BlackBerry Forums Support Community

BlackBerry Forums Support Community (http://www.blackberryforums.com/)
-   General 8900 Series Discussion - Javelin (http://www.blackberryforums.com/general-8900-series-discussion-javelin/)
-   -   HELP!....trying to update OS and its stuck (http://www.blackberryforums.com/general-8900-series-discussion-javelin/173935-help-trying-update-os-its-stuck.html)

CableGuy711 02-02-2009 11:50 PM

HELP!....trying to update OS and its stuck
 
its been on "uploading ram image" for about 15+ mins now.....

what can i do?

ive updated my pearl and curve previously with no problems.....but now this....

rifleman 02-02-2009 11:52 PM

You have an 8900? Did you do a wipe?

I suggest that you redo the wipe and use loader.exe from the c:\program files\Research in Motion\Apploader

This momentarily happened to me and then I repeated the process carefully after the wipe. Are you using DM 4.6 or 4.7 ?

CableGuy711 02-02-2009 11:56 PM

yes its an 8900..i need to update my profile i just got it today =)

using DM 4.7

i used loader...i used loader to wipe and reinstall the new os....
if i pull it off now will i be able to use JL to wipe it ?

rifleman 02-03-2009 12:13 AM

I would use JL AFTER you have backed it up. Then reload the OS.

If you have Vista, there are some issues with DM 4.7 . Seems that 4.7 and XP work very well. Either case, when my device got stuck, I disconnected it just for kicks and giggles then re-connected it. It seemed to pick-up where it left off. Mind you, I used loader.exe and not DM App installer.

CableGuy711 02-03-2009 12:19 AM

Thank you for your reply. I'm just worried about bricking my new phone that I haven't even used yet. I will try to disco it and reconnect it and see what happens.

rifleman 02-03-2009 12:20 AM

Mind you, this happened to me as well and I just retraced my steps and did everything VERY slowly. I am pretty sure, we'll get past this.

CableGuy711 02-03-2009 12:16 PM

Rifleman - Thank you for replying so quickly last night.

I pulled the phone off and then wiped it with JL. Turns out I had a bad install of either the DM or the OS on the laptop. So I uninstalled both and reinstalled them and it worked perfectly after that.

YMark 02-03-2009 01:28 PM

CableGuy, you reinstalled the OS on your laptop? Pretty drastic.

I keep reading that some people wipe the OS first, and some don't. Some use JL and some use Crackmem. I've update the OS on my Pearl many times without issue, but haven't done my 8900. Is upgrading the 8900 OS that much different?


All times are GMT -5. The time now is 06:40 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.12
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.