BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-29-2009, 01:47 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Unable to resend SMS messages?

Please Login to Remove!

I'm not sure when it started, but I used to be able to resend SMS messages if the recipient didn't get it for whatever reason. Anyone know what happened to that menu option and whether it's a setting I can change? I'm usually pretty good at figuring these things out but I'm at a loss with this.
Offline  
Old 03-29-2009, 01:50 PM   #2 (permalink)
New Member
 
jsconyers's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: In a van down by the river.
Model: NOTE2
OS: 4.1
PIN: <- Where do I find this?
Carrier: Sprint
Posts: 15,071
Post Thanks: 139
Thanked 140 Times in 121 Posts
Default

Are you opening the message and pressing the menu key? Or are you in the list of messages?

I don't think it should matter. I would start by removing the battery for 30 seconds (while the device is powered on) and then trying again.
__________________
The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.
When you take things for granted, the things you are granted, get taken.
Even a mosquito doesn't get a pat on the back until it starts to work.
Too many people miss the silver lining because they're expecting gold.
[BES 5.0.3 / GroupWise 2012 HP2]
Offline  
Old 03-29-2009, 01:57 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2009
Location: Edmonton
Model: 9800
OS: 6.0.0.246
PIN: N/A
Carrier: ROGERS
Posts: 42
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jhanson2 View Post
I'm not sure when it started, but I used to be able to resend SMS messages if the recipient didn't get it for whatever reason. Anyone know what happened to that menu option and whether it's a setting I can change? I'm usually pretty good at figuring these things out but I'm at a loss with this.
Same thing happens with mine. I think with the new OS they disabled that feature for whatever reason, the only work around now is to "forward" the message to the same contact.
Offline  
Old 03-29-2009, 02:00 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jsconyers View Post
Are you opening the message and pressing the menu key? Or are you in the list of messages?

I don't think it should matter. I would start by removing the battery for 30 seconds (while the device is powered on) and then trying again.
I'm all too familiar with the default battery-pull option, but I have to agree with Deep88 that I think they disabled that option and now only allow you to forward the message. In areas where there is spotty coverage, I used to have to resend messages a couple times a week. Just wondering if this was an intended "feature" of the new OS.
Offline  
Old 03-29-2009, 03:47 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 31
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

Odd, but that feature has always worked for me and I'm on 199 previously 168 and lower. Before you could resend at any time but now, you can only resend within either the first 2 seconds or anytime if the message fails to send (red x)
Offline  
Old 03-29-2009, 06:33 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2009
Location: Edmonton
Model: 9800
OS: 6.0.0.246
PIN: N/A
Carrier: ROGERS
Posts: 42
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lhsonic View Post
Wirelessly posted

Odd, but that feature has always worked for me and I'm on 199 previously 168 and lower. Before you could resend at any time but now, you can only resend within either the first 2 seconds or anytime if the message fails to send (red x)
Where did you get OS .199? I am assuming it is a beta release?
Offline  
Old 06-04-2009, 04:54 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Maxis
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Try to power up the phone, without sim card, then restart it again and this time start it normally with sim card..
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.