BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-30-2009, 08:00 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Cavi Mike's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Rochester, NY
Model: **))
PIN: ATA
Carrier: T-Mobile
Posts: 160
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Bottom of my 8900 got very warm and depleted my battery in a matter of hours.

Please Login to Remove!

Has this happened to anyone else? This is the first time I've experienced this. I did a battery pull and am going to see if it does it again. I regularly go through and make sure I close out any apps I'm not using, I have no idea what could have caused this.
__________________
pearls ain't free
Offline  
Old 10-30-2009, 08:27 AM   #2 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

**moved to the 8900 section**
Offline  
Old 11-01-2009, 01:40 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
garran's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Hawaii
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 62
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I noticed this recently after I installed Blackberry Messenger 5.0. Long story short, uninstalled and everything reverted back to normal.
__________________
Garran

Website
Offline  
Old 11-01-2009, 02:08 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Cavi Mike's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Rochester, NY
Model: **))
PIN: ATA
Carrier: T-Mobile
Posts: 160
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It's been OK for the past couple of days, very strange. Isn't the antenna in the bottom of the phone?
__________________
pearls ain't free
Offline  
Old 11-01-2009, 09:52 PM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
TheBigNewt's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Prescott, AZ
Model: 8900
OS: 5.0.0.411
Carrier: Tmobile
Posts: 1,641
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Cavi Mike View Post
It's been OK for the past couple of days, very strange. Isn't the antenna in the bottom of the phone?
The only energy containing part of a phone ( meaning the only thing that can produce heat) is the battery.
__________________
BB 8900 Tmobile, Moto Droid Verizon

Last edited by TheBigNewt : 11-01-2009 at 09:53 PM.
Offline  
Old 11-05-2009, 01:46 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Michigan
Model: 9700
OS: 5.0.0.442
Carrier: T-Mobile
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This did happen with mine. Long story short: I got it replaced, never had the problem with the new one
__________________
----------------------
Blackberry Pearl 8100
Blackberry Curve 8900
Blackberry Bold2 9700
Offline  
Old 11-07-2009, 10:46 AM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Some nights if I am up late, I like to listen to the local police scanner using m.moodio.fm. In these cases, my 8900 heats up quite a bit. If I don't have it plugged in, the battery depletes rapidly.

The radio applications (pandora, others) seem to do a large amount of downloading and that might be a factor.
Offline  
Old 11-19-2009, 04:00 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2006
Model: 8900
Carrier: Tmobile
Posts: 183
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Mine was doing this yesterday - battery went flat rather quickly, back of phone was very hot and seemed to stay hot even with phone turned off; I charged it to 30% before having to go to a meeting, it went flat in 20 minutes; after lunch I left it charged in for an hour (during which I was rehearsing the arguments I was going to have to use with TMO to get a replacement battery!) and when I came back it had rebooted itself and is now charging and retaining charge normally. Very odd. I guess something was wrong with the charging circuit in the 8900 and rebooting solved it.
Offline  
Old 11-26-2009, 11:19 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2005
Model: 8320
Carrier: T-Mobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This has been happening to me as well. Can't seem to figure it out.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.