BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-08-2009, 03:02 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Houston, TX
Model: 8900
OS: 4.6.1.231
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Help with DM

Please Login to Remove!

Hopefully someone here will have an answer to this. DM starts up fine. As soon as I plug the phone in through the USB, DM will crash right after I see the PIN number appear. I tried upgrading DM, downgrading to an earlier version, uninstalling, reinstalling, etc. All the apps on my 8900 are from the APP store, so nothing weird installed. Any help would be appreciated. Thanks.
Offline  
Old 11-08-2009, 03:19 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Post Thanks: 2
Thanked 110 Times in 110 Posts
Default

So you've posted this 3 times in 3 different sections because you havent got an answer yet?
Need Help
http://www.blackberryforums.com/rim-...r-problem.html

Ever thought that just no one knows the answer? Or that the right person hasn't read it yet.
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 11-08-2009, 07:13 PM   #3 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,020
Post Thanks: 54
Thanked 778 Times in 740 Posts
Default

Please only post your question once. It is bad form and the duplicates will just get deleted. And be patient.

Are you plugging the device directly into the PC and not via a HUB?

Is this a new 8900 or did you buy it used?

Try a battery pull on the BB. Also remove the SD card in the BB before you connect to the USB and DM.

Let us know the results.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 11-09-2009, 12:20 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Houston, TX
Model: 8900
OS: 4.6.1.231
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you for the reply.
1-I am plugging directly into the PC.
2-The phone was purchased new.
3-I've tried the battery pull, and removing the SD card.

This is the error it gives when it crashes:
Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: DesktopMgr.exe
Application Version: 5.0.1.18
Application Timestamp: 4a8f1751
Fault Module Name: DesktopMgr.exe
Fault Module Version: 5.0.1.18
Fault Module Timestamp: 4a8f1751
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 000e6535
OS Version: 6.0.6002.2.2.0.256.6
Locale ID: 1033
Additional Information 1: 12e4
Additional Information 2: 58d249078d89694120a03a0e2418d94f
Additional Information 3: bd8a
Additional Information 4: 2fc9bfc33976ef27da86f82c3950e02b

Thanks again.
Offline  
Old 11-09-2009, 12:26 PM   #5 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,712
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

Wirelessly posted (8820)

I'm curious if DM really crashes right after it connects. Do you have DM set to automatically sync upon a connect? If so, if you turn that off, would it still crash?

I guess if there were anything else weird going on you would have mentioned it, but I'll ask: Has the blackberry device been doing anything else that seems not normal?
__________________
- Ira
Offline  
Old 11-09-2009, 03:59 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Houston, TX
Model: 8900
OS: 4.6.1.231
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you for the reply. Yes I have tried turning off sync but the problem remains. Other than the DM problem, the BB device works perfectly.
Offline  
Old 11-09-2009, 04:36 PM   #7 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,712
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

Wirelessly posted (8820)

Weird..... I guess if it were me I'd see what happens with a different computer. Is it the computer or the blackberry?
__________________
- Ira
Offline  
Old 11-09-2009, 04:43 PM   #8 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,712
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

Wirelessly posted (8820)

Another thought.... How did you uninstall DM? As I recall, you would normally run the installer except select the option to uninstall, is that right? But then I recall seeing instructions somwhere for doing a clean removal. If that's right, it might be worth a try doing the clean removal procedure, then try installing again.
__________________
- Ira
Offline  
Old 11-10-2009, 06:08 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Houston, TX
Model: 8900
OS: 4.6.1.231
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks again for the reply. I've tried it on my laptop, and 2 computers at home. Two are Vista and one is XP. So actually 2 computers were tried with 'fresh' installs. Really bugging me what could be causing this. Appreciate the responses.
Offline  
Old 11-10-2009, 06:59 AM   #10 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,712
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

Wirelessly posted (8820)

So, no crashing on the other computers with that particular blackberry device? Just crashing on one particular computer?

I have to think it's something with Windows on that computer on which DM crashes, but I don't have a clue.

I guess if were me, I'd uninstall DM, run ccleaner, use the computer for a while, then install DM again and see what happens. Then the next step if necessary would be to reinstall windows.
__________________
- Ira
Offline  
Old 11-10-2009, 11:11 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Houston, TX
Model: 8900
OS: 4.6.1.231
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Actually it crashes DM on all computers which is telling me it is something in the phone, but the phone works fine, has no weird apps installed, and I've never tried messing with/upgrading the operating system. All of the apps I do have came from the BB app store such as Facebook mobile, CNN news, and a couple of others.
Offline  
Old 11-10-2009, 12:50 PM   #12 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,712
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

Wirelessly posted (8820)

Ahhh, ok ..... I think you said it still crashes with no microSD card in the blackberry, and even after a hard reset. What about wiping the blackberry and installing the OS again, or installing the latest OS? Have you tried that?

Also wondering if it could be a flakey mechanical connection at the USB on the device?

Or, what about the USB cable? Have you been using the same cable, or did you use a different cable with the other computers?
__________________
- Ira
Offline  
Old 11-11-2009, 07:37 AM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Houston, TX
Model: 8900
OS: 4.6.1.231
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The cable is brand new (2 months). May try to see if installing the latest OS will help. Being a new BB owner (2 months), I'll have to do a little reading to see exactly how that is done. I remember seeing something on the site here about it, but did not read in depth about it.
Thanks for your responses!
Offline  
Old 11-11-2009, 09:21 AM   #14 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,712
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

Wirelessly posted (8820)

Good luck. If you figure it out post back.
__________________
- Ira
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.