BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-03-2009, 01:59 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Orange UK
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Dead 8900!! Please Help !!

Please Login to Remove!

I bought a faulty BB8900 of EBay thinking I was the master of fixing things, but alas I am not. I know nothing of the history to this phone except it is only a few months old, not been water damaged and not been dropped.

On switching it on I get the normal red light, but when I try to turn the device on, the red light appears again for about 10 seconds and then goes off again and there is nothing from the screen.

When I connect to the pc, it is recognised for 12 or so seconds then you can hear the usb disconnecting again when the red light goes out (after 12 seconds of red light).

I have tried JL Cmdr to wipe the device, but it doesnt work. I have tried on numerous occasions to load the OS via apploader, but again this doesnt work as it fails to connect after loading the software (initialization).

I managed to wipe the device with cfp.exe and this gave me a flashing red light sequence of two flashes then a pause then two flashes.

Could someone please help???
Offline  
Old 11-03-2009, 02:33 PM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: O2
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the same exact problem...

i have tried JL Cmdr but it doesnt work.

than i try the Application Loader Wizard but does not find any USB : UNKNOWN.

Can u tell me dear wht does it means coz someone gives me instructions in related to such issue :

"If you are connecting via a USB HUB then these instructions may not work. Try connecting via USB on a PC that is not using a HUB."
Offline  
Old 11-04-2009, 08:44 AM   #3 (permalink)
CrackBerry Addict
 
pshift's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Right behind you!!!!!
Model: ...
OS: Android
PIN: N/A. Went To Android!
Carrier: Busy Signal :)
Posts: 590
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Sounds like a bad motherboard ....
Offline  
Old 11-04-2009, 08:46 AM   #4 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,034
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bathblade View Post
I bought a faulty BB8900 of EBay thinking I was the master of fixing things, but alas I am not. I know nothing of the history to this phone except it is only a few months old, not been water damaged and not been dropped.

On switching it on I get the normal red light, but when I try to turn the device on, the red light appears again for about 10 seconds and then goes off again and there is nothing from the screen.

When I connect to the pc, it is recognised for 12 or so seconds then you can hear the usb disconnecting again when the red light goes out (after 12 seconds of red light).

I have tried JL Cmdr to wipe the device, but it doesnt work. I have tried on numerous occasions to load the OS via apploader, but again this doesnt work as it fails to connect after loading the software (initialization).

I managed to wipe the device with cfp.exe and this gave me a flashing red light sequence of two flashes then a pause then two flashes.

Could someone please help???
Return to the seller and get your money back. Sounds to me like it is dead.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 11-04-2009, 08:49 AM   #5 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,034
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by alizee View Post
I have the same exact problem...

i have tried JL Cmdr but it doesnt work.

than i try the Application Loader Wizard but does not find any USB : UNKNOWN.

Can u tell me dear wht does it means coz someone gives me instructions in related to such issue :

"If you are connecting via a USB HUB then these instructions may not work. Try connecting via USB on a PC that is not using a HUB."
It is bad form to hijack another's thread.

What version of Desktop Manager is installed.

What OS is on your PC?

And that you are connecting directly into the PC's USB ports, not via a USB hub.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.