BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-16-2009, 12:48 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: Bmobile
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Network/Unlock problem

Please Login to Remove!

Okay so I got a BRAND NEW 8900 from ebay. It was suppose to be unlocked but when i popped in my Digicel sim and boot up it gives me an error message for the sim, along with that at the top it says " Insert Sim Card" so my first instinct was to get an unlock code for it.

Okay here is where the problem comes, when i go to the sim option and I type MEPD that works and i get the customization screen but when i try MEP2 nothing works. No the confusing thing is, the network part says disabled which when i checked this forum means its unlocked.

I tried my a tmobile sim and the phone works just wont work with any other sim. Can you guys recommend anything? Is there another way I can insert the code or another prompt other than MEP2?

Please help me.
Offline  
Old 04-16-2009, 11:33 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2009
Location: SoCal
Model: 9700
OS: 5.0.0.423
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 185
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

problem with the sim card itslef maybe???????
__________________
Personal: T-Mobile USA Bold 9700 | 5.0.0.423
Work: ATT Wireless Bold 9000 | 4.6.0.304
Past: 8900, 8830, 8700c, 7100t, 7520, 7230, 7750, 6750
Offline  
Old 04-16-2009, 12:01 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: Bmobile
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

nope I tried like 4 different sims. The phone only seems to work with a tmobile sim (the network it belongs to). To besides the otehr sims are working in my other phones.
Offline  
Old 04-16-2009, 12:51 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
unclefester's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Phoenix, AZ
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 125
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Most of the time when companies say the phone is unlocked, they mean it is unlocked to T-Mobile and ATT. Im pretty sure you have to use a different code for Digicel or other service providers
__________________
8520(black), 8320(sunset), 8310(red), 8100(black), 8220(black)
Offline  
Old 04-16-2009, 01:29 PM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
TXLady's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: San Antonio, TX
Model: 9650
Carrier: Sprint
Posts: 1,067
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by unclefester View Post
Most of the time when companies say the phone is unlocked, they mean it is unlocked to T-Mobile and ATT. Im pretty sure you have to use a different code for Digicel or other service providers
No. If a phone is unlocked, it will work with a SIM from any GSM provider as long as it has the proper frequencies. It's either locked to a single provider or it's unlocked.

OP, it sounds like your phone is NOT unlocked and you need to contact your seller and file a complaint with ebay if the seller does not make it right.
Offline  
Old 04-17-2009, 12:15 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: Bmobile
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Okay I tried a Verizon Sim and it seems to work and the tmobile one worked so what can be the problem? Tried both sims from the companies here (LIME and Digicel) and they dont work (Invalid Sim) when I try to search for a service with the local sims I get " Scan for networks failed. Please try again later". I think this may have something to do with the settings or something? Any suggestions?

Also let me add the frequences have to be right because me and a few buddies and customers have the 8900 unlocked and they work perfect. Could the phone be defective?

Last edited by sgtflex : 04-17-2009 at 12:16 AM.
Offline  
Old 05-26-2009, 03:21 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: TIM
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Hi

Hi guys, i have the same problem here with my BB 8900.
What is the problem, software (locked) or hardware?
Has anyone found somthing on this?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.