BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
LinkBack Thread Tools
Old 06-06-2010, 01:40 PM   #1 (permalink)
New Member
Join Date: Jun 2010
Model: 8900
Carrier: at&t
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default keypad unresponsive

Please Login to Remove!


my 8900 has stopped working..

the keypad seems to not work, no buttons work. i can scroll to icons but no clicking.

get phone calls, emails, sms but cant answer, read due to buttons not clicking.

did a restore, wipe, reload.. no luck

help lol
Old 06-06-2010, 04:18 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
kirrinjones's Avatar
Join Date: Apr 2006
Location: Jamaica
Model: 9000
PIN: 208E7C41
Carrier: LIME, Jamaica
Posts: 1,533
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Wirelessly posted

That sounds like a hardware issue. Did you get the device wet or had it in a moist environment? Did you drop it?

If its still under warranty then maybe you could get it replaced. If its not under warranty then you should take it to a repair shop and have them look at it.
Website -
Twitter -
Old 06-06-2010, 07:29 PM   #3 (permalink)
BlackBerry Mensa
tsac's Avatar
Join Date: Mar 2005
Location: Others run out when we run in
Model: Z10
OS: 10.010219
PIN: No Pin just a Tack
Carrier: at&t
Posts: 8,837
Post Thanks: 47
Thanked 654 Times in 641 Posts

Unless you had device insurance, then it's covered with the exception of water or physical damage.
If someone helps, tell them by clicking the Thanks button

9810 BES
Z10 on BES
Old 06-15-2010, 08:32 AM   #4 (permalink)
New Member
Join Date: Jun 2010
Model: 8900
Carrier: tmobile
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question I started have the same problem almost the same day

my 8900 is doing the same thing, i did not get it wet or drop it. I charged it up over night. then the next day the key pad started locking up, scroll ball still works, none of the other side buttons work either. I've tried everything, no luck. i'm 2 months out of my manufactures warranty, and i dont have insurance on the phone. Anyone have any ideas?
Old 06-15-2010, 09:35 AM   #5 (permalink)
Dubdub's Avatar
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App6+
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,038
Post Thanks: 54
Thanked 783 Times in 743 Posts

Try a battery pull and see if that will cure it.
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Old 07-07-2010, 08:57 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
Join Date: May 2008
Model: 9810
Carrier: AT&T
Posts: 81
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post

I had this same problem with mine just 3 days before the warranty expired. I did the battery pull even with the SIM card out. I even reloaded the OS. Since it was under warranty they replaced it.

Just last night my wife's did the same thing and it is now a few weeks out of warranty. We pulled the battery with no luck. Then I set her up with an ancient flip phone we had lying around. An hour later I picked up hers and it was responding to the trackball button. After another reset with the SIM back in, it was back to normal.

Try leaving it on with the SIM card removed for a hour or so. Maybe you'll get lucky and it will work for you like it did my wife.
Proud owner of a Torch 9810,
Barracuda Bob
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Copyright 2004-2014
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.