BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-08-2010, 06:34 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Grnfinger's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Ontario Canada
Model: 8900
OS: 5.0.0.592
Carrier: Rogers
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default WiFi not working after OS upgrade

Please Login to Remove!

So I upgraded from 4.6.1.10 to 5.0.0.411 everything went smooth or so it seemed.
After the final reboot and updates to my applications I have no wifi connection. I re entered my settiings and no luck. I can scan networks and the phone see's them I can select my home network and when I hit the connect button it sits ther for hours if I let it trying to connect.

I have 2 other 8900's ( 4.6.1.250) and they work just fine so no its not my network this happended right after the OS upgrade , I have googled the problem and I cant seem to find a soloution, anyone have this problem and can shed some light? I really like the new OS and would like to continue using it
I ask'd in the OS forum and tried to link it here but I'm not allowed due to low post count
__________________
2x 8900's and 1 (r.i.p.) Storm on the Rogers Wireless network *** Looking to buy a Storm ***
Offline  
Old 02-08-2010, 07:17 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Post Thanks: 2
Thanked 110 Times in 110 Posts
Default

have you done a battery pull?
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 02-08-2010, 05:50 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Grnfinger's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Ontario Canada
Model: 8900
OS: 5.0.0.592
Carrier: Rogers
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yes did that and did not fix the issue
__________________
2x 8900's and 1 (r.i.p.) Storm on the Rogers Wireless network *** Looking to buy a Storm ***
Offline  
Old 02-08-2010, 06:42 PM   #4 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2008
Model: 9900
OS: 7.1 Hybrd
Carrier: tmo
Posts: 515
Post Thanks: 1
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

can you scan for access points?
__________________
--- Siggie ---
Offline  
Old 02-09-2010, 01:26 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Grnfinger's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Ontario Canada
Model: 8900
OS: 5.0.0.592
Carrier: Rogers
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yes I can scan and see many just wont connect to anything, I have tried everything no luck yet...
__________________
2x 8900's and 1 (r.i.p.) Storm on the Rogers Wireless network *** Looking to buy a Storm ***
Offline  
Old 02-09-2010, 02:25 PM   #6 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2008
Model: 9900
OS: 7.1 Hybrd
Carrier: tmo
Posts: 515
Post Thanks: 1
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

I suppose that also includes assigning a static IP?


I was having problems with wifi under .411 - DHCP was the only way i coudl get the phone to connect. it could be possible you need to allow DHCP...

Else, you should consider wiping and reinstalling with .641 (its faster and lighter on battery!)
__________________
--- Siggie ---
Offline  
Old 02-09-2010, 07:53 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Grnfinger's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Ontario Canada
Model: 8900
OS: 5.0.0.592
Carrier: Rogers
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

you are correct I'm running a static IP

I have downloaded these versions

8900M_PBr5.0.0_rel661_PL5.2.0.31_A5.0.0.411
8900M_PBr5.0.0_rel760_PL5.2.0.42_A5.0.0.461

cant seem to find a 641 version, can you point me to a link
__________________
2x 8900's and 1 (r.i.p.) Storm on the Rogers Wireless network *** Looking to buy a Storm ***
Offline  
Old 02-09-2010, 07:54 PM   #8 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2008
Model: 9900
OS: 7.1 Hybrd
Carrier: tmo
Posts: 515
Post Thanks: 1
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

here you go:

BlackBerry 8900 OS 5.0.0.461 Leaked
__________________
--- Siggie ---
Offline  
Old 02-09-2010, 07:56 PM   #9 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2008
Model: 9900
OS: 7.1 Hybrd
Carrier: tmo
Posts: 515
Post Thanks: 1
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Grnfinger View Post
you are correct I'm running a static IP

there is your problem! it will associate just fine w/ AP's but for w/e reason no data will flow!

i had to use DHCP to get wifi working.

i do not know about static IP's in the new build i just linked you to, but i assume it was fixed. if i get time (not before thursday) ill try out a static IP on my netwrok to see if it still works.
__________________
--- Siggie ---
Offline  
Old 02-11-2010, 04:41 PM   #10 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Grnfinger's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Ontario Canada
Model: 8900
OS: 5.0.0.592
Carrier: Rogers
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by somerandomguy View Post
there is your problem! it will associate just fine w/ AP's but for w/e reason no data will flow!

i had to use DHCP to get wifi working.

i do not know about static IP's in the new build i just linked you to, but i assume it was fixed. if i get time (not before thursday) ill try out a static IP on my netwrok to see if it still works.
Just wanted to thank you for your time and efforts helping me...
Pull'd the trigger and updated to 5.0.0.461 and wifi is working with static ip
everything else is 100% so far, off to update my applications
__________________
2x 8900's and 1 (r.i.p.) Storm on the Rogers Wireless network *** Looking to buy a Storm ***
Offline  
Old 02-11-2010, 06:26 PM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Grnfinger's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Ontario Canada
Model: 8900
OS: 5.0.0.592
Carrier: Rogers
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Updated and working smooth, my only gripe is the screen lock now requires a password to function, pita but worth the hassles I guess as I dont like to pocket dial
__________________
2x 8900's and 1 (r.i.p.) Storm on the Rogers Wireless network *** Looking to buy a Storm ***
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.