BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-07-2009, 10:03 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
simulator's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: DC
Model: 8900
OS: 4.6.1.231
Carrier: AT&T
Posts: 120
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Profile reset issue?

Please Login to Remove!

I've found several times that I've had profiles reset to default despite having properly changed them (and had them working for weeks). Has any one else experienced this? Running 4.6.1.231 - ATT build.
Offline  
Old 06-15-2009, 11:47 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2007
Location: Seattle
Model: 800
PIN: 24ADAD9B
Carrier: T-mobile
Posts: 154
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

nah, have not had that happen, never heard of on any bb either. sorry to hear that, that definitely blows big time.

do a back through BBDM, reload the OS or wipe the OS and just reload the profile setting through backup and restore. DO NOT restore the whole thing, if some setting is corrupt during the previous OS, even if you reload the entire OS or upgrade OS, once you restore the whole thing, the new OS will be corrupted as well.
Offline  
Old 06-15-2009, 01:42 PM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
wjereb's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: NJ
Model: 9800
OS: 6.0.0.526
PIN: N/A
Carrier: AT&T - BES
Posts: 336
Post Thanks: 7
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

On my new 8900 I have had my custom profile disappear and had to recreate it from scratch. I thought maybe I had somehow deleted it inadvertently. Maybe not if others have had profile problems?

Bill J
Offline  
Old 06-15-2009, 01:46 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2007
Location: Seattle
Model: 800
PIN: 24ADAD9B
Carrier: T-mobile
Posts: 154
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

man... that is pretty frustrating, given bb profile setting is beyond complicated and lengthy. although on the storm, there is not nearly as much setting at all compare to any other OS.
Offline  
Old 06-15-2009, 02:14 PM   #5 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,733
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Wirelessly posted (8820)

I'm on my third blackberry and probably close to 3 times that many OS rev's, if not more. I've only had one profiles issue (though not the issue here) and it had to do with a third-party app (I bet many know what I'm talking about). Anyway, I suspect an application that uses profiles is the culprit. Not a clue how or why. But I'd be curious what the OP finds if he were to look at what he has and to some experimental removals to see what happens.
__________________
- Ira

Last edited by aiharkness : 06-15-2009 at 02:16 PM.
Offline  
Old 06-29-2009, 02:59 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2007
Location: North Carolina
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am having this same issue as well, and I have just about come to the conclusion that it is an application or several apps that caused this to happen. The two times it has happened to me were immediately after installing 2 sep. apps that used the profile settings.

I would like to test out my theory, but the darn thing is so time consuming to go in and set each profile like I want it. This time at least I am going to write down what the settings and tones were to make it easier next time.
__________________
Follow our Twitter Prayer Chain @Ask4Prayer
Offline  
Old 07-31-2009, 12:21 AM   #7 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Oct 2004
Location: LaBrea tarpits, Los Angeles
Model: 9812
PIN: 6.02214179E23
Carrier: TMO US
Posts: 300
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think the WSJ Blackberry app did it to me...
Offline  
Old 07-31-2009, 07:27 AM   #8 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,733
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Wirelessly posted (8820)

The wsj reader is the app I was referring to in my post above.

My experience was that initially the app messed up the profiles database in a way that caused backup to fail on the profiles database. After the app was fixed, all was well, except profiles would somehow get reset to default when you deleted the app.

That was my experience. And it has been a long time since I used the wsj reader and maybe that problem with resetting profiles upon deleting the app has been fixed.
I know it's a time consuming matter to trouble shoot. But focusing on third party app's is the right idea.
__________________
- Ira
Offline  
Old 08-04-2009, 01:52 PM   #9 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Oct 2004
Location: LaBrea tarpits, Los Angeles
Model: 9812
PIN: 6.02214179E23
Carrier: TMO US
Posts: 300
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That describes my experience.

1. I set up the WSJ app, but accidentally enabled the Asian version, which is not what I wanted. I couldn't figure out how to reconfigure it, so....

2. I deleted the WSJ app, then re-installed it.

3. Then I noticed my Profile info had disappeared.

PS: Since I doubt that the WSJ BB app programmers troll this site, we ought to tell them.

Last edited by phrider : 08-04-2009 at 01:53 PM.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.