BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-24-2009, 06:56 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Wi-Fi - White Dash?

Please Login to Remove!

I am connected to my wireless network at home, but next to it, I see the white dash. Does that mean that I'm using AT&T's internet right now? I don't have the data service plan, and I do NOT want to be charged. There is a green check mark next to Mobile Network, and I'm guessing that always needs to be on?

How do I know when I'm using my Wi-Fi and not AT&T's internet?

These are some of my current settings:
Data Services: On
Browser: Hotspot Browser
Offline  
Old 05-24-2009, 07:32 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
kirrinjones's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Jamaica
Model: 9000
OS: 5.0.0.610
PIN: 208E7C41
Carrier: LIME, Jamaica
Posts: 1,533
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

You have to have a green checkmark instead of the dash. Also your wifi icon should be lit up.
__________________
-----------------------------------------------------
Website - http://kirrinjones.wordpress.com
Twitter - http://www.twitter.com/kirrinjones
Offline  
Old 05-24-2009, 10:52 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ugh, what should I change with my settings?
Offline  
Old 05-24-2009, 10:57 PM   #4 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
BCollins521's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: OH
Model: 9700
PIN: Ask...
Carrier: T-Mobile
Posts: 2,033
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Does your wifi network have a password?
__________________
-Brian

Get My Themes Here! | [email address] | Twitter
Offline  
Old 05-24-2009, 10:05 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, it does! I entered it earlier when I was connecting.
Offline  
Old 05-24-2009, 10:54 PM   #6 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
BCollins521's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: OH
Model: 9700
PIN: Ask...
Carrier: T-Mobile
Posts: 2,033
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok, so where the network is does it show "ATT - (network name)" on the homescreen?
__________________
-Brian

Get My Themes Here! | [email address] | Twitter
Offline  
Old 05-24-2009, 11:16 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, it does.
Offline  
Old 05-25-2009, 04:38 PM   #8 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
wjereb's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: NJ
Model: 9800
OS: 6.0.0.526
PIN: N/A
Carrier: AT&T - BES
Posts: 336
Post Thanks: 7
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

I noticed that after my 8900 connects to my network, it takes a few minutes until I get the green checkmark. Until you get that green checkmark and the WiFi icons lights up you are still using the mobile network.

Bill J
Offline  
Old 05-25-2009, 05:01 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Do you have a BlackBerry data plan? I'm with AT&T, and in the store I was told that I don't need it, but online tech support told me that it is indeed required to use Wi-Fi. That makes no sense to me. I think that's why I'm having all of this trouble.

I love the BlackBerry, but it's been frustrating so far. I know that most places I'll be I'll have free Wi-Fi access, and I don't want to spend $30 a month. Sounds like I'm going to have to let it go.

Is the plan required for T-mobile BlackBerry users who want to use Wi-Fi?

Last edited by Ramazing : 05-25-2009 at 05:04 PM.
Offline  
Old 05-25-2009, 06:45 PM   #10 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
wawasteele's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Model: 8900
OS: 4.6.1.206
Carrier: T-Mobile US
Posts: 241
Post Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Have you done the basics? Pulled the battery on your BB while it's powered on, wait at least 30 seconds, then replace? And rebooted the router? It took 2 times of resetting my router before I had wifi access on my BB at home.

You should also check at other wifi spots. That might help to tell you if it's your router, if you can connect in other places.

Also, do search of these forums. There has been a lot of discussion about wifi problems.
__________________
Wanda
Pictures of some of my quilts: http://community.webshots.com/user/wjpetersen
Offline  
Old 05-25-2009, 09:33 PM   #11 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
BCollins521's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: OH
Model: 9700
PIN: Ask...
Carrier: T-Mobile
Posts: 2,033
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The BB Data isn't required to use WiFi...BUT you won't be able to get your emails on your device through the native email client, blackberry messenger, and many of the third party applications...those all require the BB Data to be on your account
__________________
-Brian

Get My Themes Here! | [email address] | Twitter
Offline  
Old 05-26-2009, 06:23 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I went back to the store and was able to connect to a random unsecured network, and it still gave me white dash!

I have not done either of those things, but I'll definitely give them a try! Thanks!

Oh, I see. Would it let me youtube using just WiFi without the data plan?
Offline  
Old 05-26-2009, 06:47 PM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

For those of you with AT&T who use Wi-Fi, what are your settings? I just tried the above suggestions, and they didn't help me.
Offline  
Old 05-27-2009, 05:22 AM   #14 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: att
Posts: 21
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i change this
go to browser
hit Menu
hit options
hit Browser Config
Change "Browser" to Hotspot
hit menu and save options
got back to options
hit general Prop
change "browser" to hotspot
hit menu and save
your done should work now
__________________
Currently Using:
Curve 8900
Own:
iPhone 3G 16GB White - Bold 9000 - Storm 9530 - Curve 8320
All on AT&T and Unlocked
Offline  
Old 05-28-2009, 12:56 PM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've done that, but I know why it's not working now. I've contacted AT&T a few times, and they have told me that I do need the data plan to use the Wi-Fi. The guy in the store said it's not needed though. This has been so frustrating!
Offline  
Old 06-03-2009, 01:17 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Tmobile
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default wifi

Quote:
Originally Posted by kirrinjones View Post
Wirelessly posted

You have to have a green checkmark instead of the dash. Also your wifi icon should be lit up.
Do you have wifi or a data plan on your phone
Offline  
Old 06-03-2009, 01:18 PM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Tmobile
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Do you have wifi or a data plan on your phone
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.