BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-16-2009, 10:33 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: vodafone uk
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default email issue

Please Login to Remove!

Hi all,

When I try to send email from my BB8900 in Chinese, the receiver can only get the email with a content of "?????". I have installed eastern asian language package and I can read and write in Chinese on my BB, as well as send SMS in Chinese. This issue just happens on sending email.

Any tips for that?

Thanks a lot.
Offline  
Old 03-16-2009, 11:07 AM   #2 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
l0ki's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Model: 9900
Carrier: -
Posts: 45
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

seems that either the receiving device cannot display chinese characters ... or - if your sms are displayed correctly on the same device - the receiving mailserver does not support that particular charset
Offline  
Old 03-16-2009, 11:41 AM   #3 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
raja_3012's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Irving, TX
Model: iPhn4
OS: iOS 4.3.2
Carrier: AT&T
Posts: 1,137
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

"llo02" .. are you positive that Chinese language is installed on the recipient device? It seems that it is not installed on the other device.

Now, even after installing it, if the issue remains, then I guess the recipient carrier needs to be contacted for enabling the appropriate encoding format.
__________________
Regards|Raja
BlackBerry FAQ

Nokia 2100 > Nokia 6100 > Samsung t319 > Nokia 5300 > Blackberry 8320 > Blackberry 8900 > iPhone 3GS > iPhone 4
Offline  
Old 03-16-2009, 04:21 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: vodafone uk
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by raja_3012 View Post
"llo02" .. are you positive that Chinese language is installed on the recipient device? It seems that it is not installed on the other device.

Now, even after installing it, if the issue remains, then I guess the recipient carrier needs to be contacted for enabling the appropriate encoding format.
I sent myself an email by BB and receive it on PC, which installs Chinese language package properly. However, it shows "?????" only. And I also tried to send it by BB and receive it using my BB too. It still shows "?????". It still SMS is recevie by another cell phone with chinese environment. And it shows properly what I have sent.

:(
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.