BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-15-2009, 06:50 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: VODAFONE
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question How do i know if WIFI is working

Please Login to Remove!

HELP!!!

I have setup my wifi and entered in my Encryption key and setup wifi on mt Blackberry curve 8900 however i cannot tell if the WIFI is working or not whenever i surf the browser the arrow is always white ..... Somone had told me that changes colour when you are connected using WIFI ? is this true?

I have gone into advanced options and set the browser to Hotspot as i read this on another thread .... am i doing something wrong or what else should i be doing?

Harry
__________________
What stupid says is What stupid Does!
Offline  
Old 03-15-2009, 08:07 AM   #2 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

On your homescreen you will notice the WiFi symbol is bright white, not gray.
Offline  
Old 03-15-2009, 08:28 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
darkdragoon's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Hong Kong SAR
Model: 9000
OS: 5.0.0.464
PIN: 2562425C
Carrier: SmarTone-Vodafone
Posts: 198
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (Bold 9000)

Goto option>status you will see the ip address.
__________________
|)ark|)ragooN
BB experience from 5820 > 7730 > 7290 > 8707v > 8800 > 9000
Offline  
Old 03-15-2009, 09:12 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: VODAFONE
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Still not working

I have looked at the sign however its grey in colour and i do get an IP address in status whenever i browse the top right hand corner has GPRS in bold White and the arrow going back and forth is White in colour ?

It seems like the browsing is being done over the service provider network.

Harry
__________________
What stupid says is What stupid Does!
Offline  
Old 03-15-2009, 10:35 AM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 31
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

The arrow is right.. But it should say WiFi and not EDGE or GPRS..

Try a reboot (alt + right shift + del) or battery pull.
GPRS isn't even data capable Afaik

Last edited by lhsonic : 03-15-2009 at 10:36 AM.
Offline  
Old 03-15-2009, 10:56 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: VODAFONE
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Still not working

ok guys ... heres the low down

I have now checked the following

My wifi profile is showing full signal however it has a circle with a white horizontal line in it.

WIFI selection mode is on Automatic

Default browser is set to Hotspot Browser

On Manage Connections I have a Green tick on Mobile network however a horizontal white line next to WIFI and Bluetooth.

I have done the master reset and then tried browsing again however it still shows GPRS in White with a arrow for send and receive beside it.

Regards

Harry
__________________
What stupid says is What stupid Does!
Offline  
Old 03-15-2009, 11:17 AM   #7 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Wirelessly posted (9530; .135 MF231)

You are still not connected to WiFi. Try making the selection to you WiFi manually.
Offline  
Old 03-15-2009, 11:38 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: VODAFONE
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

still the same

once selected manually im getting the same the green beacon comes up showing that it has a WIFI signal however still a white horizontal line beside it.

done the ping on a self selection and that comes back successful and then the horizontal line turned into a green tick now it says wifi while surfing the browser


Cheers

harry
__________________
What stupid says is What stupid Does!
Offline  
Old 03-15-2009, 12:11 PM   #9 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
fiffer's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: fremont
Model: 8800
Carrier: Cingular
Posts: 297
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Have you tried using it on other wifi hotspots?
__________________
Using a BlackBerry 8800 with http://www.TheMessagecenter.com as my BES.
Offline  
Old 03-15-2009, 01:59 PM   #10 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
TheBigNewt's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Prescott, AZ
Model: 8900
OS: 5.0.0.411
Carrier: Tmobile
Posts: 1,641
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by VAGADIA View Post
still the same

once selected manually im getting the same the green beacon comes up showing that it has a WIFI signal however still a white horizontal line beside it.

done the ping on a self selection and that comes back successful and then the horizontal line turned into a green tick now it says wifi while surfing the browser


Cheers

harry
Sounds like that fixed it.
__________________
BB 8900 Tmobile, Moto Droid Verizon
Offline  
Old 03-19-2009, 10:48 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8900
PIN: 24A5AF44
Carrier: Rogers
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Same problem

I am having a similar problem with WiFi.

I have an IP address showing when I check the status but still have a grey wifi logo.

I Tried pinging from my computer and got 100% loss.

I can tell that the traffic is going over my cellular network rather than my wifi because I can hear the signal when the BB is placed near my computer speakers. (that's always fun)

What info can I give to try and get som help with this?

Thanks,

Mike
Offline  
Old 03-20-2009, 07:05 PM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Smacca's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Model: Q10
PIN: N/A
Carrier: O2 Ireland
Posts: 75
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry to ask what I'm sure is a dumb question, but I've been having identical problems: How do I do a "ping on a self selection"?
Offline  
Old 03-20-2009, 09:39 PM   #13 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
raja_3012's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Irving, TX
Model: iPhn4
OS: iOS 4.3.2
Carrier: AT&T
Posts: 1,137
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Smacca View Post
Sorry to ask what I'm sure is a dumb question, but I've been having identical problems: How do I do a "ping on a self selection"?
Connect to the Wifi network first

Options > Wi-Fi Connections > select the connected network > Hit the menu key > Wi-Fi tools > Ping > Ping Type > Self

You can type in your computer's IP here.
__________________
Regards|Raja
BlackBerry FAQ

Nokia 2100 > Nokia 6100 > Samsung t319 > Nokia 5300 > Blackberry 8320 > Blackberry 8900 > iPhone 3GS > iPhone 4
Offline  
Old 03-21-2009, 01:22 AM   #14 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2007
Model: 8900
OS: 199
Carrier: Cingular
Posts: 54
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The white dash means you are NOT connected. IF you go to diagnostic on that network (and go to advance), then you will likely see that there is a red cross connected to the blackberry infrastructure. I personally don't know much about what that means, but when I change my router WPA from AES to TKIP, it started to work. Maybe you can give that a try as well.
BTW, the white dash means you are connected to the router, so all then pings/DNS lookup will still work.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.