BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-20-2009, 05:06 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2007
Model: 9700
OS: 5.0.0.714
PIN: N/A
Carrier: t-mobile
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Same problem on 2nd 8900!!

Please Login to Remove!

I'm currently waiting for my 3rd t-mobile 8900. My last two have both been returned for the same problem. While talking on the phone the sound would begin to intermitently cut out about twice a second with a loud click. It was like someone was had a switch and was shutting the speaker on and off just to annoy me. Both times this happened I contacted T-Mobile Blackberry support and they had me do the following both times: Pull battery - check, try Sim card in another phone (worked fine)- check, wipe phone - check. Nothing worked. I suspect it's a software issue but T-Mobile says a wipe would fix a software problem so it must be a hardware problem so "have another phone and sorry for the inconveinience". I'm going to be more careful with what Apps I put on the phone. Except I MUST have Slacker, Slingbox, Podtrapper. Has anyone else had this problem.
Offline  
Old 06-20-2009, 05:15 PM   #2 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: iPh6
Carrier: AT&T
Posts: 27,822
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

Well, you've eliminated hardware, as this is now three.
Offline  
Old 06-20-2009, 06:09 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2007
Model: 9700
OS: 5.0.0.714
PIN: N/A
Carrier: t-mobile
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I haven't received the third one yet to "break it in" but I agree. It seems like a pretty unusual problem to happen to the same person on two different units. Guess I should be glad the TMO rep gave up and just decided to send a replacement. I did a backup of the first phone and restored the backup files to it's replacement. I wont do that on the coming replacement in case the software glitch is somewhere in a restored file.
Offline  
Old 06-20-2009, 06:11 PM   #4 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: iPh6
Carrier: AT&T
Posts: 27,822
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

I'd also suggest loading apps one at a time; if the problem doesn't occur, add the next one.
Offline  
Old 06-20-2009, 06:12 PM   #5 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,686
Post Thanks: 4
Thanked 100 Times in 72 Posts
Default

Have you ruled out the battery? I've seen some strange battery issues lately on the 8320 Curve and the Bold.
Offline  
Old 06-21-2009, 08:30 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2007
Model: 9700
OS: 5.0.0.714
PIN: N/A
Carrier: t-mobile
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've tried two different batteries without any change. As for loading Apps one at a time, it's worth a try but the problem started almost a month after I loaded any new apps. Between the the phone problems and a 3 month ongoing issue with auto pay problems, I may be heading to Verizon after this contract. Paying extra for a one year contract may be a godsend
Offline  
Old 06-21-2009, 09:43 PM   #7 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,036
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

Could it also be a carrier/tower issue? Do you have a strong signal? T-Mo service in fringe areas isn't the best. plus their network isn't as large as the other US carriers.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.