BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-15-2009, 07:25 AM   #1 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default OS: 8900 4.6.1.241/4.6.1.152 (Multilanguage)

Please Login to Remove!

Software For BlackBerry® Curve (TM) 8900 smartphone
From Mobily, this will load to any carrier's 8900 model.

BlackBerry Handheld Software v4.6.1.241 (Multilanguage)

Package Version: 4.6.1.241
Consisting of:

* Applications: 4.6.1.152
* Software Platform: 4.2.0.91
* File name: 8900M_PBr4.6.1_rel241_PL4.2.0.91_A4.6.1.152_Mobily .exe
* File size: 123.06MB

Download the OS here:
https://www.blackberry.com/Downloads...9A7B9BFE74D58B

Instructions for installing either version on ANY carrier's 8900:

1. Download the above OS file to the PC then install it to the PC by running (double clicking) the file you downloaded.
2. Go to c:\program files\common files\research in motion\apploader and delete the file named "vendor.xml."
3. Plug in BB and double click on "Loader.exe." It's located in the same place as the above vendor.xml file.

The process takes about 45 minutes to an hour depending on how much data you have to backup and restore during the process. Once it's done loading the new OS it will reboot (it may do this twice during the entire process.) You will see a white screen with an hourglass for up to 20 minutes at a time while the DM says "waiting for initialization."
If, for some reason, you end up with a white screen with small icons and the number 507, simply connect to the PC again and run Loader.exe again and it should load the OS to the device.

For the previous OS:
http://www.blackberryforums.com/gene...ilanguage.html

Thanks, Bolin.
Offline  
Old 02-15-2009, 07:34 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Dec 2005
Location: Pattaya,Thailand
Model: 9900
Carrier: T-mobile,AIS,Globe
Posts: 147
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks very much Captn'......
Offline  
Old 02-15-2009, 09:36 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2008
Location: Los Angeles, CA
Model: 8900
OS: 4.6.1.206
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 63
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i was about to download beta version but now i can download official version of 152.
thank you....
Offline  
Old 02-15-2009, 10:55 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks !!!
Offline  
Old 02-15-2009, 11:20 AM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
TheBigNewt's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Prescott, AZ
Model: 8900
OS: 5.0.0.411
Carrier: Tmobile
Posts: 1,641
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Anyone have any idea what this can do for the 8900 (besides the usual "bug fixes" and "battery life"? I'm not interested in those, they're fine for me)?
__________________
BB 8900 Tmobile, Moto Droid Verizon
Offline  
Old 02-15-2009, 12:00 PM   #6 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
TXLady's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: San Antonio, TX
Model: 9650
Carrier: Sprint
Posts: 1,067
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So glad I didn't get around to loading 133 yesterday. Downloading now.
Offline  
Old 02-15-2009, 12:00 PM   #7 (permalink)
CrackBerry Addict
 
coldconfession13's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: san antonio,tx
Model: 9550
OS: 5.0.0.230
PIN: 30fd8208
Carrier: Verizon
Posts: 904
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

Well here is a bug I noticed using beta now official. I stream my bluetooth to my radio in my car using ford sync. Had engine running then turned off my vehicle so radio stays on so music still plays well turned back on so radio has to reconnect like usual but this made the blackberry reboot. I've never had to do this before but I was in drive thru so trying to save gas and that's when I noticed this glitch not sure if this is in previous os or just this one
__________________
http://www.horizonwirelessonline.com
Unlock codes, Parts, Repair just tell them Albert sent ya

http://www.blackberryfaq.com

Last edited by coldconfession13 : 02-15-2009 at 12:05 PM.
Offline  
Old 02-15-2009, 12:52 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8900
OS: 5.0.0.411
Carrier: Orange UK
Posts: 133
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Strangely that erased a lot of my 3rd party settings. Twitterberry, Google mail, Google Mobile App, Google Maps, Facebook, and Flickr all needed to have their settings re-entered and occasionally licences re-agreed too. Google-chat and Opera didn't seem to.
Offline  
Old 02-15-2009, 12:54 PM   #9 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
rifleman's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Los Angeles
Model: 9780
OS: 6.0.0.283
Carrier: T-Mobile
Posts: 210
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Downloading now. We'll see if this fixes the battery life issue...
Offline  
Old 02-15-2009, 01:03 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-MOBILE
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

