which really just required the WEP password - took about 5 seconds each. THE BB didn't generate any kind of PIN for me to enter into the router settings. Is this related to the "Push Button Set-up" I see in the BB options? Or is it just something about my router (BuffaloTech)? Or am I missing some kind of QoS setting? Thanks
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.