BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-30-2009, 06:08 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Exchange BES sync issues with 8900

Please Login to Remove!

We are a hosting company and one of our clients has been experiencing synchronization issues with his blackberry for a few months. All emails are being received on the blackberry. The problem is the actions he does when he is in the office working in Outlook on his desktop doesn’t always synchronize with his blackberry. At the end of the day when he starts working from the blackberry he notices that a lot of emails that he’s filed from Outlook or are marked as read in the Outlook inbox are still in the inbox on the blackberry or marked as unread on the blackberry.

Everything he does from the blackberry does synchronize with Outlook.

Environment:
*Blackberry Enterprise 4.1.6.7
*Exchange Server 2003 SP2
*Outlook 2007 SP2 (On Windows Vista SP2)
*Blackberry 8900 v4.6.1.250 (Platform 4.2.0.113) File Free: 71399448 bytes
*Mailbox size is currently 5.331GB

Problem description:
- Read messages in Outlook are not 100% synchronizing with blackberry (still marked as unread on blackberry)
- occasional duplicate email received on the blackberry but not in Outlook (when tracking the message on the Exchange server the message was sent once)
- When messages are filed to online folders in Outlook they are still in the blackberry inbox even though hide filed messages is set to Yes on the blackberry

Troubleshoot steps taken:
- created a new Outlook profile
- Tried Outlook on a brand new laptop with up to date patches on OS and Outlook
- Tried different blackberries
- Re-activated the BES account
- Deleted the BES account from the server, waited an hour before re-creating the account and re-activated the blackberry
- updated the BES server with the latest patches

Has anyone else experienced this issue? Does anyone know what the problem or resolution might be?

Regards,
Offline  
Old 11-03-2009, 11:48 AM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Orange UK
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Got the same issue as explained above
Offline  
Old 11-03-2009, 01:23 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Winterberg, Switzerland
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Swisscom
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have exactly the same problems.

I used Outlook 2003 with cache-mode with the latest SP before. With this Outlook everything was ok.

Then i got a new notebook with Outlook 2007 and the sync with my BES makes these problemes.

I found some hints in the web in the direction of the cache-mode of Outlook 2007.

Regards

Matthias
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.