please post new fixes and updates ! also new bugs!
Offline  
Old 02-15-2009, 01:59 PM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2005
Model: 8900
OS: 4.6.1.133
PIN: up
Carrier: T-Mob
Posts: 101
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

does anyone still get errors trying to play youtube videos with this version? i remember the beta had issues with youtube..
Offline  
Old 02-15-2009, 03:44 PM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8900
OS: 5.0.0.411
Carrier: Orange UK
Posts: 133
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by word2218 View Post
does anyone still get errors trying to play youtube videos with this version? i remember the beta had issues with youtube..
I've tried a couple, and get "Error Playing."
Offline  
Old 02-15-2009, 06:01 PM   #13 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2009
Model: 9XXX
OS: 5.0.0.XXX
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 180
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bluejacket View Post
I've tried a couple, and get "Error Playing."
Use the .114 (I believe it is) radio in the .152 OS, youtube will work.
Offline  
Old 02-15-2009, 06:21 PM   #14 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Sep 2006
Location: Hawaii
Model: 8900
OS: 4.6.1.231
Carrier: T-Mobile
Posts: 417
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

whats new in this version?!
__________________
Current Device
Blackberry 8900 Javelin
Previous Devices
Blackberry 8300 Curve (2 Faithful Years)
Blackberry 8100 Pearl (My 1st Love)
Offline  
Old 02-15-2009, 06:38 PM   #15 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Dec 2007
Location: Charlotte NC
Model: 8900
OS: 5.0.0.592
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 117
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ive had this build for about 2 weeks now. Its awesome it really fixed the battery life. Either that or my battery finally got broken in. My BB is quicker and less clocking than the original OS that came with my phone I had .133 also but I like this build better.
Offline  
Old 02-15-2009, 08:14 PM   #16 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
iLawCDN's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Mississauga, ON
Model: 8310
OS: 4.5.0.81
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 98
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Does anyone else have the small glitch that says
"Installing BB_HANDHELD_JAVASERIES_PRODUCTNAME"?
__________________
iLawCDN
Current: White iPhone 3GS, Curve 8310
Previous: 8900, iPhone 3G, 8300, 7290
Offline  
Old 02-15-2009, 11:05 PM   #17 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
TXLady's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: San Antonio, TX
Model: 9650
Carrier: Sprint
Posts: 1,067
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That was probably the most painless upgrade I've performed. Only 15 minutes total.
Offline  
Old 02-15-2009, 11:38 PM   #18 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2009
Location: SoCal
Model: 9700
OS: 5.0.0.423
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 185
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by koolaidWTF View Post
Use the .114 (I believe it is) radio in the .152 OS, youtube will work.
Have you actually tried this or are you just guessing?
__________________
Personal: T-Mobile USA Bold 9700 | 5.0.0.423
Work: ATT Wireless Bold 9000 | 4.6.0.304
Past: 8900, 8830, 8700c, 7100t, 7520, 7230, 7750, 6750
Offline  
Old 02-16-2009, 06:38 AM   #19 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2008
Location: Athens
Model: Z10
PIN: N/A
Carrier: Vodafone (Greece)
Posts: 87
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

no issue at all during the upgrade process....
Offline  
Old 02-16-2009, 09:46 AM   #20 (permalink)
CrackBerry Addict
 
coldconfession13's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: san antonio,tx
Model: 9550
OS: 5.0.0.230
PIN: 30fd8208
Carrier: Verizon
Posts: 904
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm downgrading to .144 the radio is kinda funky on this build
__________________
http://www.horizonwirelessonline.com
Unlock codes, Parts, Repair just tell them Albert sent ya

http://www.blackberryfaq.com
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.