BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-26-2009, 09:36 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2008
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry Connected to wifi, but not connected?

Please Login to Remove!

This happened with my old Curve as well. It shows next to the Service the wifi network, but it is not connected, and the pink strength meter doesn't come up. I mainly use wifi to send text messages in areas that don't have service, and it aggravates me that it won't connect. It has connected before, and will connect when it feels like it. What can I do to fix this?

Last edited by SuperBacon : 10-26-2009 at 09:41 AM. Reason: forgot smiley
Offline  
Old 10-26-2009, 09:41 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Post Thanks: 2
Thanked 110 Times in 110 Posts
Default

pink strength meter?
If wi-fi is connected fully the wi-fi icon will be white.
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 10-26-2009, 09:42 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2008
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

understandable, and it is. However my text messages will not send leading me to believe it is not connected
Offline  
Old 10-26-2009, 09:43 AM   #4 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Post Thanks: 2
Thanked 110 Times in 110 Posts
Default

text messages dont go via wi-fi.
they go via your carrier network.

unless your talking about UMA...which even then im not sure about.
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."

Last edited by MidnightDraven : 10-26-2009 at 09:44 AM.
Offline  
Old 10-26-2009, 09:43 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2008
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

really? I have done it before unless the carrier network has been hiding underneath the wifi the whole time.
Offline  
Old 10-26-2009, 09:46 AM   #6 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Post Thanks: 2
Thanked 110 Times in 110 Posts
Default

i edited to mention UMA.
UMA can send messages via wi-fi.
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 10-26-2009, 09:47 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2008
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

im not really sure what EDGE or UMA means
Offline  
Old 10-26-2009, 09:52 AM   #8 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Post Thanks: 2
Thanked 110 Times in 110 Posts
Default

EDGE = data through carrier network
UMA = wi-fi connected, allowing calls and texts to go through the wi-fi network.

Not all routers support/allow/work well with UMA.
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 10-26-2009, 11:55 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile

Quote:
Originally Posted by SuperBacon View Post
This happened with my old Curve as well. It shows next to the Service the wifi network, but it is not connected, and the pink strength meter doesn't come up. I mainly use wifi to send text messages in areas that don't have service, and it aggravates me that it won't connect. It has connected before, and will connect when it feels like it. What can I do to fix this?
do a soft reboot by pressing "alt" "right shift" and "del". wait and red UMA bar will show up after the start up. If that did not work. Press "alt" "right shift" and "del" and once the hour glass shows up, press "alt" "right shift" and "del" again. That is called a medium reboot. This should work. It happens to me a lot. If all fails, remove the battery for 30 seconds and re-install. That will definitely work. But you should not have to go there because soft reboot will do the trick. Good luck....

Last edited by ABFC : 10-26-2009 at 12:19 PM.
Offline  
Old 10-26-2009, 01:22 PM   #10 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Post Thanks: 2
Thanked 110 Times in 110 Posts
Default

or a battery pull! its quicker than doing the key combo once and then twice more.
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 10-26-2009, 11:04 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

key combo is easier regardless. all you have to do is press 3 buttons vise opening the cover and pulling the battery and taking a chance of dropping it.
Offline  
Old 10-27-2009, 07:03 AM   #12 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Post Thanks: 2
Thanked 110 Times in 110 Posts
Default

yeh, i find i drop my blackberry all the time when taking the battery out.........
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 10-27-2009, 12:40 PM   #13 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2009
Location: SoCal
Model: 9700
OS: 5.0.0.423
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 185
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

try a battery pull and if that dosen't work, reboot your router.
__________________
Personal: T-Mobile USA Bold 9700 | 5.0.0.423
Work: ATT Wireless Bold 9000 | 4.6.0.304
Past: 8900, 8830, 8700c, 7100t, 7520, 7230, 7750, 6750
Offline  
Old 10-28-2009, 09:25 AM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2008
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I tried the soft reboot and it worked, thanks guys
Offline  
Old 10-29-2009, 01:32 PM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Miami
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

the soft reboot is genious. I've had my bb for less than a week, and you guys are an invaluable resource.

Rock on.
Offline  
Old 11-02-2009, 02:32 PM   #16 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
wjereb's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: NJ
Model: 9800
OS: 6.0.0.526
PIN: N/A
Carrier: AT&T - BES
Posts: 336
Post Thanks: 7
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

You could also get a copy of Quick Pull Lite from BB App World which will reboot your device in addition to letting you schedule it daily.


Bill J
__________________
Blackberry not acting right? Pull the Battery!
History
8100, 8310, 8900, 9700 - Retired / 9800-Active
If someone helps you, hit the Thanks button!
Offline  
Old 11-07-2009, 10:01 AM   #17 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
maliks's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Houston,Tx
Model: 9700
Carrier: AT&T
Posts: 149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Easy Fix login on your route/modam and remove your bb profile and connect again im sure its fix your issue quickly ( i had this issue with my last bb )
__________________
Powerd BY Pakistan
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.